Επεσε ηρωικά η Ελλάδα

*ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΕΝΑΛΤΙ 1-0

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2023 11:00

Η Εθνική έχασε από την Ολλανδία 1-0 με (αυστηρό) πέναλτι που κέρδισε ο Ντούμφρις κι εκτέλεσε ο Φαν Ντάικ στο 90’+3’ και, ουσιαστικά, αποχαιρέτησε τον στόχο της απευθείας πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024. Η νίκη των «Οράνιε» στην (κατάμεστη) OPAP Arena τους φέρνει ισόβαθμους της ελληνικής ομάδας στους 12 βαθμούς, αλλά με παιχνίδι λιγότερο και με πολύ ευνοϊκό πρόγραμμα ως τη λήξη του Β’ Προκριματικού Ομίλου.


Πλέον, η Εθνική ομάδα θα επιδιώξει να κερδίσει το εισιτήριο για τα τελικά της Γερμανίας μέσω του Nations League.
Ο Ράιντερς, με το πολύ καλό δεξί του απείλησε άμεσα στο 19’, με την μπάλα να περνά μόλις άουτ, ενώ στο 21’ και σε φάση «καρμπόν» ο Βλαχοδήμος επέλεξε να αποκρούσει απομακρύνοντας, καθώς το σουτ του Ολλανδού ήταν πολύ δυνατό.
Τέσσερα λεπτά αργότερα η απειρία του Κουλιεράκη απέφερε πέναλτι για τους «Οράνιε», όταν ο νεαρός αμυντικός τράβηξε από τη φανέλα τον Φαν Ντάικ στην περιοχή, αλλά και ο αμυντικός της Λίβερπουλ είχε κάνει το ίδιο. Ο Ερνάντεθ έδειξε την άσπρη βούλα, ο Μουνουέρα επιβεβαίωσε μέσω VAR το ορθόν της απόφασης, αλλά ο Βλαχοδήμος νίκησε τον Βέγκχορστ στο 28’ και κράτησε απαραβίαστη την ελληνική εστία.
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο καταλογισμός του κόρνερ απ’ όπου ξεκίνησε η φάση που απέφερε την εσχάτη των ποινών ήταν λανθασμένος, καθώς στην αρχική απόκρουση του Ρέτσου η μπάλα είχε βγει άουτ από το πόδι του Ολλανδού παίκτη.
Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45’ ένα μεγάλο λάθος του Ρότα, που αρχικά κάλυψε τους Ολλανδούς και στη συνέχεια έχασε τη φάση στη βαθιά διαγώνια μπαλιά του Φαν Ντάικ, έφερε τον Μπεργκβάιν να πιάνει «σκαστό» σουτ, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βλαχοδήμος.
Στην επανάληψη, ο Μπεργκβάιν σούταρε και ο Βλαχοδήμος απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ (47’), ενώ στη δεύτερη περίπτωση το σουτ του Σίμονς η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι (52’).
Στο ενδιάμεσο (50’) η Ελλάδα είχε τη δική της μεγάλη στιγμή, που ενδεχομένως θα μπορούσε να έχει σηκώσει την «Αγιά Σοφιά» στο πόδι αν ο Ιωαννίδης δεν επιδίωκε (ανεπιτυχώς) να αιφνιδιάσει τον Φερμπρούχεν από δύσκολη θέση και γωνία, στην εξαιρετική φάση που ο ίδιος δημιούργησε, αντί να επιλέξει την πάσα στον Μασούρα που ακολουθούσε σε θέση σέντερ φορ.
Κι ενώ ήταν πια η Ελλάδα που πίεζε ασφυκτικά τους Ολλανδούς για το γκολ της νίκης, στο 89ο λεπτό ο Παυλίδης είχε επαφή με τον Ντούμφρις στην περιοχή, ο Ολλανδός έπεσε εύκολα, ο Ερνάντεθ έδεiξε ξανά πέναλτι και παρότι ο Μουνουέρα τον κάλεσε για on field review, o Iσπανός δεν άλλαξε απόφαση και ο Φαν Ντάικ ευστόχησε, για να αποβληθεί στη συνέχεια με κόκκινη κάρτα ο Γκουστάβο Πογέτ.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλεχάντρο Ερνάντεθ (Ισπανία).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουρμπέλης, Μάνταλος, Ρέτσος, Παυλίδης - Χερτράουντα, Σίμονς.
ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα, Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Ρέτσος, Κουλιεράκης (61’ Σιώπης), Κουρμπέλης (60’ Κουρμπέλης), Μάνταλος (81’ Παυλίδης), Μπακασέτας (60’ Φούντας), Μασούρας (77’ Γιακουμάκης), Ιωαννίδης.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Χερτράουντα (46’ Μάλεν), Φαν Ντάικ, Άκε, Ντούμφρις, Ράιντερς, Βίφερ (81’ Ντε Ρουν), Χάρτμαν (74’ Φαν ντε Φεν), Σίμονς (62’ Φέρμανς), Βέγκχορστ (62’ Μπρόμπεϊ), Μπεργκβάιν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
2ος Όμιλος
Γιβραλτάρ-Ιρλανδία 0-4
ΕΛΛΑΔΑ-Ολλανδία 0-1
*Ρεπό: Γαλλία

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Γαλλία 18-6 αγ.-Προκρίθηκε στην τελική φάση
2. Ολλανδία 12-6 αγ.
3. ΕΛΛΑΔΑ 12-7 αγ.
4. Ιρλανδία 6-7 αγ.
5. Γιβραλτάρ 0-6 αγ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
18/11, 21:45, Γαλλία-Γιβραλτάρ
18/11, 21:45, Ολλανδία-Ιρλανδία
21/11, 21:45, Γιβραλτάρ-Ολλανδία
21/11, 21:45, Ελλάδα-Γαλλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass