Ολυμπιονίκες, παγκόσμιοι πρωταθλητές στηρίζουν τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό

ΧΑΛΚΙΑ-ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ- ΣΤΡΑΤΟΣ-ΚΑΘΗΝΙΩΤΗΣ - ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΝΕΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2023 11:20

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η πρώτη αθλητική Περιφέρεια στη χώρα και ειδικά στον στίβο απογειώνεται μετά την κατασκευή του προπονητηρίου στίβου στο Αλκαζάρ, την κατασκευή νέου ταρτάν στον ίδιο χώρο, αλλά και τις άλλες υποδομές που υπάρχουν σε όλη τη Θεσσαλία που τα επόμενα χρόνια είναι έτοιμη να δεχθεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.


Δεν είναι τυχαίο ότι στην προεκλογική του συγκέντρωση στη Λάρισα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Αγοραστός μίλησε για το κλειστό γυμναστήριο στίβου, ένα έργο που θα φέρει σημαντική αθλητική και τουριστική ανάπτυξη, αφού μετά την παραχώρηση του ΣΕΦ στον Ολυμπιακό θα είναι το μοναδικό που θα φιλοξενεί αγώνα κλειστού στίβου.
Αναγνωρισμένοι αθλητές με μεγάλες διεθνείς διακρίσεις και παράγοντες σωματείων του στίβου χθες έκαναν επιστολή με την οποία στηρίζουν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου για το αθλητικό έργο που έχει επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια στη Θεσσαλία.
Οι αθλητές είναι:
*Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας 2004 Φανή Χαλκιά στηρίζει και είναι γνωστό ότι αν οι οικογενειακές υποχρεώσεις δεν την κρατούσαν στην Αθήνα θα ήταν υποψήφια μαζί του.
*Ο Λάμπρος Παπακώστας, ο Καρδιτσιώτης άλτης του ύψους που αναδείχθηκε 6ος στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα και δύο φορές δεύτερος παγκόσμιος πρωταθλητής (σε Βαρκελώνη και Παρίσι).
*Ο Κοσμάς Στράτος, ο κορυφαίος Λαρισαίος σπρίντερ όλων των εποχών που αναδείχθηκε πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδας, στα 1981 (με χρόνο 10,62), 1983 (10,38), 1985 (10,46), 1986 (10,40) και 1988 (10,61). Υπήρξε στέλεχος της Εθνικής Ομάδας Στίβου των Ανδρών, δις βαλκανιονίκης (στο Βουκουρέστι το 1982, με χρόνο 10,42 και στη Σμύρνη το 1983 με χρόνο 10,58) και ο μοναδικός Λαρισινός που ανακηρύχθηκε «Αθλητής Χρονιάς» από τον Π.Σ.Α.Τ. *Από τον Βόλο στήριξη δίνει ο Αποστόλης Καθηνιώτης που κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 1971 και το χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες του 1973 και του 1974.
Τερμάτισε ένατος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου του 1974 και δέκατος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του 1974. Αγωνίστηκε στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976, χωρίς να καταφέρει να φτάσει στον τελικό του αγωνίσματος.
Οι παραπάνω μαζί με παράγοντες σωματείων αναφέρουν σε ανακοίνωση:
«Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, όλοι μας με μακροχρόνια παρουσία στους αθλητικούς χώρους με μοναδικό κίνητρο τη μεγάλη αγάπη μας για τον αθλητισμό, θεωρούμε υποχρέωσή μας να εκφραστούμε δημόσια για την Αυτοδιοίκηση της περιοχής μας για τον απλό λόγο πως η Αυτοδιοικούμενη Περιφέρεια διαδραματίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα.
Πιστεύουμε ότι παρά τη σφοδρότητα της σημερινής κρίσης και ακόμη πιο πολύ σήμερα ο αθλητισμός παραμένει για πολλούς από μας ένα όχημα προσωπικής διαφυγής απ’ τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε, ενώ για τη νεολαία μας παραμένει η μοναδική διέξοδος στα σημερινά της αδιέξοδα.
Ο υγιής αθλητισμός μπορεί να μας ενώνει όλους, να προάγει την άμιλλα, να διαμορφώνει χαρακτήρες και οι άνθρωποί του να βρίσκουν κοινή γλώσσα επικοινωνίας, με αγάπη, συντροφικότητα και ευγένεια, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες κομματικές τους προτιμήσεις.
Τα χρόνια που πέρασαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας με επικεφαλής τον Κώστα Αγοραστό έδειξε έμπρακτα με την ποικιλότροπη στήριξή της την αγάπη της για τον αθλητισμό, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες. Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας γίνονται σχεδόν όλες οι αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλία και επί πλέον πάρα πολλά σημαντικά αθλητικά έργα. Για τον λόγο αυτόν και μείς, οι άνθρωποι του Αθλητισμού, είμαστε δίπλα του σε κάθε του προσπάθεια.
Γνωρίζοντας λοιπόν από πρώτο χέρι τον Κώστα και την αγάπη που τρέφει για τον αθλητισμό, καλούμε όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού να τον στηρίξουν στις ερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές».
Οι παράγοντες που το υπογράφουν είναι οι: Καφφές Ηλίας (Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ), Ιωακείμ Λάμπρος (Πρόεδρος Α.Ε.Λ.), Κυρίτσης Αθανάσιος (Μέλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και έφορος τμήματος Στίβου ΕΑΛ), Φάτσης Στέργιος (Πρόεδρος Νίκης Βόλου), Σαχίνης Ζάκος (Πρόεδρος ΑΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ), Χιώτης Αντώνιος (Πρόεδρος ΓΣ Βόλου), Γιαλέρνιος Νικόλαος (Μέλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και πρόεδρος Άτλαντα Βόλου), Γούσιας Νικόλαος (Ταμίας της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και μέλος ου ΣΟΑ Φωκιανός Καρδίτσας), Χρήστος Παπαχρήστος ( Βαλκανιονίκης και 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μαραθωνίου–ιδρυτικό μέλος της ΓΕΑ Τρικάλων).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass