Πανωλεθρία…

Η ΑΕΛ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ Β’ ΜΕ 3-0, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2023 12:15

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας
Μια τραγωδία θα πρέπει να έχει αρχή, μέση και τέλος, αλλά η χθεσινή εμφάνιση της ΑΕΛ στο «Σεραφείδειο» γήπεδο, στον αγώνα με την ΑΕΚ Β’ για τη 2η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League 2, ήταν καταστροφή, κατάρρευση, πτώση, διάλυση, συντριβή, ναυάγιο.

Όποια λέξη και αν χρησιμοποιήσει κάποιος για την περιγραφή έχει δίκαιο.
Η αθηναϊκή ομάδα κέρδισε εύκολα με 3-0 (25’ Ραντόνια σουτ, 62’ Απ. Χριστόπουλος σουτ, 66’ Πήλιος σουτ), ενώ οι «βυσσινί» δεν δημιούργησαν ούτε μία ευκαιρία όταν ακόμα και ο αντίπαλος έπαιζε με δέκα παίκτες αφού αποβλήθηκε στο 82’ ο Τιεΐ.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η ΑΕΛ έχει έλλειψη από δυνατά φιλικά παιχνίδια (έγιναν μόνο δύο με αντιπάλους της ίδιας κατηγορίας…). Η νίκη επί του Καμπανιακού στην πρεμιέρα ήταν σημαντική, αλλά το παιχνίδι με τον Τηλυκράτη Λευκάδας -μια ομάδα που δεν έχει ακόμη τελειώσει την προετοιμασία της- μάλλον έριξε ...στάχτη στα μάτια όλων. Το 3-0 ήρθε εύκολα και δημιούργησε λάθος εντυπώσεις παρά την πρόκριση στους «16».
Χθες η ΑΕΛ ήταν μια ομάδα που διασύρθηκε από τη δεύτερη ομάδα της ΑΕΚ και σε καμία περίπτωση δεν ήταν ανταγωνιστική, ενώ η μεταγραφή Οτορμίν (πολυδιαφημιζόμενη) δείχνει να μην μπορεί να κάνει τη διαφορά σε σχέση με την περσινή χρονιά. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει αβίαστα μετά τα πρώτα παιχνίδια.
Αν δεν διορθωθεί γρήγορα η εικόνα της ομάδας, η άνοδος μάλλον θα είναι όνειρο απατηλό και τη φετινή σεζόν. Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια μπροστά, κανένας δεν ανέβηκε κατηγορία από τη δεύτερη αγωνιστική, αλλά είναι και λίγες οι ομάδες.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης ξεκίνησε έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σουλούκο, στην άμυνα δεξιά τον Θ. Παπαγεωργίου, αριστερά τον Παπαδόπουλος, με κεντρικούς αμυντικούς Ηλιάδη και Μαξιμένκο. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν Κ. Παπαγεωργίου, Πλέγας, Πατράλης, ενώ στην επίθεση οι: Κοσσονού (δεξιά), Πεντρόσο (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Όγκμποε.
Η ΑΕΛ ξεκίνησε με σιγουριά και άνεση το παιχνίδι κάνοντας μακρινά σουτ από τους Παπαδόπουλο, Πεντρόσο που κατέληξαν άουτ, ενώ μια εκτέλεση φάουλ από τον Κ. Παπαγεωργίου έγινε εύκολη λεία για τον Γκίνη στο 14’.
Μετά το τέταρτο, άρχισε να ανεβαίνει η ΑΕΚ Β’ και στο 15’ έγινε μια επικίνδυνη σέντρα του Ραντόνια. Στο 25’ από φάουλ του Λαμαράνα, ο Σαμπανάτζοβιτς έπιασε κεφαλιά, η μπάλα στρώθηκε στον Ραντόνια που με σουτ έκανε το 1-0 από το σημείο του πέναλτι.
Σουτ του Γκολφίνου για την ΑΕΚ Β’ από το ύψος μεγάλης περιοχής μπλοκάρει εύκολα ο Σουλούκος στο 40’, ενώ στο 44’ ο Όγκμποε έπεσε και ζήτησε πέναλτι, αλλά ο Γκίνης δεν τον είχε βρει.
Στο δεύτερο μέρος ο Γκουτσίδης έβαλε τον Νίνο και τον Οτορμίν για να μπορέσει η ομάδα να κάνει κάποια ευκαιρία και η πρώτη έγινε από κόρνερ του Οτορμίν, αλλά η κεφαλιά του Μαξιμένκο κατέληξε άουτ.
Στο 57’ ένα σουτ του Κώστα Παπαγεωργίου από μακριά κατέληξε άουτ και λίγο μετά έγινε το 2-0. Ήταν στο 62’ όταν με ατομική ενέργεια του Γκολφίνου από τα δεξιά κάνει πάσα στον Χριστοδούλου που, αφού εξουδετερώνει και τον Θανάση Παπαγεωργίου και μέσα από τη μικρή περιοχή, κάνει το 2-0.
Στο 65’ η ΑΕΛ μπορούσε να μπει στο παιχνίδι, αλλά την κεφαλιά του Όγκμποε (64’) από το φάουλ του Κ. Παπαγεωργίου μπλοκάρει ο Γκίνης.
Στο επόμενο λεπτό (66’) η παράσταση έλαβε τέλος, όταν ο Πήλιος πέρασε από αριστερά όποιον βρήκε μπροστά του και κάνει εύκολα το 3-0.
Από κει και πέρα, παρά την αποβολή του Τιεΐ στο 82’ με δύο κίτρινες κάρτες σε τριάντα δευτερόλεπτα (!), η πρώτη για φάουλ στον Μαξιμένκο και η δεύτερη για διαμαρτυρία, η ομάδα της ΑΕΛ δεν αντέδρασε.
Μια κεφαλιά του Νίνο στο 86’ κατέληξε άουτ, ενώ στο 88’ η ΑΕΚ Β’ έφτασε κοντά στο 4-0 όταν, σε σέντρα από τον Πήλιο, ο Χριστόπουλος από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.
Το 3-0 ήρθε φυσιολογικά με την ΑΕΚ Β’ να κερδίζει δίκαια και η ΑΕΛ να βυθίζεται στην γκρίνια…

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ δεν υπάρχει παίκτης που να διακρίθηκε, με εξαίρεση ίσως μόνο τον Ηλιάδη, αλλά πάλευε μόνος του. Ο Όγκμποε στην επίθεση, παρά τη θέλησή του, ήταν εγκλωβισμένος.
Από την ΑΕΚ Β’ δεν υπάρχει κανένας παίκτης που να υστέρησε, ενώ Πήλιος, Χριστόπουλος και Λαμαρανά είναι παίκτες μεγαλύτερης κατηγορίας.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή η διαιτησία του Τζαμουτζαντώνη (Χίου) που έδειξε κόκκινη κάρτα στον Τιεΐ και κίτρινες στους: Λαμαράνα, Ηλιάδη, Μαξιμένκο, Αντράντα. Χωρίς προβλήματα οι δύο βοηθοί Μωϋσιάδης (Γρεβενών), Αρμακόλας (Κυκλάδων).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΚ Β’ (Νίκος Κούστας): Γκίνης, Ραντόνια (70’ Ρουκουνάκης), Χρυσόπουλος, Κοσίδης, Πήλιος, Σαμπανάτζοβιτς (60’ Κάτσικας), Λαμαρανά, Λεφράνκ (34’ λ. τρ. Γκολφίνος, 69’ Τιεΐ ), Απ. Χριστόπουλος, Ανδρικόπουλος (69’ Λάτσι), Σταμούλης.
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Σουλούκος, Θ. Παπαγεωργίου, Παπαδόπουλος (69’ Μαϊδανός), Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Πλέγας (60’ Αντράντα), Κ. Παπαγεωργίου (69’ Μιλτιάδης), Πατράλης (46’ Οτορμίν), Πεντρόσο, Κοσσόνου (46’ Νίνο), Όγκμποε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass