ΑΕΛ

Απλά και εύκολα προκρίθηκε στους «16»

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΤΗΛΥΚΡΑΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΜΕ 3-0 - ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2023 11:03

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Στη ναυμαχία από τη συνεχή βροχή (το καλό αποστραγγιστικό του Ael Fc Arena ήταν η αιτία που δεν φάνηκαν τα προβλήματα) ο Τηλυκράτης μπορεί να είχε τον τίτλο του ναυάρχου στην αρχαιότητα, αλλά στο χθεσινό παιχνίδι κυπέλλου ο τίτλος αυτός ανήκει στην ΠΑΕ ΑΕΛ, που στο πρώτο ημίωρο οι παίκτες της έμοιαζαν χορευτές με επικεφαλής τους Μιλτιάδη, Παπαδόπουλο (στο δεύτερο μέρος άρεσε ο Μπρου) και κέρδισε με 3-0 τον αντίπαλό τους και πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Τα γκολ πέτυχαν οι: Μιλτιάδης (5’), Πεντρόσο (19’), Τακίδης (25’ αυτογκόλ σε σουτ του Παπαδόπουλου).


Ο τεχνικός Παναγιώτης Γκουτσίδης, που διαπίστωσε ότι στον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Καμπανιακό υπήρχαν αδυναμίες παρά τη νίκη με 2-1, έκανε πολλές αλλαγές στο κύπελλο αφού άλλαξε σχεδόν όλη την ενδεκάδα με εξαίρεση τον Μαυριά και τον Σουλούκο.
Σε επίσημο παιχνίδι είχαμε την ευκαιρία να δούμε αρκετούς παίκτες και να αξιολογηθεί η απόδοσή τους και κάποιοι να έχουν θετικό πρόσημο.
Στο γνωστό 4-3-3 που εφαρμόζει, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σουλούκος, στην άμυνα Θανάσης Παπαγεωργίου (δεξιά), Μαξιμένκο και Γιανναράκης στο κέντρο της άμυνας, Παπαγεωργίου δεξιά και Παπαδόπουλος αριστερά. Στη μεσαία γραμμή ήταν οι: Πατράλης, Μιλτιάδης, Αντράντα και στην επίθεση οι: Μαυριάς (αριστερά), Πεντρόσο, Νίνο (δεξιά).
Η καλή μέρα για την ΑΕΛ παρά τον... κακό καιρό φάνηκε από νωρίς, καθώς από σέντρα του αρχηγού Θανάση Παπαγεωργίου, ο Μιλτιάδης -με εκπληκτικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής- έκανε το 1-0.
Οι «βυσσινί» δεν σταμάτησαν σ’ αυτό το τέρμα και συνέχισαν να έχουν κέφι που τους δημιουργούσαν οι οπαδοί της ομάδας.
Στο 7’ ο Πεντρόσο αστοχεί σε σουτ μέσα από την περιοχή, όπως και ο Μαυριάς σε εκτέλεση φάουλ στο 10’.
Αλλά στο 19’ από νέα σέντρα του Θανάση Παπαγεωργίου με κεφαλιά ο Πεντρόσο κάνει το 2-0 και ουσιαστικά τελειώνει και η υπόθεση πρόκριση.
Αλλά το ημίωρο είχε και άλλες συγκινήσεις... Στο 22’ ο Αντράντα κάνει σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που καταλήγει άουτ, ενώ στο 25’ από αριστερά ο Γιώργος Παπαδόπουλος σουτάρει η μπάλα βρίσκει τον Τακίδη αλλάζει πορεία και γίνεται το 3-0.
Η ΑΕΛ πίεσε για ένα τέταρτο γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να το πετύχει στις διαδοχικές ευκαιρίες που δημιούργησε με Μαυριά (30’, 40’ σουτ άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής), Μιλτιάδη (35’ σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο τερματοφύλακας).
Η μόνη απάντηση από τον Τηλυκράτη Λευκάδας ήταν στο 45’ όταν από εκτέλεση φάουλ του πολύ καλού Κόκκορη κατέληξε άουτ.
Στο δεύτερο μέρος ο Γκουτσίδης με τη σιγουριά του 3-0 βάζει Μπρου, Παρασκευά, Θωμαΐδη και επτά λεπτά αργότερα ο προπονητής του Τηλυκράτη Παντζιαράς θύμισε ...Αλμέιδα κάνοντας τέσσερις αλλαγές ταυτόχρονα (Σπανουδάκη, Νικηφορόπουλο, Μπελεβώνη, Περιστέρη).
Μέχρι το 65’ μόνο μπάλα δεν παίχτηκε, αλλά κάπου εκεί η ΑΕΛ πλησίασε στο τέταρτο γκολ με πρωταγωνιστή τον Μπρου (ύστερα από πάσα του Πεντρόσο) που όμως νίκησε τον Τζελέπη, όπως και στο 68’ που ο τερματοφύλακας του Τηλυκράτη απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 70’, σε φάουλ που εκτέλεσε ο Νιφορόπουλος, η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχαν και τα σουτ των Θωμαΐδη (74’), Πατράλη (76’) έξω από τη μεγάλη περιοχή.
Μέχρι το τέλος του αγώνα το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η αλλαγή του Αντωνόπουλου στη θέση του Σουλούκου, αλλά δεν πρόλαβε να ακουμπήσει την... μπάλα.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι οι: Μιλτιάδης, Παπαδόπουλος και ο Μπρου που στο ντεμπούτο του άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Ακολούθησε ο Θανάσης Παπαγεωργίου και ο Πατράλης. Γιανναράκης και Μαξιμένκο δεν είχαν πίεση και δεν κρίνονται, ενώ Αντράντα και Μαυριάς είχαν διάθεση.
Ο Πεντρόσο παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης ήταν πολύ καλός. Παρασκευάς, Θωμαΐδης, Ρούσης δεν προσαρμόστηκαν εύκολα. Οι δύο τερματοφύλακες ήταν θεατές χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο...
Από την ιστορική ομάδα του Τηλυκράτη (ιδρύθηκε το 1927) καλύτερος ήταν ο Κόκκορης, ενώ παίζουν δύο Λαρισαίοι, ο Γιάννης Ανδρέου και ο Φώτης Γκουντρουμπής. Σχετικά με την αιτία της άσχημης εμφάνισης της ομάδας της Λευκάδας έλεγαν οι άνθρωποί της ότι άργησαν να ξεκινήσουν προετοιμασία γιατί δεν περίμεναν ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου!
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Κανείς δεν ασχολήθηκε με τη διαιτησία των κ. Μπαϊρακτάρη (Αθηνών), Στεφανή (Καρδίτσας), Μηνούδη (Πιερίας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Σουλούκος (79’ Αντωνόπουλος), Μαξιμένκο, Γιανναράκης, Παπαγεωργίου (46’ Παρασκευάς), Παπαδόπουλος, Νίνο (67’ Ρούσης), Αντράντα (46’ Θωμαΐδης), Μαυριάς (46’ Μπρου), Πατράλης, Μιλτιάδης, Πεντρόσο.
Τηλυκράτης (Παντζιαράς): Τζελέπης, Γιαννιώτης (52’ Περιστέρης), Ανδρέου, Τακίδης, Κωστόπουλος, Ρίζος (86’ Σουλιώτης), Τόσκα, Μπούμπας, Τεγούσης (52’ Μπελεβώνης), Κοκκόρης (52’ Νιφορόπουλος), Γκουντρουμπής (52’ Σπανουδάκης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass