ΑΕΛ

Μόνη στην Κοζάνη…

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2023 11:28

Του Σωτ. Κέλλα

Δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι για την ΑΕΛ και θέλει δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην Κοζάνη κόντρα στη φερώνυμη ομάδα, κάτι που θα της επιτρέψει να συνεχίσει το βαθμολογικό «κυνήγι» του Λεβεδεικού που προηγείται με σημαντική διαφορά μετά την 7η αγωνιστική του 1ου Ομίλου του Πρωταθλήματος της Super League 2. Προηγήθηκε η νίκη της περασμένης Κυριακής στην Καρδίτσα επί της Αναγέννησης με 2-0.
Η λαρισινή ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση και αν το παιχνίδι γινόταν αρχή της περιόδου θα λέγαμε ότι είναι το ακλόνητο φαβορί της αναμέτρησης συγκριτικά με τη νεοφώτιστη ομάδα που έχει έλλειψη εμπειρίας.
Η ΑΕΛ μπορεί να έχει τον αέρα του φαβορί, παρότι η Κοζάνη είναι κοντά της βαθμολογικά, αλλά δεν θα έχει τους φιλάθλους της, καθώς απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ΑΕΛ στην Κοζάνη για το κυριακάτικο παιχνίδι που θα γίνει στο ΔΑΚ Κοζάνης, με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, για «σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».
Αγωνιστικά ο τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης θα στερηθεί των υπηρεσιών του τραυματία Μάριου Όγκμποε και ίσως του Νίνο.
Από κει και πέρα όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεσή του και δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Ομάδα που κερδίζει άλλωστε δεν αλλάζει...
ΠΗΡΕ ΒΑΘΜΟΥΣ
Την αφαίρεση 5 βαθμών από το φετινό Πρωτάθλημα και άλλων τόσων απ’ αυτό του χρόνου απέφυγε τελικά η Αναγέννηση Καρδίτσας. Η ομάδα της Καρδίτσας είχε καταθέσει έφεση εναντίον της απόφασης να τιμωρηθεί με μηδενισμό, συνολική αφαίρεση 10 πόντων (5 από το φετινό Πρωτάθλημα, 5 απ’ αυτό του χρόνου) και πρόστιμο 25.000 ευρώ για το γεγονός ότι δεν είχε ταξιδέψει στη Μυτιλήνη για το ματς Κυπέλλου με τον Αιολικό. Τελικά αποφασίστηκε μερική δικαίωση, να χάσει μεν το παιχνίδι, ωστόσο να της επιστραφούν οι βαθμοί και να μειωθεί το πρόστιμο στις 8.000 ευρώ.
Αναλυτικά η απόφαση της ΕΠΟ έχει ως εξής:
«Δέχεται, εν μέρει, την έφεση της ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας και την παρέμβαση της ΠΑΕ Αιολικός.
Μεταρρυθμίζει την υπ’ αριθμ. 568/2023 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ και επιβάλλει στην εκκαλούσα τις κάτωθι κυρώσεις:
α) Κατακύρωση του αγώνα μεταξύ των διαδίκων ΠΑΕ, που είχε οριστεί να διεξαχθεί στις 27-9-2023, υπέρ της γηπεδούχου ομάδας ΠΑΕ Αιολικός με τέρματα 0-3 και, β) Χρηματική ποινή 8.000 ευρώ».
Η βαθμολογία μετά την απόφαση αυτή διαμορφώθηκε ως ακολούθως:
1. Λεβαδειακός    15*
2. ΑΕΛ    11
3. Κοζάνη    10
4. Μακεδονικός    9
5. Αναγέννηση Καρδίτσας    8
6. ΠΑΟΚ Β’    7
7. Νίκη Βόλου    6**
8. ΠΟΤ Ηρακλής    5**
9. Αιολικός    5*
10. ΑΕΚ Β’    3**
11. Καμπανιακός    3**
12. Απόλλων Πόντου    1**
*Έχουν κάνει το ένα ρεπό τους.
**Έχουν κάνει τα δύο ρεπό τους.
ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Μετά δικαστική απόφαση ο Αιολικός προκρίθηκε στα χαρτιά, αφού ο αγώνας με την Αναγέννηση Καρδίτσας δεν είχε διεξαχθεί, καθώς η ομάδα της Καρδίτσας δεν είχε παρουσιαστεί στο γήπεδο. Επίσης, ο αγώνας Πανθρακικού-Εθνικού είχε διακοπεί λόγω επεισοδίων με υπαιτιότητα της ομάδας της Κομοτηνής που με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ έχασε το παιχνίδι με 3-0. Οι πρώτες αναμετρήσεις για τους «16» προγραμματίστηκαν για το τριήμερο 5-7 Δεκεμβρίου 2023 και οι αγώνες ρεβάνς 9-11 Ιανουαρίου 2024. Θυμίζουμε ότι η ΑΕΛ θα αντιμετωπίζει στο πρώτο ματς εντός έδρας στο AEL FC ARENA την εκκρεμότητα (Εθνικός - Γιούχτας) - Ατρόμητος και έχει τον επαναληπτικό εκτός έδρας. Αν περάσει η ΑΕΛ, θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, με το πρώτο παιχνίδι να είναι εκτός έδρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass