«Σίφουνας» και poleman ο Φερστάπεν στην Ιαπωνία

Στο σημερινό γκραν πρι της Φόρμουλα 1

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2023 7:00

Ο Μαξ Φερστάπεν επανήλθε στα... γνωστά δεδομένα και πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση στις κατατακτήριες, θα εκκινήσει πρώτος στο σημερινό Ιαπωνικό Γκραν Πρι, που είναι ο 16ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ενα και φιλοξενείται στην πίστα της Σουζούκα.
Ο Ολλανδός «πιλότος» της Red Bull, ο οποίος μετρά... αντίστροφα για την κατάκτηση και του εφετινού τίτλου, ενώ έχει στο ενεργητικό του εννέα (!) pole positions στο τρέχον παγκόσμιο πρωτάθλημα, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους του, εκ των οποίων οι οδηγοί της McLaren, Οσκαρ Πιάστρι (Αυστραλία) και Λάντο Νόρις (Μεγάλη Βρετανία), συμπλήρωσαν την σειρά εκκίνησης ως δεύτερος και τρίτος, αντίστοιχα.
Η πρώτη 10άδα για τη σημερινή εκκίνηση, έχει ως εξής:
1. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδός/Red Bull)    1:28.877
2. Οσκαρ Πιάστρι (Αυστραλός/McLaren-Mercedes)            1:29.458
3. Λάντο Νόρις (Βρετανός/McLaren-Mercedes)    1:29.493
4. Σαρλ Λεκλέρκ (Μονεγάσκος/Ferrari)    1:29.542
5. Σέρχιος Πέρες (Μεξικανός/Red Bull)    1:29.650
6. Κάρλος Σάϊνθ Jr (Ισπανός/Ferrari)    1:29.850
7. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανός/Mercedes)    1:29.908
8. Τζορτζ Ράσελ (Βρετανός/Mercedes)    1:30.219
9. Γιούκι Τσουνόντα (Ιάπωνας/AlphaTauri-Red Bull)            1:30.303
10. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανός/Aston Martin-Mercedes)            1:30.560

ΤΣΟΥΝΟΝΤΑ ΚΑΙ ΡΙΚΙΑΡΝΤΟ ΣΤΗΝ ALPHA TAURI ΚΑΙ ΤΟ 2024
Ο Ιάπωνας Γιούκι Τσουνόντα και ο Αυστραλός Ντάνιελ Ρικιάρντο θα συνθέσουν το δίδυμο οδηγών αγώνων της Alpha Tauri (και) για το 2024, με τον Νεοζηλανδό Λίαμ Λόσον να εκτελεί καθήκοντα αναπληρωματικού οδηγού στην ιταλική ομάδα.
Ο 23χρονος Ιάπωνας, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στην Alpha Tauri το 2021, έχει εντυπωσιάσει την ομάδα με το «αναμφισβήτητο φυσικό ταλέντο και τη συνεχή βελτίωσή» του, καθώς και την «ικανότητα να ενσωματώνεται στην ομάδα».
Ο Τσουνόντα θα έχει και τη νέα σεζόν «ομόσταυλο» τον 34χρονο Ρικιάρντο, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα... πιτ με σπασμένο χέρι, αλλά εντυπωσίασε τους ανθρώπους της ομάδας, όταν «έτρεξε» στα γκραν πρι της Ουγγαρίας και του Βελγίου πριν την καλοκαιρινή διακοπή. Η Alpha Tauri ανακοίνωσε ότι «η προσωπική στάση και η αγωνιστική εμπειρία του Ρικιάρντο θα είναι πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία το 2024».
Υπενθυμίζεται ότι ο «Honey Badger» αγωνίστηκε στην ιταλική ομάδα το 2012 και το 2013, όταν ονομαζόταν Toro Rosso, και έκτοτε έχει πανηγυρίσει οκτώ νίκες στη Φόρμουλα Ένα (σ.σ. επτά με τη Red Bull και μια με τη McLaren).
Από την πλευρά του, ο 21 ετών Λόσον έχει πραγματοποιήσει τρεις πολύ καλούς αγώνες στη Φόρμουλα Ένα, αντικαθιστώντας τον Ρικιάρντο, και πήρε μάλιστα τους πρώτους βαθμούς της καριέρας του την περασμένη Κυριακή (17/9) στη Σιγκαπούρη, αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση οδηγού αγώνων στην AlphaTauri για την επόμενη χρονιά.
Ο Ρικιάρντο συνεχίζει τη «μάχη» για να επανακάμψει σε πλήρη φυσική κατάσταση και, ενώ είναι απίθανο να «τρέξει» στον επόμενο αγώνα, το γκραν πρι του Κατάρ (8/10), το πλάνο παραμένει να επιστρέψει σε κάποιο σημείο της τρέχουσας σεζόν, αλλά μόνο όταν νιώσει έτοιμος.
Έτσι, ο Λόσον θα συνεχίσει να αντικαθιστά τον Αυστραλό στο διάστημα που αναρρώνει, ενώ το 2024 ο Νεοζηλανδός, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο νεότερος οδηγός στο γκριντ, θα επικεντρωθεί στις δοκιμές και τον προσομοιωτή, ενώ θα δίνει το «παρών» σε όλους τους αγώνες της Φόρμουλα Ένα ως αναπληρωματικός.
Μετά την ανανέωση των Τσουνόντα και Ρικιάρντο από την AlphaTauri, μόνο μια θέση οδηγού αγώνων παραμένει... κενή στη Φόρμουλα Ένα για το 2024 και αυτή είναι η θέση του «πιλότου» πλάι στον Άλεξ Άλμπον στη Williams. Αυτή τη στιγμή ο Αμερικανός Λόγκαν Σάρτζεντ είναι ο «ομόσταυλος» του Ταϊλανδού Άλεξ Άλμπον και παλεύει για να αποδείξει στους ανθρώπους της βρετανικής ομάδας ότι αξίζει μια δεύτερη σεζόν στη Williams.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass