Φόρμουλα Ένα-Ρόσμπεργκ:

«Στα χέρια μου ο τίτλος»

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2014 19:33 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:49
           

Παρότι βρίσκεται 17 βαθμούς πίσω από τον «ομόσταυλό» του, Λιούις Χάμιλτον, στην κατάταξη, ο Νίκο Ρόσμπεργκ πιστεύει ότι μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο στους οδηγούς, ενώ απομένουν τρεις αγώνες για την ολοκληρώση του φετινού πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ένα. «Το έχω στα δικά μου χέρια, αυτό είναι το καλό» δήλωσε ο οδηγός της Μερτσέντες σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενόψει του κυριακάτικου γκραν πρι στο Όστιν των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο 29χρονος Γερμανός εξέφρασε ακόμη την άποψη πως θα βοηθήσει επίσης το γεγονός ότι η Μερτσέντες έχει εξασφαλίσει τον τίτλο στους κατασκευαστές. «Φυσικά, η κατάσταση είναι τώρα λίγο πιο απλή, επειδή δεν έχω πια να σκεφτώ τον τίτλο στους κατασκευαστές» είπε και συμπλήρωσε: «Είναι απλά ο τίτλος των οδηγών κι εγώ μπορώ τώρα να στρέψω την προσοχή μου περισσότερο στον τίτλο των οδηγών».

Τον αγώνα στο Τέξας ακολουθεί, την επόμενη εβδομάδα, το γκραν πρι της Βραζιλίας, ωστόσο ο τίτλος στους οδηγούς ενδέχεται να κριθεί στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 23 Νοεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι και κατά τον οποίο θα απονεμηθούν οι διπλοί βαθμοί σε σχέση με την υπόλοιπη σεζόν (σ.σ. ο νικητής θα πάρει 50 βαθμούς έναντι 25). Μολονότι ο Χάμιλτον έχει φέτος εννέα νίκες εν συγκρίσει με τις τέσσερις του Ρόσμπεργκ, μόνο 17 βαθμοί χωρίζουν τους δύο οδηγούς, ενώ απομένουν να μοιραστούν ακόμη 100 βαθμοί στους νικητές των τελευταίων τριών γκραν πρι.

Ο Ρόσμπεργκ μπορεί να... μιμηθεί τον πατέρα του, Κέκε, ο οποίος στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1982, ωστόσο δηλώνει ότι δεν σκέφτεται ακόμη το τι μπορεί να σημαίνει ο τίτλος: «Δεν είναι ένα τόσο καλό πράγμα να το σκέφτομαι. Προσπαθώ περισσότερο να μην το σκέφτομαι. Τώρα απολαμβάνω τη στιγμή με την ομάδα μου. Υπήρξαν εβδομάδες γεμάτες συναισθήματα μετά τον τίτλο των κατασκευαστών. Δεν ήξερα ότι θα ήταν επίσης τόσο γεμάτες συναισθήματα και για μένα».

Ο Γερμανός οδηγός λέει επίσης ότι ξέρει πώς να αντιμετωπίζει τις ήττες και δεν μένει πάρα πολύ σ' αυτές: «Οι ήττες δεν είναι ποτέ ευχάριστες, αλλά, όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, ξεθωριάζουν με τον καιρό. Στο τέλος, ακόμη και οι ήττες δεν είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα, τα οποία είναι πολύ, πολύ χειρότερα. Επομένως, μια ήττα περνάει σχετικά γρήγορα και τότε η αισιοδοξία επιστρέφει μαζί με την ευχαρίστηση να κοιτάς μπροστά προς το μέλλον».

Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον έχουν βιώσει μια έντονη αντιπαλότητα, καθώς η «μάχη» για τον τίτλο στην εφετινή σεζόν της Φόρμουλα Ένα έχει εξελιχθεί σε «μονομαχία» των δύο οδηγών της Μερτσέντες. Ο Γερμανός θεωρείται περισσότερο «σκεπτόμενος» οδηγός, ενώ ο Βρετανός ότι κινείται περισσότερο με βάση το συναίσθημα σε σχέση με τον αντίπαλό του. Ο Ρόσμπεργκ παραδέχθηκε ότι «έτεινα να είμαι περισσότερο λογικός άνθρωπος από ό,τι καθοδηγούμενος από τα συναισθήματα», αλλά τόνισε πως αυτό γενικά είναι ένα κλισέ που δεν λέει ολόκληρη την αλήθεια: «Είναι πολύ εύκολο να μας κατατάσσουν σε κατηγορίες έτσι. Τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα».

Πλέον ο Ρόσμπεργκ έχει συνολικά επτά νίκες σε 163 γκραν πρι, αφού πανηγύρισε την «παρθενική» νίκη του σε αγώνα Φόρμουλα Ένα στην Κίνα το 2012, όταν ήταν «ομόσταυλος» του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ, στη Μερτσέντες. Συγκρίνοντας τη «μονομαχία» του με τον Χάμιλτον με εκείνη απέναντι στον «Σούμι», ο Γερμανός είπε: «Όλοι οι "ομόσταυλοι" ήταν μια πρόκληση από την ίδια τους τη φύση. Ο Λιούις είναι επίσης πολύ δυνατός "ομόσταυλος" και πολύ μεγάλη πρόκληση».

Μετά τη μη συμμετοχή των Caterham και Marussia στον αγώνα, άλλαξε λίγο ο τρόπος διεξαγωγής των επίσημων δοκιμαστικών. Συγκεκριμένα, αντί για τα έξι πιο αργά μονοθέσια που αποκλείονται στο πρώτο μέρος των χρονομετρημένων δοκιμαστικών και άλλα έξι που αποκλείονται στο δεύτερο μέρος, τώρα θα μείνουν εκτός τα τέσσερα πιο αργά αυτοκίνητα από το Q1. Άλλα τέσσερα μονοθέσια θα «αποχαιρετήσουν» τη διαδικασία στο Q2, ενώ το τρίτο και τελευταίο μέρος των επίσημων δοκιμαστικών, από το οποίο θα κριθεί και η πρώτη θέση στην εκκίνηση, θα διεξαχθεί με τα 10 ταχύτερα μονοθέσια.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass