Λαρισαίος στο μονοπάτι των «Γιγάντων»

*Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΡΟΜΕΑΣ ΒΑΣ. ΦΑΛΤΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2023 12:16

Σε έναν σκληροτράχηλο αγώνα ορεινού τρεξίματος στην καρδιά των ιταλικών Άλπεων,

όπου η εμπειρία, η διαχείριση δυνάμεων και η τακτική που πρέπει να έχει κάποιος είναι πέραν κάθε φαντασίας, μετείχε ο αθλητής, μέλος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας Βασίλης Φαλτσής.
Ο συγκεκριμένος αγώνας, ο «Tordes Géants», που θεωρείται από τους δυσκολότερους αγώνες μονοπατιών στον κόσμο, πραγματοποιείται στις Άλπεις χωρίς ΕΤΑΠ και είναι συνολικής απόστασης 330 χλμ., με 24.000 μέτρα υψομετρικής διαφοράς. Το εντυπωσιακό μάλιστα ήταν πως η διαδρομή πρέπει να καλυφθεί μέσα σε 150 ώρες! Ο Λαρισαίος δρομέας, που καταπλήσσει κατά καιρούς με τα επιτεύγματά του, ήταν ο μοναδικός από νομό που κατάφερε να περάσει από τις παρυφές των «Γιγάντων» από όπου πήρε και το όνομά του ο αγώνας, φτάνοντας στον τερματισμό του σε 138 ώρες. Οι τέσσερις «Γίγαντες», κορυφές θρύλοι των Άλπεων όπως το MontBlanc (4.810 μ.), το Gran Paradiso (4.061 μ.), το MonteRosa (4.634 μ.) και το Matterhorn (4.478 μ.) καλούσαν σαν «σειρήνες» τους παράτολμους αθλητές. Ο «Γύρος των Γιγάντων» είναι μια διαδρομή με 25 περάσματα πάνω από τα 2.000 μέτρα, με 30 αλπικές λίμνες στο διάβα της, αλλά και με 32 υπέροχα χωριά σε μια από τις ωραιότερες κοιλάδες των Άλπεων, την Aosta. Πρόκειται για την ένωση δύο πολύ γνωστών ορειβατικών μονοπατιών της όμορφης περιοχής, των Alta. Via 1, γνωστή και ως Alta Via of Giants και της Alta Via 2 ή Naturalist Alta Via.
Πολλοί μιλούσαν μάλιστα για έναν διαβολικό αγώνα αφού ο «κακός» αριθμός 666 έχει να κάνει με το όριο ολοκλήρωσής του: 6 μέρες, 6 νύχτες και 6 ώρες, ή αλλιώς, 150 ώρες έχουν οι αθλητές στη διάθεσή τους να ολοκληρώσουν έγκαιρα και έγκυρα τον αγώνα. Η σχέση τερματισμών/εγκαταλείψεων βρίσκεται στο 60/40 ανάμεσα στους 700-900 αθλητές που εκκινούσαν την τελευταία 4ετία.
Ο αγώνας ξεκίνησε την Κυριακή 10/9, στις 10 το πρωί και ο Λαρισαίος αθλητής χρειάστηκε όπως προαναφέραμε σε 138 ώρες για να φτάσει στον τερματισμό ξημερώματα Σαββάτου 16/9 ολοκληρώνοντας με επιτυχία έναν από τους δυσκολότερους παγκοσμίως αγώνες υπεραποστάσεων βουνού!

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass