ΑΕΛ

Με περσινή συνταγή…

*ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Ο ΣΤΑΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΤΟΡΜΙΝ ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΘΩΜΑΪΔΗ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2023 13:30
Φωτ.: Κώστας Τσομάκος Φωτ.: Κώστας Τσομάκος

Του Σωτ. Κέλλα
Από κει που σταμάτησε την περσινή σεόν ξεκίνησε φέτος η ΑΕΛ το Πρωτάθλημα της Super League 2, όπως έδειξε στο προχθεσινό παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Καμπανιακό. Μια διαφορά είναι η αλλαγή γηπέδου (από το Αλκαζάρ μετακόμισε στο... Ael Fc Arena), όπως και δύο παίκτες στο αρχικό σχήμα, με τον Στάμου αντί του Γκοτζαμανίδη (πήγε στον Πανσερραϊκό) και τον Οτορμίν αντί του Θωμαΐδη. Υπάρχει και εσωτερική αλλαγή ο Κοσσονού που παίζει μπροστά αντί του Πεντρόσο, ενώ ο Μαϊδανός καθιερώνεται στο αρχικό σχήμα.


Η περσινή συνταγή δεν ήταν άσχημη, καθώς η ΑΕΛ έχασε την άνοδο στα δύο παιχνίδια με τον Πανσερραϊκό, αφού δεν κέρδισε κανένα (στην εκτός έδρας αναμέτρηση είχε άσχημη διαιτησία και εσωτερικά προβλήματα, ενώ εντός δεν είχε καλή απόδοση) και ο βασικός της αντίπαλος τη φετινή αγωνιστική είναι ο Λεβαδειακός, που οι εταιρείες στοιχημάτων του δίνουν μικρό προβάδισμα. Από κει και πέρα Νίκη Βόλου, ΠΟΤ Ηρακλής και Αναγέννηση Καρδίτσας είναι οι ομάδες που έχουν δυναμική. Η ειρωνεία είναι ότι αν δεν υποβιβαζόταν ο Ηρακλής Λάρισας, η ΑΕΛ θα ήταν το μεγάλο φαβορί της ανόδου, αφού θα είχε αποφύγει τον Λεβαδειακό που βρέθηκε ξαφνικά στον Βόρειο Όμιλο.
Στο προχθεσινό παιχνίδι ήταν αναμενόμενο το άγχος της ομάδας λόγω πρεμιέρας, αλλά η εμφάνιση αρκετών παικτών δεν ήταν σε υψηλό επίπεδο.
Στην άμυνα κυριάρχησε η μορφή του Ηλιάδη, στη μεσαία γραμμή ο Πλέγας, ενώ στην επίθεση έκπληξη ο Κοσσονού, ενώ ο Όγκμποε έχει ένστικτο σκόρερ.
Η αλλαγή του Πεντρόσο έδωσε πνοή στην ομάδα που για τριάντα λεπτά, στο δεύτερο μέρος μόνο ποδόσφαιρο δεν έπαιξε.
Υπήρχε άγχος, αλλά από την άλλη όταν έχεις στόχο την άνοδο προσφέρεις και θέαμα. Ο Καμπανιακός αν και νεοφώτιστος στην κατηγορία κέρδισε 11 κόρνερ έναντι 3 της ΑΕΛ!
Στο πρώτο μέρος δίκαια προηγήθηκε η ΑΕΛ με 2-1 με τους γνωστούς από πέρυσι σκόρερ τον Όγκμποε και τον Κώστα Παπαγεωργίου, αλλά στο δεύτερο μέρος θα μπορούσε να χάσει τους δύο βαθμούς με τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι.
Στο γήπεδο βρέθηκαν αρκετοί υποψήφιοι (φυσιολογικό...) των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών που θα γίνουν στις 8 Οκτωβρίου, ενώ δεν έλειψαν και πολιτικά συνθήματα.
Η ΑΕΛ πριν συνέλθει από την πρώτη αγωνιστική υποχρέωση έχει νέα, αυτήν τη φορά για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο τον Τηλυκράτη Λευκάδας και σε έναν ακόμα αγώνα είναι το φαβορί για επικράτηση και πρόκριση στη μεθεπόμενη φάση. Στην επόμενη περνάει άνευ αγώνα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Ο ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ
Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώθηκαν οι ορισμοί διαιτητών, βοηθών διαιτητών και παρατηρητών για τους αγώνες της 4ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ρέφερι Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης, από τον Σύνδεσμο Αθηνών, κλήθηκε να διαιτητεύσει την εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Τηλυκράτη Λευκάδας, που είναι προγραμματισμένη να γίνει στο AEL FC ARENA αύριο Τετάρτη (27/09, 16:00). Βοηθοί του θα είναι ο Γιώργος Στεφανής (Καρδίτσας) και ο Γιάννης Μηνούδης (Πιερίας). Τέταρτος θα είναι ο Ευστράτιος Μαχαίρας (Αθηνών) και τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Δάλλας από την Ε.Π.Σ. Ηπείρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass