Απεβίωσε ο Βλάντο Μαϊστρένκο

*Παλαίμαχος παίκτης του ΓΣΛ, πρώτος προπονητής του Βασίλη Σπανούλη

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2023 12:40

Απεβίωσε χθες σε ηλικία 61 ετών (γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1962) ο παλαίμαχος παίκτης του ΓΣΛ, πρωταθλητής εφήβων με την ομάδα του Κεραυνού την περίοδο 1998-99 στην οποία αγωνίστηκε ο Βασίλης Σπανούλης και του οποίου υπήρξε πρώτος προπονητής (του είχε δώσει το προσωνύμιο «τσακάλι»).


Γεννήθηκε στην Τασκένδη και ο Ουζμπέκος ήρθε στην Ελλάδα το 1991 για λογαριασμό του Ηρακλή και στη συνέχεια την ερχόμενη χρονιά με την άνοδο του ΓΣΛ αποκτήθηκε από τη λαρισινή ομάδα την αγωνιστική περίοδο 1992 όπου ήταν από τους στυλοβάτες της παραμονής στην κατηγορία, ενώ διακρινόταν για την ικανότητά του στα τρίποντα.
Στη συνέχεια αφού έπαιξε τρία χρόνια στην ομάδα του ΓΣΛ προσφέροντας τα μέγιστα, ξεκίνησε προπονητική καριέρα στις λαρισινές ομάδες ΓΣΛ, ΑΕΛ ΓΣ, ΓΣ Ολύμπια, Ακαδημίες Γ.Σ.. Νίκαιας, ενώ ήρθε η καταξίωσή του ως προπονητής στην αγωνιστική περίοδο 1998-99 όπου με την ομάδα του Κεραυνού κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων.
Ήταν ουσιαστικά ο πρώτος προπονητής του Βασίλη Σπανούλη τον οποίο δημιούργησε και δεν είναι τυχαίο ότι ο συγκεκριμένος παίκτης τον μνημόνευε διαρκώς σε κάθε αναφορά που έκανε στους προπονητές του.
Για χάρη του Βλάντο τη μέρα που αναδείχθηκε πρωταθλητής εφήβων ο Βασίλης Σπανούλης, όπως λέει ο λαρισινός μύθος του μπάσκετ, άναψε πούρο και ήπιε ένα ποτό...
Στη συνέχεια ο Μαϊστρένκο το 2013 πέρασε σοβαρή περιπέτεια υγείας νοσηλευόμενος στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας λόγω θρόμβωσης, όπου προέκυψε αναπηρία 67%.
Τα τελευταία χρόνια ο Μαϊστρένκο προσπαθούσε με περίσσια αξιοπρέπεια να επιβιώσει περνώντας δύσκολα χρόνια, αλλά είχε πολύ καλούς φίλους και ήταν από τους πιο συμπαθείς ανθρώπους στον χώρο του αθλήματος της Λάρισας και όχι μόνο.
Η κηδεία του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα πότε θα γίνει λόγω των συνθηκών που επικρατούν στην πόλη της Λάρισας.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass