ΨυΧρολουσία...

*Η ΑΕΛ ΗΡΘΕ ΙΣΟΠΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ (1-1) *ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΗΣ ΤΕΡΜΑ ΕΙΧΕ (ΘΕΟ)ΧΑΡΗ *ΕΚΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΜΗΝΑ Ο ΟΓΚΜΠΟΕ *ΕΣΠΑΣΕ ΤΗ ΜΥΤΗ Ο ΧΑΣΑΝΟΓΛΟΥ *ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2023 13:10

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

ΨυΧρολουσία για την ΑΕΛ χθες στο AEL Fc Arena, αφού στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Μακεδονικό με 1-1 και πλέον αρχίζει και χάνει πολύτιμο έδαφος στο πρωτάθλημα από πολύ νωρίς. Εκτός από τους δύο βαθμούς, δείχνει να χάνει για έναν μήνα τον Όγκμποε που τραυματίστηκε, ενώ ήδη έχει χάσει μέχρι τέλος της σεζόν τον Σάρατε.

Η ΑΕΛ προηγήθηκε με ένα εντυπωσιακό τέρμα του Θεοχάρη Ηλιάδη στο 49’ και ισοφάρισε ο Τσαμούρης στο 68’ με εξίσου εντυπωσιακό γκολ. Η ΑΕΛ στο τελευταίο δεκάλεπτο που μπήκε ο Οτορμίν πίεσε για ένα δεύτερο τέρμα, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι ο παίκτης του Μακεδονικού Χασάνογλου έσπασε τη μύτη του και χειρουργήθηκε σε νοσοκομείο της Λάρισας. Αν σήμερα ο Λεβαδειακός κερδίσει εκτός έδρας τον Καμπανιακό, η αποστολή της ΑΕΛ για άνοδο δυσκολεύει, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και πλέι οφ.
Η ΑΕΛ αυτήν τη στιγμή δείχνει να έχει «αχίλλειο πτέρνα» την άμυνά της, αφού σχεδόν σε κάθε αγώνα δέχεται γκολ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μακεδονικός κέρδισε έξι κόρνερ έναντι τριών της ΑΕΛ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Χωρίς εκπλήξεις (άλλωστε δεν έχει πολλές εναλλακτικές...) παρέταξε τη λαρισινή ομάδα ο τεχνικός της ΑΕΛ Παύλος Δερμιτζάκης, βάζοντας τον Σουλούκο κάτω από τα δοκάρια (για πρώτη φορά φέτος στον πάγκο ήταν ο Θεοδωρόπουλος μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του),στην άμυνα τους Καλουτσικίδη (δεξιά), Στάμου, Ηλιάδη (σέντερ μπακ) και Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Πλέγας, Αντράντα και Πεντρόσο και στην επίθεση τους Μαυριάς (δεξιά), Όγκμποε και Κοσσονού (αριστερά).
Οι φιλοξενούμενοι μόλις στο 3’ έδειξαν ότι δεν ήρθαν στη Λάρισα για να απολαύσουν τον ήλιο, καθώς έχασαν ευκαιρία όταν ο Ραμίρεζ πέρασε όλη την άμυνα, έδωσε στον Μάρτιν, αλλά το σουτ που έκανε από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σουλούκου.
Η ΑΕΛ στη συνέχεια παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά το πρώτο σουτ του Πεντρόσο στο 16’ χτύπησε σε σώμα αμυνόμενου, ενώ ένα φάουλ του Μαυριά στο 31’ κατέληξε στην αγκαλιά του Γουναρίδη.
Η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε από σέντρα στο 33’ του Αντράντα, αλλά ο Κοσσονού δεν μπόρεσε μέσα από τη μικρή περιοχή να πλασάρει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Και ήρθε το 39’ όταν ο Μαυριάς κάνει μια υπέροχη μπαλιά στον Όγκμποε που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Γουναρίδη, αλλά στέλνει από το σημείο του πέναλτι την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ ξεκίνησε εντυπωσιακά και στο 49’ μετά από μια σύγχυση στην άμυνα του Μακεδονικού η μπάλα φθάνει στον Ηλιάδη ,που με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνει το 1-0.
Δύο λεπτά αργότερα, ο Πεντρόσο σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
Και εκεί που όλοι περίμεναν η ΑΕΛ να ανεβάσει την απόδοσή της, συνέβη το αντίθετο και από σέντρα του Τσουκάνη στο 68’ ο Τσαμούρης με ωραίο σουτ ισοφαρίζει και κάνει το 1-1.
Στο 72’ ένα μακρινό σουτ του Κοσσονού καταλήγει άουτ, ενώ έπρεπε να μπει στο παιχνίδι ο Οτορμίν για να δούμε μια σειρά φάσεων στα δέκα λεπτά των καθυστερήσεων (δικαιολογημένα). Συγκεκριμένα, στο 90’+4’, 90’+6’, 90’+10’, με το πρώτο σουτ να καταλήγει άουτ, το δεύτερο να αποκρούει ο Γουναρίδης σε κόρνερ και το τρίτο πάλι να αποκρούει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.
Δύο ακόμα καλές φάσεις ήταν ένα σουτ του Νίνο στο 90’+1’ που μπλόκαρε ο Γουναρίδης και ένα του Τσαμούρη στο 90’+3’ που μπλόκαρε ο Σουλούκος.
Θα σταθούμε ακόμα σε τρία γεγονότα. Πρώτον στον τραυματισμό του Όγκμποε στο 63’ και μπήκε σέντερ φορ ο Πεντρόσο, αλλά Όγκμποε δεν είναι..., δεύτερον στο 75’ ο σοβαρός τραυματισμός του Χασάνογλου (έσπασε τη μύτη του) και τρίτον η αλλαγή του Οτορμίν, που ίσως έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Τα δύο πρώτα γεγονότα επηρέασαν τον ρυθμό της λαρισινής ομάδας...
Το τελικό 1-1 κρίνεται άδικο βάσει ευκαιριών για την ΑΕΛ, αλλά σίγουρα κάτι λείπει από τη λαρισινή ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται και για τον μη καταλογισμό ενός πέναλτι σε ανατροπή, όπως υποστηρίζουν, του Ραμίρεζ από τον Κ. Παπαγεωργίου στο 65’.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ άρεσαν ο Ηλιάδης με τον Πεντρόσο και τον Αντράντα. Επίσης, ο Οτορμίν όσο έπαιξε. Ο Σουλούκος δεν χρειάστηκε να επέμβει παρά μόνο μια φορά. Καλουτσικίδης και Μαϊδανός δεν πήγαν καλά, όπως και ο Γ. Παπαδόπουλος. Ο μόνος που φάνηκε όταν μπήκε αλλαγή ήταν ο Θ. Παπαγεωργίου. Ο Στάμου καλός παίκτης. Λίγα πράγματα χθες ο Πλέγας και ο Κ. Παπαγεωργίου. Ο Μαυριάς μπορούσε να είναι καλύτερος, ενώ ο Όγκμποε πάντα επικίνδυνος, αλλά έχασε μια ευκαιρία που για την κλάση του δεν αρμόζει. Ο Κοσσονού απλά πάλευε... Πάντως, η ΑΕΛ θέλει δουλειά σε άμυνα και επίθεση.
Από τον Μακεδονικό κορυφαίοι οι Γουναρίδης, Ραμίρεζ, Τσαμούρης και Τσουκάνης.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Από τον διαιτητή Ανδρέα Βλάχο (Ανατολικής Αττικής) παράπονα έχει ο Μακεδονικός, αλλά πιστεύουμε ότι δεν επηρέασε το αποτέλεσμα, ενώ η απόφασή του για το πέναλτι που διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι ήταν κοντά στη φάση. Δεν υπάρχει VAR, οπότε κάθε κρίση είναι παρακινδυνευμένη.
Κίτρινες είδαν οι Καλουτσικίδης, Προβυδάκης, Τσαμούρης και Μελετίδης.
Χωρίς προβλήματα οι δύο βοηθοί Κωνσταντίνος Σούζας και Αντώνης Καλλής του ίδιου συνδέσμου.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης (80’ Παπαγεωργίου Θ.), Μαϊδανός (57’ λ.τ. Παπαδόπουλος Γ.), Ηλιάδης, Στάμου, Πλέγας, Κοσσουνού (80’ Οτορμίν), Αντράντα (80’ Νίνο), Όγκμποε (63’ λ.τ. Παπαγεωργίου Κ.), Πεντρόσο, Μαυριάς.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Στέλιος Μαλεζάς): Γουναρίδης, Προβυδάκης (72’ Χασάνογλου, 80’ Σανγκουνίτι), Λεωνιδόπουλος (30’ λ.τ. Μελετίδης), Σαραγιώτης, Τσαμούρης, Μάρτιν, Παναγιωτούδης, Ραμίρεζ (72’ Μπουλάτοβιτς), Ζαφειράκης, Τσουκάνης, Μπιανκόνι (80’ Σιμόνι).
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α’ ΟΜΙΛΟΥ
ΠΑΟΚ Β’-Αιολικός 0-0
Κοζάνη-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
Απόλλων Πόντου-Νίκη Βόλου 1-3
ΑΕΛ-Μακεδονικός 1-1
ΣΗΜΕΡΑ
16:00 Καμπανιακός-Λεβαδειακός
Ρεπό: ΑΕΚ Β’, ΠΟΤ Ηρακλής
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεβαδειακός 9*
2. Κοζάνη 9
3. ΑΕΛ 8
4. ΠΑΟΚ Β’ 7*
5. Μακεδονικός 6
6. Αιολικός 5
7. Αναγέννηση Καρδίτσας 3***
8. ΑΕΚ Β’ 3*
9. Καμπανιακός 3**
11. Νίκη Βόλου 3**
10. ΠΟΤ Ηρακλής 2*
12. Απόλλων Πόντου 0**
*Ο ΠΑΟΚ Β’ και ο ΠΟΤ Ηρακλής έχουν παιχνίδι λιγότερο.
*Έχουν κάνει το ένα ρεπό τους.
**Έχουν κάνει τα δύο ρεπό τους.
***Από την Αναγέννηση Καρδίτσας αφαιρέθηκαν 5 βαθμοί.
****Αποβλήθηκε ο Αλμωπός Αριδαίας από το Πρωτάθλημα.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ 6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Απόλλων Πόντου-Κοζάνη
Αναγέννηση Καρδίτσας-ΑΕΛ
Νίκη Βόλου-Καμπανιακός
Μακεδονικός-ΠΑΟΚ Β’
Λεβαδειακός-ΑΕΚ Β’
Ρεπό: Αιολικός, ΠΟΤ Ηρακλής

 

AEL_2.jpg

ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ:
Γνωρίζουμε τα προβλήματα...

«Σίγουρα είμαστε μία ομάδα η οποία θέλει βελτίωση, αυτό είναι δεδομένο. Τα προβλήματα τα γνωρίζουμε και πάνω σ’ αυτά να είστε βέβαιοι ότι θα δουλέψουμε, ώστε να έχουμε μία εξέλιξη σαν ομάδα και να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο την απόδοσή μας». Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ Παύλος Δερμιτζάκης στη συνέντευξη Τύπου που είχε διάρκεια ενός τετάρτου απαντώντας και σε ερωτήσεις.
Αναλυτικά ειπώθηκαν τα εξής: «Ήταν ένα παιχνίδι για το οποίο γνωρίζαμε τον βαθμό δυσκολίας. Ένα παιχνίδι που ήθελε πάρα πολύ προσοχή, όπως είναι όλα έτσι κι αλλιώς τα παιχνίδια, ειδικά όταν μια ομάδα έχει υψηλούς στόχους, είτε είναι εντός είτε είναι εκτός. Προετοιμαστήκαμε καλά γι’ αυτό το παιχνίδι, δουλέψαμε πάρα πολύ αυτήν την εβδομάδα.
Σημαντικό στην έδρα σου είναι να προσπαθείς να έχεις το απόλυτο, είναι κάτι δύσκολο, αλλά παράλληλα όταν υπάρχει πίστη και μέσα από τη δουλεία μπορεί να γίνει εφικτό. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που έρχεται να πάρει ό,τι μπορεί. Θα έλεγα, αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο δεν μπήκαμε καλά, ότι ήταν ένα αναγνωριστικό παιχνίδι.
Μετά αναλάβαμε τα ηνία, είχαμε την κατοχή, την κυκλοφορία, βγάλαμε πάρα πολλές ενέργειες, πλαγιοκοπήσαμε και από τις δύο πλευρές, αλλά ιδιαίτερα από την αριστερή, όπου κάναμε καλές συνεργασίες και βάλαμε την μπάλα στην περιοχή, αλλά εκεί είτε γιατί οι σέντρες δεν ήταν καλές, τα κοψίματα κοβόντουσαν, είτε γιατί οι παίκτες που είχαν τοποθετηθεί μέσα στην περιοχή ήταν στατικοί και όχι σε κίνηση. Το είπαμε στο ημίχρονο αυτό, το αναλύσαμε, παρόλα αυτά, όμως, είχαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Ογκμπόε να προηγηθούμε.
Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε καλά, δώσαμε περισσότερη ενέργεια, πετύχαμε ένα γκολ, μας έδωσε τη δυνατότητα να προηγηθούμε, αλλά παράλληλα να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο την απόδοσή μας, κάτι το οποίο και έγινε. Είχαμε και την ευκαιρία να τελειώσουμε το παιχνίδι, μετά λίγο οι τραυματισμοί του Μαϊδανού και του Ογκμπόε μάς έκοψαν τον ρυθμό και ακόμα περισσότερο μετά την ισοφάριση του Μακεδονικού, θα έλεγα ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα είχαμε πολλές διακοπές. Κλείνοντας, όμως, θα έλεγα ότι το παιχνίδι στο τέλος το πιέσαμε ορθολογικά και από ό,τι θυμάμαι είχαμε τέσσερα πολύ καλά σουτ για να μπορέσουμε να ξανασκοράρουμε και να κάνουμε μία σημαντική νίκη.
Σίγουρα είμαστε μία ομάδα η οποία θέλει βελτίωση, αυτό είναι δεδομένο. Τα προβλήματα τα γνωρίζουμε και πάνω σ’ αυτά να είστε βέβαιοι ότι θα δουλέψουμε, ώστε να έχουμε μία εξέλιξη σαν ομάδα και να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο την απόδοσή μας για να μπορούν να έρθουν τα αποτελέσματα και να είμαστε κοντά στον στόχο τον οποίο έχουμε βάλει. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο, ο οποίος πραγματικά μας έδωσε ώθηση, μας έδωσε παρακίνηση και σίγουρα δεν τον ευχαριστήσαμε, αλλά να είναι βέβαιοι ότι παιχνίδι με παιχνίδι η ομάδα θα γίνεται καλύτερη για να μπορέσουμε όλοι να βλέπουμε αυτό που οραματιζόμαστε γι’ αυτήν την ομάδα».

 

 

Συνομιλία φιλάθλων με τους παίκτες της ΑΕΛ

Μετά το τέλος του αγώνα, φίλαθλοι της ΑΕΛ περίμεναν τους παίκτες της ΠΑΕ ΑΕΛ και τους είπαν ότι δεν πρέπει να χαθεί η φετινή ευκαιρία για άνοδο, αφού στο φετινό κακής ποιότητας πρωτάθλημα μπορούν να τα καταφέρουν, ενώ ειπώθηκε ότι ο Λεβαδειακός δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Οι παίκτες είπαν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να πετύχουν τον στόχο της ανόδου.

 

 

AEL_PARALEIPOMENA_3.jpg

Ένας φίλος από τα παλιά στο γήπεδο. Ο Ματίας Ακούνια που παίζει τώρα στη Λαμία.

 

 

AEL_PARALEIPOMENA_9.jpg

Ούτε μπάτσελορ πάρτι στο γήπεδο...

 

 

AEL_PARALEIPOMENA_25.jpg

Για πρώτη φορά ο Θεοδωρόπουλος στον πάγκο μετά τον πολύμηνο τραυματισμό του, μαζί με τους Κώστα Παπαγεωργίου και Ανίς Μπρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass