ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 01 Νοε 2023 12:01

Γράφει ο Πέτρος Χατζής

Ξεφυλλίζοντας παλιές φωτογραφίες, ανακάλυψα μια φωτογραφία της Φιλαρμονικής, από τα χρόνια του αείμνηστου αρχιμουσικού Καμηλιέρη, όπου συμμετείχε μουσικά σε ένα φιλικό παιχνίδι της νεοσύστατης ΑΕΛ, με την Προοδευτική, καθώς και μια φωτογραφία από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Η Προοδευτική είχε μόλις ανεβεί στην Α’ Εθνική και έδινε φιλικό αγώνα.
Ήταν στην αρχή του 1964, όπου έγινε η ίδρυση της ΑΕΛ, από τη συγχώνευση των λαρισαϊκών ομάδων του Ηρακλή, Λαρισαϊκού, Τοξότη, Δόξας Εμποροϋπαλλήλων, Ανάπλασης Τυρνάβου και Πανθεσσαλικού.
Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, οι φανέλες των παικτών της ΑΕΛ είναι του Ηρακλή Λάρισας. Όπως μπορεί κανείς να διακρίνει, ο αγωνιστικός χώρος είναι χωμάτινος, οι δε κερκίδες του σταδίου Αλκαζάρ βρίσκονται στο τελείωμά τους. Προπονητής ήταν ο Αλεξάντερ Πέτροβτις και παίκτες που συμμετείχαν σ’ εκείνο το φιλικό ματς ήταν ο Νίκος Σδρούλιας, ο Ρίζος Λέλλης, ο Σταύρος Κάσσας, ο Νίκος Γάτσιος, ο Κοντογιώργος, ο Γιώργος Χαρισούλης, ο Θόδωρος Δημήτριου, ο Κατσιάννης, με τερματοφύλακα τον Ευθυμιάδη. Απ’ τη μεριά της Προοδευτικής παίκτες ήταν οι Γεωργιτσάκης, Μπαρμπαλιάς, Νικολακάκος, Καλλής, Σκούφος, Φραντζής, Μπαλόπουλος κ.ά.
Οι μουσικοί της μπάντας της Φιλαρμονικής είμαστε όλοι ερασιτέχνες. Νεαρά παιδιά που αγαπούσαμε τη μουσική. Μεταξύ των μουσικών διακρίνεται δεύτερος από αριστερά ο Γιάννης Τσανακάς, μετέπειτα μαέστρος της Φιλαρμονικής, διευθυντής του Δ.Ω.Λ., ιδρυτής της Συμφωνικής και συνθέτης του ύμνου της ΑΕΛ.
Ο Νίκος Σδρούλιας διακρίνεται στη φωτογραφία, νεαρός, γύρω στα 18 χρόνια, φέρελπις ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, προερχόμενος από τον Τοξότη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass