Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2023 10:00

Ποδοσφαιρικός αγώνας ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΗ ΠΛΗΓΕΝΤΑ ΦΑΛΑΝΙΩΤΗ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΦΑΛΑΝΗΣ

Τη διεξαγωγή φιλικής αναμέτρησης στο στάδιο Αλκαζάρ ανάμεσα στον Σμόλικα και τον Φαλανιακό για να ενισχυθούν οι πλημμυροπαθείς της Φαλάνης προτείνει ο Στέλιος Κουκούλης.

Θα είναι, λοιπόν, ένας αγώνας ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και καλεί να γίνουν αρωγοί όλοι, ώστε να συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό, που θα δοθεί στους ανθρώπους που επλήγησαν από τη θεομηνία στην περιοχή της Φαλάνης.
Σε επιστολή του, αναφέρει τα εξής: Προτείνω τη διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων του χωριού μας, του Α.Ο. Σμόλικα και του Φαλανιακού, στο στάδιο Αλκαζάρ, την Κυριακή 1/10 και ώρα 17:00. Με τιμή εισόδου 5 ευρώ. Καλώ τα δύο σωματεία από κοινού να φροντίσουν για τη διεξαγωγή του αγώνα και να συγκεντρώσουν όλα τα έσοδα, τα οποία να διανεμηθούν στις πλημμυροπαθείς οικογένειες του χωριού μας, σύμφωνα με την υπάρχουσα λίστα του Δήμου. Από την πρώτη μέρα, εγώ και η οικογένειά μου είμαστε στο πλάι των συγχωριανών μας και τους βοηθάμε όσο μπορούμε. Κατανοώντας πλήρως τις υλικές καταστροφές που υπέστησαν και οι δύο ομάδες από την κακοκαιρία, θεωρώ πως μπορούν να στηρίξουν τον συγκεκριμένο αγώνα ανθρωπιάς, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους. Αρωγοί πρέπει να σταθούν για την υλοποίηση του αγώνα τόσο ο Δήμος Λαρισαίων και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης Απόστολος, η ΕΠΣΝ Λάρισας και προσωπικά ο κ. Μπουχλαριώτης Δημήτριος, το ΕΑΚ Λάρισας και ο πρόεδρός του κ. Κουρδής Ιωάννης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φαλάνης κ. Λυγούρας Κων/νος, η αντιδήμαρχος κα Απρίλη Ρίτα, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βλαχούλης Κων/νος, οι διοικήσεις των δύο ομάδων, καθώς και ο φίλαθλος κόσμος.
Καλώ σύσσωμο τον ποδοσφαιρικό κόσμο, ο οποίος έχει αποδείξει ότι είναι παρών στις δύσκολες στιγμές των πολιτών, αλλά και την πόλη της Λάρισας, να στηρίξει τον αγώνα. Στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε, όλοι μαζί και ο καθένας από το δικό του μετερίζι μπορεί να βοηθήσει, όπως θέλει και μπορεί, τους ανθρώπους της διπλανής μας πόρτας.
*Ο Στέλιος Κουκούλης είναι πρώην γενικός αρχηγός ΠΑΕ ΑΕΛ, πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, πρώην προπονητής ποδοσφαίρου και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Α.Ο. Σμόλικα και του Φαλανιακού.

 

 

Η Ελλάδα παραμένει στη 19η θέση, αλλά μείωσε τη διαφορά

Η Ελλάδα μετά τις μεγάλες νίκες χθες στα Κύπελλα Ευρώπης συγκέντρωσε 1.200 βαθμούς και παραμένει στη 19η θέση στη βαθμολογία της UEFA. Οι νίκες Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μείωσαν, όμως, τη διαφορά από τη 18η Ουκρανία. Η διαφορά από τη 15η θέση, που αποτελεί τον μεγάλο στόχο έπεσε στους 2.550 βαθμούς, την ώρα που ήταν 3.500 όταν είχαν ολοκληρωθεί τα προκριματικά.
Η Ελλάδα που «έχασε» τέσσερις θέσεις μέσα σε έναν χρόνο, ξεκίνησε την αγωνιστική περίοδο 2023/24 και παραμένει στο Νο 19 της κατάταξης και θα πρέπει να υπερκαλύψει ένα χάντικαπ 3.500 βαθμών για να προσπεράσει κατά σειρά την Ουκρανία, το Ισραήλ, την Τσεχία και τη Νορβηγία, προκειμένου να μπορέσει να φτάσει πάλι στο Νο 15 και να είναι σε θέση να βγάλει και πάλι πέντε ομάδες στα ευρωπαϊκά Κύπελλα από τη σεζόν 2025/26.

Η κατάταξη:
ΘΕΣΗ    ΧΩΡΑ    ΒΑΘΜΟΙ    ΟΜΑΔΕΣ
15.     Νορβηγία    26.875    2/4
16.     Τσεχία    26.550    3/4
17.     Ισραήλ    26.125    2/4
18.     Ουκρανία    25.800    2/5
19.     ΕΛΛΑΔΑ    24.325    4/5

 

 

Γ. ΜAΥΡΩΤΑΣ:
Καταλύτης ο Αθλητισμός στην ενίσχυση της ισότητας των φύλων

Η ισότητα των φύλων και η καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στον Αθλητισμό κυριάρχησαν στην ατζέντα της διάσκεψης των γενικών γραμματέων Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που διεξήχθη στο πλαίσιο της ισπανικής Προεδρίας στη Βαλένθια (21-22 Σεπτεμβρίου 2023), με τη συμμετοχή του Γιώργου Μαυρωτά.
Αναφερόμενος στην ισότητα των φύλων, ο γ.γ.Α. επισήμανε ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θέμα που παραμένει ψηλά στην αθλητική ατζέντα της Ε.Ε., άρρηκτα συνδεδεμένο με τις θεμελιώδεις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός. Στο πλαίσιο της εισήγησής του, ο κ. Μαυρωτάς αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 40 χρόνια αναφορικά με το ποσοστό συμμετοχής αθλητών και αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς και σε άλλες αθλητικές διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα, σε σχέση το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών σε άλλους τομείς, όπως των προπονητών, των διαιτητών και των διοικήσεων, όπου εκεί το ποσοστό παραμένει εξαιρετικά χαμηλό.
Ειδικότερα, ο κ. Μαυρωτάς έφερε ως παράδειγμα τη δική του συμμετοχή ως αθλητής υδατοσφαίρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984, όπου το ποσοστό συμμετοχής των γυναικών ανερχόταν στο 23%, ένα ποσοστό που σταδιακά ανέβαινε (38% στην τελευταία του συμμετοχή με το εθνόσημο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, το 2000) για να φτάσει στην απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παρίσι.
«Σύμφωνα με τους εγγεγραμμένους αθλητές για το 2022 (περίπου 500.000 σε όλες τις αναγνωρισμένες αθλητικές ομοσπονδίες) το ποσοστό Ανδρών/Παίδων – Γυναικών/Κορασίδων ήταν 70%-30%. Γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη να προσπαθήσουμε περισσότερο για να ενισχύσουμε αυτό το ποσοστό», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη χώρα μας. Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η ελληνική πολιτεία για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των γυναικών σε όργανα διοίκησης του Αθλητισμού, ο κ. Μαυρωτάς ανέπτυξε τις πολιτικές που σχεδιάζει το Υπουργείο Αθλητισμού για τον σκοπό αυτόν, παρουσιάζοντας στους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη το πολυκριτηριακό σύστημα αξιολόγησης «Χίλων», το οποίο συνδέεται άμεσα με τη χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών και που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ως κριτήριο χρηστής διακυβέρνησης που αυξάνει τη χρηματοδότηση, την ισότιμη συμμετοχή γυναικών και ανδρών στα συμβούλια και τις επιτροπές διοίκησης.
«Δεδομένου ότι η χρηματοδότηση συνδέεται με την αξιολόγηση, οι Ομοσπονδίες έχουν κίνητρο να έχουν συμβούλια ή επιτροπές με ισορροπία μεταξύ των φύλων. Δεδομένου ότι ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό κοινωνικό εργαλείο, πρέπει να τον αξιοποιήσουμε για να ενισχύσουμε την ισότητα των φύλων. Μέσω του Αθλητισμού να προωθήσουμε καλές πρακτικές που είναι ωφέλιμες για ολόκληρη την κοινωνία», υπογράμμισε.

 

 

Διαδικτυακή συνάντηση προέδρου ΕΟΠΕ με σωματεία της ΕΣΠΕΚΕΛ

Διαδικτυακή συζήτηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Ελλάδας, κ. Καραμπέτσο Γεώργιο, είχαν τα σωματεία της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας, με σκοπό την εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Σωματεία της Θεσσαλίας λόγω της καταστροφής «Daniel». Ο κ. Καραμπέτσος υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση προς τα Σωματεία που έχουν πληγεί, τόσο θεσμικά όσο και υλικά. Στη συνάντηση παρευρέθηκε, επίσης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτητών Ελλάδος, Λαρισαίος κ. Βασίλης Αντωνούλης, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαιτητών Κεντρικής Ελλάδος.ΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
Από την ΕΟΠΕ κοινοποιήθηκε η τροποποίηση της υπ’ αριθ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΟΑ/ΔΤΑΕΥ/ΤΤΠΑΑΕ/583276/ 23085/3149/734/16-11-18 (Β’ 5207) Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί καθορισμού λεπτομερειών εφαρμογής του άρθρου 56Β του Ν. 2725/1999 «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός και άλλες διατάξεις» (Α’ 121), όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 5 του Ν. 4479/2017 (Α’ 94)
Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο άρθρο 2 που προβλέπει: «Οι αθλητικές εγκαταστάσεις των ομάδων Β1, Β2, Γ1, Θ1 και Ι (υπαίθριες εγκαταστάσεις) με χωρητικότητα πάνω από 2.000 θεατές και των ομάδων Γ2, Δ, Ε1, Ε2, ΣΤ, Θ2 και Ι (κλειστές εγκαταστάσεις), οι οποίες καταλαμβάνονται από την παρούσα απόφαση περί παράτασης της άδειας λειτουργίας τους, αν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας σε ισχύ, λειτουργούν χωρίς την παρουσία θεατών, έως την έκδοση του πιστοποιητικού αυτού».

 

 

Οι σημερινές αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις

Το πρόγραμμα των σημερινών αθλητικών τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως ακολούθως:

14.00    COSMOTE SPORT 9 HD    Ζεϊάνγκ Γκόλντεν Μπουλς-Αλ Μανάμα    FIBA Intercontinental Cup Σιγκαπούρη 2023
14:30    COSMOTE SPORT 1 HD    Λίβινγκστον-Σέλτικ    Scottish Premiership 2023-24
15:00    Novasports 1HD    Ζιρόνα-Μαγιόρκα    LaLiga EA Sports
16:00    COSMOTE SPORT 3 HD    Μίλαν-Ελλάς    Βερόνα Serie A 2023-24
16:30    Novasports Start    Αουγκσμπουργκ-Μάιντς    Bundesliga
16:30    Novasports 6HD    Γκλάντμπαχ-Λειψία    Bundesliga
16:30    Novasports 5HD    Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ    Bundesliga
16:30    Novasports 4HD    Ουνιόν Βερολίνου-Χόφενχαϊμ    Bundesliga
16:30    Novasports 3HD    Μπάγερν Μ.-Μπόχουμ    Bundesliga
16:45    COSMOTE SPORT 4 HD    Ερ. Αστέρας-Ζαλγκίρις Κάουνας    Μπάσκετ
17:00    COSMOTE SPORT 2 HD    Μίντλεσμπρο-Σαουθάμπτον    Sky Bet EFL Championship
17:00    Action 24    Αναντολού Εφές-Παρτίζαν Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»
17:00    Novasports News    Λούτον-Γουλβς    Premier League
17:00    Novasports 2HD    Κρίσταλ Πάλας-Φούλαμ    Premier League
17:00    Novasports Premier League    Μάντσεστερ Σίτι-Νότιγχαμ Φόρεστ    Premier League
17:15    Novasports 1HD    Οσασούνα-Σεβίλλη    LaLiga EA Sports
17:30    COSMOTE SPORT 1 HD    ΟΦΗ-Ατρόμητος    Stoiximan Super League 2023-24
18:00    COSMOTE SPORT 4 HD    Ζαλγκίρις Κάουνας-Ερ. Αστέρας    Μπάσκετ
19:00    COSMOTE SPORT 7 HD    Αρμάνι Μιλάνο-Βίρτους Μπολόνια    Lega Basket Supercoppa
19:00    COSMOTE SPORT 3 HD    Σασουόλο-Γιουβέντους    Serie A 2023-24
19:00    COSMOTE SPORT 4 HD    Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ    Μπάσκετ
19:30    Novasports 3HD    Βέρντερ Βρ.-Κολωνία    Bundesliga
19:30    Novasports 1HD    Μπαρτσελόνα-Θέλτα    LaLiga EA Sports
19:30    Novasports Premier League    Μπρέντφορντ-Εβερτον    Premier League
20:00    COSMOTE SPORT 6 HD    Μπέργκισερ-Ράιν Νέκαρ    LIQUI MOLY Bundesliga 2023-24
20:00    Action 24    Παναθηναϊκός-Μπάγερν Μονάχου Τουρνουά Π. Γιαννακόπουλος
20:00    Novasports Prime    Πανσερραϊκός-Λαμία    Stoiximan Super League 2023-24
21:00    Novasports Start    Αλμίρε Σίτι-Αϊντχόφεν    Eredivisie
21:30    Novasports 4HD    Ζανκτ Πάουλι-Σάλκε    Bundesliga 2
21:45    COSMOTE SPORT 7 HD    Μπρέσια-Ντερτόνα    Lega Basket Supercoppa 2023
21:45    COSMOTE SPORT 3 HD    Λάτσιο-Μόντσα    Serie A 2023-24
21:45    COSMOTE SPORT 9 HD    Μάλαγα-Τενερίφη    ACB Liga Endesa 2023-24
22:00    Novasports 2HD    Μπρεστ-Λιόν    Ligue 1
22:00    Novasports 1HD    Αλμερία-Βαλένθια    LaLiga EA Sports
22:00    Novasports Premier League    Μπέρνλι-Μάντσεστερ Γ.    Premier League
22:30    COSMOTE SPORT 2 HD    Πόρτο-Ζιλ Βισέντε    Liga Portugal Betclic 2023-24
23:00    Novasports 5HD    Τσαπεκοένσε-Σεαρά    Brasileirão Betano-Série B
23:50    COSMOTE SPORT 1 HD    Λίβινγκστον-Σέλτικ    Scottish Premiership 2023-24

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass