Αιολικός και ΑΕΛ γράφουν ιστορία…

ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2023 12:00

Του Σωτ. Κέλλα

Αιολικός και ΑΕΛ γράφουν σήμερα ιστορία, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου θα βρεθούν οι δύο ομάδες αντιμέτωπες, αφού η ομάδα της Μυτιλήνης όσες φορές ήταν στη Β’ Εθνική, η ΑΕΛ ήταν σε μεγαλύτερη κατηγορία.


Ένα παιχνίδι που εκτός από ιστορική σημασία έχει και αγωνιστική, αφού η ΑΕΛ ψάχνει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, ενώ ο Αιολικός προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες, κάτι που έχει δημιουργήσει άσχημη ψυχολογία στους γηπεδούχους.
Φαβορί στον αγώνα που θα γίνει σήμερα, στις 16:00, στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, του 1ου Ομίλου, είναι η λαρισινή ομάδα, με τον τεχνικό Παύλο Δερμιτζάκη να έχει όλους σχεδόν τους παίκτες στη διάθεσή του, αφού τραυματίες είναι το τελευταίο διάστημα ο Σάρατε και ο Μιλτιάδης.
Νομίζουμε ότι η ομάδα μετά τη νίκη με τον Ηρακλή έχει καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, ενώ η παραίτηση Δερμιτζάκη (λόγω ύβρεων από τους οργανωμένους) κράτησε για ελάχιστες ώρες (μάλιστα, εκείνο το βράδυ πληροφορίες ανέφεραν ότι ο προπονητής έτρωγε σουβλάκια με στελέχη της ομάδας).
Η ΑΕL όλα δείχνουν, πλέον, ότι θα δώσει τη μάχη της ανόδου με τον Λεβαδειακό, ενώ υπολογίσιμοι αντίπαλοι είναι η Αναγέννηση Καρδίτσας και η Νίκη Βόλου. Ο Αιολικός είναι μια φιλόδοξη ομάδα, στην οποία υπάρχει και ένας Λαρισαίος παίκτης, ο Νίκος Καρανίκας (πρώην αρχηγός της λαρισινής ομάδας).
Το κύριο χαρακτηριστικό της αποστολής ήταν η επιστροφή του Κώστα Θεοδωρόπουλου, που μπορεί να μην είναι 100% έτοιμος, αλλά τέθηκε στη διάθεση του προπονητή για τη δύσκολη σημερινή αποστολή.
Οι 22 ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή ο τεχνικός των «βυσσινί» Παύλος Δερμιτζάκης είναι οι Θεοδωρόπουλος, Σουλούκος, Αντωνόπουλος, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Γιανναράκης, Στάμου, Θ. Παπαγεωργίου, Καλουτσικίδης, Πλέγας, Μαϊδανός, Παπαδόπουλος, Κοσσονού, Κ. Παπαγεωργίου, Πατράλης, Θωμαΐδης, Αντράντα, Πεντρόσο, Μαυριάς, Μπρου, Ογκμπόε και Βλιώρας.
Η αποστολή ταξίδεψε για τη Μυτιλήνη μέσω Αθήνας, όπου μετέβη οδικώς.

 

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αιολικού για το παιχνίδι με την ΑΕΛ. Ο τεχνικός των «κυανολεύκων» Απόστολος Χαραλαμπίδης δεν ανακοίνωσε επίσημα την αποστολή, ωστόσο οι διαθέσιμοι 21 παίκτες του αγώνα είναι οι εξής: Μιλόγεβιτς, Ντόκιτς, Μαξιμένκο, Κολλαράς, Λούμανσρουμπεν, Καρανίκας, Μουχάλης, Σινγκ, Ουνγιαλίδης, Τριανταφύλλου, Λαγός, Κάτσε, Τριανταφυλλάκος, Ενομό, Γαλεάδης, Σρνιτς, Γιoκέ, Μανούσος, Ζάκαριτς, Ιωάννου και Κόρντιτς.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Σύνδεσμος Φιλάθλων Αιολικού Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την αναμέτρηση με την ΑΕΛ. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Τα δύο τελευταία αρνητικά αποτελέσματα αφήνουν μια πικρία στον κόσμο, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε, γι’ αυτό κοιτάμε μπροστά. Στην ομάδα υπάρχουν ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας, που, όμως, πρέπει να το αποδείξουν μέσα στο γήπεδο, την Κυριακή, με τη Λάρισα, όσο δύσκολος κι αν είναι ο αγώνας, η νίκη είναι πλέον μονόδρομος και θα έρθει μόνο εάν είμαστε αποφασισμένοι για αυτή.
Δεν φοβόμαστε την αντίπαλό μας, όμως, τον σεβόμαστε για τη μεγάλη ιστορία που έχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εμείς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και με την παρουσία του κόσμου που αυτήν τη φορά πρέπει να δώσει δυναμικό «παρών», να αποτελέσει τον δωδέκατο παίκτη. Να αφήσουμε πίσω τις δύο συνεχόμενες ήττες και με πίστη μέχρι το τελευταίο λεπτό να πάρουμε την πολυπόθητη νίκη να επιστρέψει η ηρεμία και η αισιοδοξία στην ομάδα για να παραμείνουμε κοντά στη διεκδίκηση του στόχου μας.
ΑΙΟ ΘΥΜΗΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
Σ.Φ.Α.Α. 1984».

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης, από τον Σύνδεσμο Αθηνών, θα διαιτητεύσει την εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με την Αιολικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει την ΑΕΛ τη σεζόν 2023-2024 στις 27 Σεπτεμβρίου 2023 στην εντός έδρας νίκη με 3-0 επί του Τηλυκράτη Λευκάδας για το Κύπελλο Ελλάδας. Βοηθοί του ορίστηκαν ο Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής) και ο Μιχαήλ Νιδριώτης (Αθηνών). Τέταρτος θα είναι ο Γιώργος Αλάμπεης (Αθηνών) και τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Χαράλαμπος Μοιραδωράκης από την Ε.Π.Σ. Πειραιά.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ο Ολυμπιακός Β’ και ο Ιωνικός ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στον Ρέντη, με τον Μαρίνο (67’) να απαντάει στον Ντε Βινσέντι (18’). Το τρία στα τρία έκανε στον Β’ Όμιλο η Καλαμάτα, ενώ δεύτερη νίκη πανηγύρισε ο Γιούχτας.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 3ης και 4ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League 2, μαζί με τις βαθμολογίες των δύο Ομίλων και τα προγράμματα της επόμενης αγωνιστικής έχουν ως ακολούθως.

 

Β’ Όμιλος
Ολυμπιακός Β’-Ιωνικός    1-1
Γιούχτας-Παναχαϊκή    2-1
Αιγάλεω-Καλαμάτα    0-3
ΣΗΜΕΡΑ
15:00, Τηλυκράτης Λευκάδας-Ηλιούπολη
ΑΥΡΙΟ
13:00, Διαγόρας Ρόδου-Χανιά
*Παναθηναϊκός Β’-Καλλιθέα αναβάλλεται λόγω συμμετοχής ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Β’ σε Εθνικές ομάδες.
H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Καλαμάτα    9
2. Χανιά    6
3. Γιούχτας    6
4. Καλλιθέα    4
5. Ιωνικός    4
6. Τηλυκράτης Λευκάδας    3
7. Παναθηναϊκός Β’    3
8. Διαγόρας Ρόδου    3
9. Ηλιούπολη    1
10. Παναχαϊκή    1
11. Αιγάλεω    0
12. Ολυμπιακός Πειραιώς Β’    -8
*Στον Ολυμπιακός Β’ έχουν αφαιρεθεί 10 βαθμοί
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Παναθηναϊκός Β’-Ολυμπιακός Β’
Ιωνικός-Τηλυκράτης Λευκάδας
Καλλιθέα-Γιούχτας
Ηλιούπολη-Διαγόρας Ρόδου
Παναχαϊκή-Αιγάλεω
Καλαμάτα-Χανιά

 

Α’ Όμιλος
ΣΗΜΕΡΑ
16:00, Νίκη Βόλου-Κοζάνη
16:00, Μακεδονικός-Αναγέννηση Καρδίτσας
16:00, Λεβαδειακός-Απόλλων Πόντου
16:00, Αιολικός-ΑΕΛ
*ΠΟΤ Ηρακλής-ΠΑΟΚ Β’ αναβάλλεται λόγω συμμετοχής ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Β’ σε Εθνικές ομάδες.
Ρεπό: ΑΕΚ Β’, Καμπανιακός
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Αναγέννηση Καρδίτσας    7
2. Λεβαδειακός    6*
3. ΑΕΛ    6
4. ΠΑΟΚ Β’    6
5. Μακεδονικός    4
6. ΑΕΚ Β’    3
7. Καμπανιακός    3*
8. Αιολικός Μυτιλήνης    3
9. Κοζάνη    3
10. ΠΟΤ Ηρακλής    2
11. Νίκη Βόλου    0**
12. Απόλλων Πόντου    0**
*Έχουν κάνει το ένα ρεπό τους.
**Έχουν κάνει τα δύο ρεπό τους.
***Αποβλήθηκε ο Αλμωπός Αριδαίας από το Πρωτάθλημα.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κοζάνη-Αναγέννηση Καρδίτσας
Απόλλων Πόντου-Νίκη Βόλου
ΑΕΛ-Μακεδονικός
Καμπανιακός-Λεβαδειακός
ΠΑΟΚ Β’-Αιολικός
Ρεπό: ΑΕΚ Β’, ΠΟΤ Ηρακλής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass