«Τελικοί» πρόκρισης στους ομίλους για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ

*Σήμερα οι «πράσινοι» υποδέχονται την Μπράγκα (22:00)

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2023 11:15

Τα... ρέστα τους για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League παίζουν το διήμερο Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, όταν διεξάγονται οι αγώνες ρεβάνς για τα πλέι-οφ της διοργάνωσης. Οι δύο ελληνικές ομάδες καλούνται να ανατρέψουν το σκορ της ήττας που γνώρισαν στα πρώτα παιχνίδια, προκειμένου να πάρουν το «εισιτήριο» για τους «χρυσοφόρους» ομίλους του θεσμού.


Πρώτος αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται σήμερα (22:00) την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ, με στόχο να ανατρέψει την ήττα 2-1 που γνώρισε την περασμένη Τετάρτη στην Πορτογαλία. Πάντως, το «τριφύλλι» θα πρέπει να διατηρήσει το «μηδέν» στην άμυνα και, εκκινώντας από αυτήν τη βάση, να ψάξει τα γκολ που θα του χαρίσουν την πρόκριση. Εφόσον τα καταφέρει, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μετά τη σεζόν 2010-11, αλλιώς θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό «ταξίδι» του στους ομίλους του Europa League.
Από την πλευρά της, η ΑΕΚ υποδέχεται αύριο (22:00) την Αντβέρπ στην «OPAP Arena» και καλείται να ανατρέψει την ήττα με 1-0 που γνώρισε την περασμένη Τρίτη στην Αμβέρσα. Κόντρα στην -κατά κύριο λόγο- νεανική ομάδα του Μαρκ Φαν Μπόμελ, οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία των παικτών τους (και) σε τέτοια παιχνίδια, η οποία βοήθησε τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα να πάρουν την πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στις καθυστερήσεις του αγώνα ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εάν η ΑΕΚ προκριθεί, επιστρέφει στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2018-19, αλλιώς «μετακομίζει» στο Europa League.
Οι έξι ομάδες που θα επικρατήσουν στα πλέι οφ συμπληρώνουν το... παζλ της φάσης των ομίλων του Champions League, όπου έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους άλλες 26 ομάδες. Αυτές είναι οι Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ (Αγγλία), Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Σοσιεδάδ, Σεβίλη (Ισπανία), Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ, Λειψία, Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία), Ίντερ, Λάτσιο, Μίλαν, Νάπολι (Ιταλία), Λανς, Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Μπενφίκα, Πόρτο (Πορτογαλία), Φέγενορντ (Ολλανδία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Σέλτικ (Σκωτία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) και Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία). Το πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς για τα πλέι οφ του Champions League (σε παρένθεση το σκορ της πρώτης αναμέτρησης) έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
Γιουνγκ Μπόις-Μακάμπι Χάιφα (0-0)
Γαλατάσαραϊ-Μόλντε (3-2)
Παναθηναϊκός-Μπράγκα (1-2)
ΑΥΡΙΟ
ΑΕΚ-Αντβέρπ (0-1)
Κοπεγχάγη-Ρακόβ Τσεστόχοβα (1-0)
Αϊντχόφεν-Ρέιντζερς (2-2)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass