Μικρά Ερασιτεχνικά...

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2023 12:30

Ανεβαίνει ο Απόλλων Λάρισας

Αν εξαιρέσουμε την ήττα της 1ης αγωνιστικής, άλλωστε η πρεμιέρα πάντα κρύβει εκπλήξεις και τα πάντα μπορούν να συμβούν, ο Απόλλων Λάρισας πραγματοποιεί μία σταθερά ανοδική πορεία μέχρι τώρα στο Πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ. Παραμένει αήττητος επί τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια με τρεις νίκες και μία ισοπαλία και δείχνει ότι βρίσκει σιγά-σιγά τα πατήματά του. Οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται στο γκρουπ των ισχυρών της βαθμολογίας, καταλαμβάνοντας την 5η θέση και αν σκεφτεί κανείς το νεαρό της ηλικίας των παικτών, η επιτυχία αυτή παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.


Μετά την τελευταία νίκη αναρριχάται στον πίνακα των σκόρερ ο Γρ. Πασιάς, ο οποίος έφτασε τα τρία γκολ και βρίσκεται στη 2η θέση, ενώ από ένα γκολ έχουν οι Μπουκουβάλας, Χατζηλιώντας, Τσιούτσιας, Τσαπατόρης, Κούρτι, Χατζής και Θ. Γερεντές, που δείχνει ότι η ομάδα διαθέτει επιθετικό πλουραλισμό.

 

tsiakos.jpg

Στο +3 ο Κώστας Τσιάκος
ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ Α’ ΕΠΣΛ

Στα τρία γκολ αύξησε τη διαφορά του στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ ο Κώστας Τσιάκος. Ο επιθετικός του ΠΟΕ σκόραρε το νικητήριο γκολ της ομάδας του στο 2-1 επί του Αχιλλέα Φαρσάλων και έφτασε στα έξι τέρματα.
Στη δεύτερη θέση με τρία γκολ αναρριχήθηκαν ο Πασιάς του Απόλλωνα Λάρισας και ο Κωστούλας της Ανθούπολης, οι οποίοι «συγκατοικούν με τους Σεμερτζίδη (Οικονόμος), Κουλουκτσή (Συκούριο), Ζιώγα (Ηρακλής Λάρ.) και Ιωαννίδη (Φαλανιακός).
Αναλυτικά οι σκόρερ της Α’ ΕΠΣΛ μετά τις πέντε πρώτες αγωνιστικές:
6 γκολ: Τσιάκος (Π.Ο.Ε.).
3 γκολ: Κωστούλας (Ανθούπολη), Σεμερτζίδης (Οικονόμος), Πασιάς (Απόλλων Λάρ.), Κουλουκτσής (Συκούριο), Ζιώγας (Ηρακλής Λάρ.), Ιωαννίδης (Φαλανιακός).
2 γκολ: Καραμούλας (Π.Ο.Ε.), Ματούλας (Οικονόμος), Κατσαμπέλας, Βλαχάκης, Αναγνώστης (Ανθούπολη), Μάντζαρης (Γόννοι), Πλιάγκας, Κώτσιας (Συκούριο), Πράπας (Μαυροβούνι), Γκαλμπογκίνης (Σμόλικας), Γαργάλας, Ζαχαρούλης (Ηρακλής Λάρ.), Παιδής (Αγ. Ανάργυροι), Τσατσελάρι (Δαμασιακός), Ζυγούρης (Ιπποκράτης).
1 γκολ: Καραγκούνης, Κριεζής (Π.Ο.Ε.), Γανός, Αυλογιάρης, Τσούτσας, Ηλ. Γκαντούνας, Δριστέλας (Οικονόμος), Πανταζής Ηλ., Λάιος, Μούτσα, Σέσι, Μαριγκούδης (Ανθούπολη), Εμμανουήλ, Κακαζούκης (Μαυροβούνι), Παυλίδης, Καμέας, Δραγατσίκης (Ηρακλής Λάρ.), Μπουκουβάλας, Χατζηλιώντας, Τσιούτσιας, Τσαπατόρης, Κούρτι, Χατζής, Θ. Γερεντές (Απόλλων Λάρ.), Γελαλής, Αθανασιάδης, Σερίφης (Γόννοι), Μαλάκος, Χάμος, Αγγέλης (Συκούριο), Μπακαρτζής, Τζεμολάρι, Περήφανος, Ροκάς (Άγ. Ανάργυροι), Γκανάβας, Μανακούσιος Δ. (Πελασγιώτιδα), Λαβαντσιώτης, Φουκαλάς, Γκουντίκας, Πασχαλίδης (Δωτιέας Αγιάς), Πολύζος, Χριστακέας, Κακαβίτσης, Νερπιέτρι, Γκιόνα, Πατσής (Σμόλικας), Κίτσας, Κίτσιος Δ. (Αργυροπούλι), Παπαθανασίου (Δαμασιακός), Σταμπουλής, Πανταζής, Παπακωνσταντίνου, Ποτόσογλου, Κερμελίδης (Αχιλλέας Φ.), Παπαποστόλου, Μήτρος Β., Μήτρος Χρ. (Ιπποκράτης).

 

 

 

ANTHOYPOLH_10.jpg

 

«Εσπασε» το απαραβίαστο της εστίας

Η Ανθούπολη ήταν μέχρι την 4η αγωνιστική η μοναδική ομάδα με μηδέν παθητικό (δεν είχε δεχτεί γκολ) στην Α’ τοπική κατηγορία. Το απαραβίαστο της εστίας έσπασε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή Λάρισας με το γκολ του Ζαχαρούλη και ως εκ τούτου οι «κυανόλευκοι» είναι η πρώτη (και μοναδική μέχρι τώρα) ομάδα της κατηγορίας που πέτυχε γκολ σε βάρος της εκ των πρωτοπόρων Ανθούπολης.

 

 

Ηρακλής Λάρισας:
Δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε σ’ αυτό

Ανακοίνωση σχετικά με το κυριακάτικο παιχνίδι στην Ανθούπολη με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ο Ηρακλής Λάρισας (με σχετικές φωτογραφίες και βίντεο), στην οποία τονίζονται τα εξής:
«Σ’ ένα γήπεδο που εντός αγωνιστικού χώρου:
Βρίσκονταν 20, με 30 άτομα, που όλοι οι παράγοντες της γηπεδούχου ομάδας ήταν όρθιοι στον πάγκο και κάνανε βόλτες πίσω από τον επόπτη, με φίλαθλο να πετάει μπουκάλι στον επόπτη και να τον χτυπάει, όπως έγραψε στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής μετά από απαίτηση και προς τιμήν του 1ου βοηθού κ. Μίχου Δημήτρη, τον οποίο συγχαίρουμε γιατί δεν «μάσησε» από τις «μπούκες» όλων αυτών, με τον Πρόεδρο της ομάδας να διευθύνει την ορχήστρα ανεβασμένος πάνω στα αποδυτήρια, με 2 χτυπήματα εκτός φάσης ποδοσφαιριστών του Ηρακλή, με έναν διαιτητή να έχει χάσει την μπάλα, με έναν επόπτη (Γκάγκας Πέτρος) που έδωσε το οφσάιντ της δεκαετίας και ενώ το σκορ είναι 0-0, με έναν παρατηρητή αγώνα (Γκογκολέτσος) που μάλλον έλειπε από το γήπεδο, τελικά τα παιδιά του Ηρακλή έχασαν..., αλλά δεν έχασαν αυτά Κύριοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου... Χάσατε εσείς που κόπτεστε για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και τελικά το μόνο που σας νοιάζει είναι η νίκη με οποιονδήποτε τρόπο. Εμείς σαν Ηρακλής δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε σ’ αυτό.
Υ.Γ.: Επειδή οι ανακοινώσεις διαμαρτυρίας από μόνες τους δεν προσφέρουν τίποτα, εντός της εβδομάδας το Δ.Σ. του Ηρακλή Λάρισας θα καταθέσει σειρά προτάσεων προς την Επιτροπή Διαιτησίας, προκειμένου να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση τέτοιων φαινομένων».

 

STELLA_XARAKOPOYLOY.jpg

Είχε πολύ δουλειά...

Από τα λίγα παιχνίδια που ο γιατρός αγώνα στην κυριολεξία διένυσε χιλιόμετρα και ίδρωσε. Άλλωστε, ήταν ένα δύσκολο ντέρμπι. Όχι μόνο αγωνιστικά. Ένταση, προσωρινές διακοπές, ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, σκληρά μαρκαρίσματα, αμφισβητούμενες φάσεις, παράπονα εκατέρωθεν για τη διαιτησία, γκολ, δοκάρια, πέναλτι, αντεγκλήσεις μεταξύ των δύο πάγκων συνέθεσαν το παζλ της αναμέτρησης της Ανθούπολης με τον Ηρακλή Λάρισας. Κατά συνέπεια η γιατρός του αγώνα Στέλλα Χαρακοπούλου είχε πολλή δουλειά να κάνει. Η είσοδός της στον αγωνιστικό χώρο ειδικά στο α’ ημίχρονο αποτέλεσε σχεδόν μόνιμη εικόνα.

 

Τα υπέρ...

-Τρίτη νίκη με μεγάλο σκορ για τον νεανικό Απόλλωνα Λάρισας που διανύει σταθερά ανοδική πορεία και βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών της βαθμολογίας (πεντάδα).
-Θετικό πρόσημο στον Ιπποκράτη που «έσπασε το ρόδι» και πρόσθεσε τους πρώτους βαθμούς στο ενεργητικό του, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη και μάλιστα εκτός έδρας.
-Χαμόγελα στον Δωτιέα Αγιάς μετά την πρώτη νίκη στο Πρωτάθλημα της μεγάλης τοπικής κατηγορίας. Οι πρόσφατες εξελίξεις στα διοικητικά επηρέασαν θετικά την ομάδα, η οποία πλέον κινείται με ανεβασμένη ψυχολογία ενόψει, μάλιστα, του ντέρμπι με την Ανθούπολη που ακολουθεί.
-Π.Ο.Ε. και Οικονόμος Τσαριτσάνης επέστρεψαν στις νικηφόρες εμφανίσεις και παραμένουν μέσα στους στόχους τους σε ό,τι έχει να κάνει με τη μάχη της κορυφής.
-Ο Σμόλικας Φαλάνης συνεχίζει τις νικηφόρες εμφανίσεις, δείχνοντας ότι θα αποτελέσει φέτος την ευχάριστη έκπληξη του Πρωταθλήματος.

 

...και τα κατά

-Προβληματισμός στο Δαμάσι μετά την εντός έδρας ήττα (με 2-1 από τον Ιπποκράτη) που τον καθηλώνει στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.
-Πικρή γεύση άφησε στον Όλυμπο Γόννων η πρώτη ήττα μέσα στην έδρα του (με 2-0 από τον Σμόλικα). Στα δύο προηγούμενα «εντός των τειχών» παιχνίδια κατέγραψε ισάριθμες νίκες με 3-0 επί της Δόξας Αργυροπουλίου και 2-0 επί του Αχιλλέα Φαρσάλων, αντίστοιχα.
-Τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη για τους Αγ. Αναργύρους, οι οποίοι αν και ξεκίνησαν με εξαιρετικό τρόπο, δείχνουν να «σκοντάφτουν»...
-Δύσκολη η κατάσταση για τη Δόξα Αργυροπουλίου που μαζί με τον Δαμασιακό είναι οι μόνες ομάδες χωρίς νίκη μετά από πέντε αγωνιστικές.
-Τα διαιτητικά λάθη στο ντέρμπι της Ανθούπολης δημιούργησαν προβληματισμό και αν μη τι άλλο θα πρέπει οι αρμόδιοι να δουν το θέμα τώρα που βρισκόμαστε στην αρχή της χρονιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass