F1 GP ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Με το πνεύμα του Ayrton Senna

Δημοσίευση: 05 Νοε 2023 9:12

Στη Μέκκα του βραζιλιάνικου μηχανοκίνητου αθλητισμού λίγα πράγματα έχουν μείνει για να κριθούν στα δύο πρωταθλήματα. Το αριστερόστροφο Autodromo de Interlagos . Με το πέρασμα των χρόνων η πίστα εκμοντερνίστηκε χωρίς όμως να χάσει τη γοητεία αλλά και την εκπληκτική της ατμόσφαιρα. Η σημερινή της μορφή των 4,309 χλμ έχει παραμείνει λίγο-πολύ αναλλοίωτη από το 1990 οπότε και επανήλθε στο καλεντάρι για να φιλοξενήσει όλα τα Βραζιλιάνικα Grand Prix έκτοτε.

Βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 700 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Παρουσιάζει την τρίτη μεγαλύτερη υψομετρική διαφορά (43 μέτρα) στο πρωτάθλημα ανάμεσα στη ζώνη φρεναρίσματος για την πρώτη στροφή και την έξοδο από την Decida do Lago. Αν και έχει υποστεί πολλές ασφαλτοστρώσεις ανά τα χρόνια εξακολουθεί να έχει οδόστρωμα με πολλές ανωμαλίες που καταπονούν μηχανικά μέρη και οδηγούς. Οδηγικά, είναι επίσης μία μεγάλη πρόκληση. Το φρενάρισμα για το S του Senna η είσοδος στην Ferradura αλλά και το πέρασμα από την πολύ τεχνική, κατηφορική Mergulho ξεχωρίζουν. Οι ζώνες DRS είναι δύο, στη μεγάλη ευθεία και στην Reta oposta διευκολύνοντας πολύ τα προσπεράσματα. Η βροχή δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο στον Βραζιλιάνικο αγώνα, προσθέτοντας ένταση και αβεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα. Το Grand Prix ολοκληρώνεται έπειτα από 71 γύρους.
Στη βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών ξεχωρίζει η μάχη των Πέρεζ και Χάμιλτον για την δεύτερη θέση. Έπειτα από την εγκατάλειψή του στο Μεξικό, ο Τσέκο χρειάζεται επειγόντως ένα πολύ καλό αποτέλεσμα ώστε να διασφαλιστεί έναντι του Χάμιλτον. Ωστόσο ο Βρετανός και η Mercedes αναμένονται πολύ ισχυροί στη Βραζιλία όπως και πέρσι. Βέβαια τότε ήταν ο Ράσελ εκείνος ο οποίος είχε ηγηθεί του 1-2 της Mercedes. Η περσινή κυριαρχία της γερμανικής ομάδας, όμως, οφειλόταν εν πολλοίς και στον λάθος υπολογισμό της Red Bull κατά την προσομοίωση του set-up της RB18. Λογικά η αυστριακή ομάδα θα έχει λύσει το ζήτημα αυτό πριν από τον φετινό αγώνα. Έτσι θα πρέπει να περιμένουμε μία μεγάλη μάχη των Φερστάπεν και Mercedes με τον Πέρεζ σχετικά κοντά τους. Σε ότι αφορά τις McLaren και Ferrari, η βρετανική ομάδα ίσως έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα έναντι της ιταλική. Παρά ταύτα οι αγώνες σε ΗΠΑ και Μεξικό έδειξαν δεν θα έπρεπε να ξεγράψουμε εύκολα την Scuderia. Ιδίως στις κατατακτήριες ενός Sprint τριημέρου.
Θα είναι ένα συναρπαστικό βράδυ Κυριακής 19:00: Αγώνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass