Ενημέρωση για την Αθλητική Ναυαγοσωστική

ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ  ΤΗΣ Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2023 11:35

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Οι μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Λυκείου Φαρσάλων μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου παρακολούθησαν, στο πλαίσιο της Ημέρας Πανελλήνιου Σχολικού Αθλητισμού, επιμορφωτικό ενημερωτικό πρόγραμμα για την πρόληψη πνιγμού μέσα από το άθλημα της ναυαγοσωστικής.


Η παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Δημακόπουλο Ιωάννη, τμηματάρχη εκπαίδευσης της ΕΑΝΕ (Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδας) και υπεύθυνο για την υλοποίηση προγραμμάτων αθλητικής ναυαγοσωστικής στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου και βραβευμένου προγράμματος για την πρόληψη Πνιγμών «Safe Greece».
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν μέσα από βίντεο μεθόδους διάσωσης με τη βοήθεια ομοιώματος (ανδρεικέλου) και σωσιβίου ναυαγοσώστη, αλλά και να γνωρίσουν τα αγωνίσματα της αθλητικής ναυαγοσωστικής, καθώς και την ιστορία της, μέσα από πρόσωπα σταθμούς.
Μέσα από αυτήν τη δράση τα παιδιά ένιωσαν για λίγο μικροί διασώστες και περήφανα για τον εαυτό τους γιατί συνειδητοποίησαν ότι έχουν την ικανότητα και τη δύναμη να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Μάλιστα τα παιδιά συνειδητοποίησαν και εξέφρασαν την άποψη, πως η αθλητική ναυαγοσωστική ως άθλημα προσφέρει όλα τα οφέλη που προσφέρει μια αθλητική δραστηριότητα, αλλά ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα αθλήματα, γιατί μόνο αυτή δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον που θα ασχοληθεί μαζί της να σώσει μια ανθρώπινη ζωή.
Η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, με τον τμηματάρχη της ΕΑΝΕ κ. Ιωάννη Δημακόπουλο, έδωσαν την υπόσχεση στους μαθητές πως η επόμενη δράση θα γίνει διά ζώσης, σε χώρο κολυμβητηρίου ή θάλασσας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass