Μέτρα προστασίας και διαχείρισης πλημμυρισμένων περιοχών

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2023 10:15

Οδηγίες για τα μέτρα προστασίας και διαχείρισης στις πλημμυρισμένες περιοχές παρέχουν με κοινή ανακοίνωση οι Σύνδεσμοι Γεωργικών Εφοδίων και Βιοκτόνων (ΕΣΥΦ, ΣΕΑΜΕ, ΣΕΠΥ, ΣΕΣΣΠ και ΣΠΕΛ), εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράστασή τους στους πληγέντες από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν σε Μαγνησία, Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα, εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας Daniel.


Σύμφωνα με ανακοίνωση «πρωτόγνωρες οι συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, με ανυπολόγιστες καταστροφές και κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία, σε περιοχές με πολύ υψηλή γεωργική παραγωγή. Εκτιμούμε ότι στην τρέχουσα φάση είναι αναγκαία και η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας των εμπλεκόμενων για τη συλλογή και απομάκρυνση των φυτοπροστατευτικών, των βιοκτόνων, των λιπασμάτων και του πολλαπλασιαστικού υλικού από τις πλημμυρισμένες περιοχές. Ειδικότερα, είναι απαραίτητη η χρήση των μέσων ατομικής προστασίας (γάντια νιτριλίου, φόρμα μιας χρήσης, μάσκες), τα οποία αναγράφονται και στα τεχνικά δελτία ασφαλείας φυτοπροστατευτικών και βιοκτόνων. Η συλλογή, η μεταφορά και η τελική διάθεση των συλλεχθέντων χημικών πρέπει να γίνει σε αδειοδοτημένους αποδέκτες (φορείς διαχείρισης αποβλήτων), σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζει η ελληνική νομοθεσία. Ενδεχόμενη διασπορά τους στο περιβάλλον θα αποτελέσει κίνδυνο για τους ανθρώπους, τα ζώα και το περιβάλλον. Τονίζεται ότι σε περίπτωση όπου εντός κτιρίου υπάρχει εκτεθειμένο χημικό υψηλής τοξικότητας (π.χ. εντομοκτόνο) ή εύφλεκτο, πρέπει να ενημερωθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι αρμόδιες αρχές, πριν την είσοδο των ενδιαφερομένων σε αυτό. Ειδικά για υλικά τα οποία είναι πολύ τοξικά ή απαγορεύεται να έρθουν σε επαφή με το νερό (π.χ. φωσφίνη), πρέπει να υπάρχει ειδική ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων σχετικά με τον τρόπο συλλογής, μεταφοράς και διάθεσής τους. Ο ΕΣΥΦ, ο ΣΕΑΜΕ, ο ΣΕΠΥ, ο ΣΕΣΣΠ και ο ΣΠΕΛ στις δύσκολες αυτές στιγμές προχωρούν στη δωρεά μέσων ατομικής προστασίας και απολυμαντικά συνολικής αξίας 5.000 ευρώ για την ασφάλεια των ανθρώπων που δίνουν τις μάχες στις πληγείσες περιοχές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass