ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ:

Παρέμβαση θα κάνει το ΤΕΕ για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

*ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

Δημοσίευση: 02 Νοε 2023 11:10

Του Σωτ. Κέλλα
Στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος χθες το βράδυ στην Αθήνα, όπου μίλησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρευρέθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας Νίκος Παπαγεωργίου.
Καθοδόν από Λάρισα για Αθήνα μίλησε στην «Ε», λέγοντας αρχικά ότι τα 100 χρόνια του ΤΕΕ δείχνουν την προσπάθεια που γίνεται για την ανάπτυξη του τόπου γιατί είναι πυλώνας επιστήμης και επαγγελματισμού, που συνδέεται με όλες τις μεγάλες ανοικοδομητικές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας μας, παρέχοντας όμως και τη δική του πολύτιμη συνδρομή στις δύσκολες στιγμές της κοινωνίας μας.


Η συζήτηση βέβαια περιστράφηκε γύρω από τον μείζον θέμα των  αθλητικών εγκαταστάσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, δηλαδή το κλειστό του Αλκαζάρ, το κλειστό κολυμβητήριο και το γήπεδο Αλκαζάρ. Μας είπε: «Ως πρόεδρος του ΤΕΕ θα κάνω παρέμβαση στους μελετητές των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ Λάρισας ώστε να λάβω γνώση των εκθέσεων στατικότητας και το πόσο γρήγορα μπορούν να αποκατασταθούν οι αστοχίες που υπάρχουν». Ο ίδιος θα προκρίνει τη λύση που δόθηκε στο ΟΑΚΑ, δηλαδή την αποδέσμευση ορισμένων κομματιών και τη χρήση τους στις εγκαταστάσεις που δεν εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των αθλουμένων, που είναι το κυρίαρχο στον αθλητισμό.
Σχετικά με το πόσο γρήγορα μπορούν να διορθωθούν τα έργα, ο Νίκος Παπαγεωργίου μας είπε ότι εξαρτάται από τον χρόνο που θα είναι έτοιμες οι μελέτες, τη χρηματοδότηση, αλλά και το διαθέσιμο προσωπικό.
Κάπου εκεί μας εξέπληξε λέγοντας: «Η οικοδομή ως γνωστόν απασχολεί 130 επαγγέλματα, λόγω της κρίσης κάποιες ειδικότητες σχεδόν χάθηκαν και είναι φυσικό να υπάρχει απουσία επαρκούς εργατικού δυναμικού. Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχουν καθυστερήσεις σε έργα γιατί δεν μπορούν οι ανάδοχοι των έργων να βρούνε εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτό φαίνεται κυρίως στον ιδιωτικό τομέα που υπάρχουν μερικές φορές καθυστερήσεις».
Όταν συνομιλείς με τον πρόεδρο του ΤΕΕ η συζήτηση επεκτείνεται και σε άλλα θέματα, όπως για τα δημόσια έργα, αλλά και για την πορεία του σιδηρόδρομου.
Μας απάντησε ότι τα δημόσια έργα ουδέποτε σταμάτησαν στη Θεσσαλία και φαίνεται από τον αριθμό των έργων που έγιναν την τελευταία δεκαπενταετία από την Περιφέρεια και έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους, όπως για παράδειγμα ο δρόμος Λάρισας-Τρικάλων, ο περιφερειακός της Λάρισας και ο υπό κατασκευή Λάρισας-Καρδίτσας.
Σχετικά με τη λειτουργία του σιδηρόδρομου, τόνισε ότι μέχρι τέλη Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει μια γραμμή για τα μεταφορικά τρένα, ενώ για τα επιβατηγά μάλλον θα είναι πολύ δύσκολο να συμβεί τουλάχιστον τα επόμενα δύο χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass