ΕΜΙΝ ΜΟΥΦΤΟΥΟΓΛΟΥ:

Η Θεσσαλία, το ποδηλατικό επίκεντρο των Βαλκανίων

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ «TOUR OF THESSALY-EXALCO»

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2023 11:00

Του Σωτ. Κέλλα

«Η Θεσσαλία είναι το επίκεντρο των Βαλκανίων και, ερχόμενος στην περιοχή, διέκρινα ότι η Λάρισα είναι μια πόλη φιλική που μπορεί ελεύθερα να κυκλοφορεί κάποιος χωρίς κανένα πρόβλημα. Συγχαρητήρια στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό». Αυτά τόνισε ο πρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης Ποδηλασίας, Τούρκος, Εμίν Μουφτούογλου στη χθεσινή τελετή έναρξης του «Tour Of Thessaly-Exalco» που έγινε στο Φρούριο της Λάρισας, παρουσία πλήθους κόσμου.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, που τίμησε τον Εμίν Μουφτούογλου και τους προέδρους της Αλβανικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Σκεντέρ Ανξακού, της Ομοσπονδίας του Κοσσόβου κ. Νούχα και της Ελλάδας κ. Διαμαντόπουλο, δήλωσε: «Η Θεσσαλία είναι η Ελλάδα μέσα σου. Το υπέρτατο μείγμα φύσης και ανθρώπου. Ένα μέρος όπου η διαφορετικότητα θριαμβεύει. Ένα μέρος που σε εκπλήσσει, που παραδίδεται στα χέρια σου απλόχερα. Όλα πλέκονται στο πέρασμα του χρόνου, υφαίνοντας μια μοναδική χειροτεχνία από τοπία, ανθρώπους, εμπειρίες.
Η Θεσσαλία μιλάει στην ψυχή σου. Είναι το πεντακάθαρο, ανεπιτήδευτο μέρος με αυθεντικές αξίες και διαχρονικές παραδόσεις που οδηγεί σε ένα αξέχαστο ταξίδι στις ρίζες της Ελλάδας.
Καλωσορίζουμε στη Θεσσαλία τον 1ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Θεσσαλίας - EXALCO που αναδεικνύει το άθλημα της ποδηλασίας και ταυτόχρονα τα πολιτιστικά μνημεία και τις φυσικές ομορφιές της Περιφέρειας. Καλωσορίζουμε τα αστέρια της διεθνούς ποδηλασίας, που γράφουν τη δική τους αθλητική ιστορία μεταξύ γενεών, σε μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, με τεράστιο όφελος για την περιοχή μας.
Ευχαριστώ από καρδιάς την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τη Βαλκανική Ποδηλατική Ένωση, τους ευγενικούς χορηγούς μας και όλους όσους συνεργάζονται και συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
Καλώ τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών. Ο 1ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Θεσσαλίας - EXALCO είναι ένας αγώνας που αφήνει πίσω του λαμπρό μέλλον, ενισχύει τη μεγάλη αθλητική οικογένεια, την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα.
Ενόψει του 1ου Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Θεσσαλίας «Tour of Thessaly-Exalco», που σήμερα Παρασκευή ξεκινά τους αγώνες του, μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση έλαβε χώρα χθες, το βράδυ της Πέμπτης, στον λόφο του Φρουρίου στη Λάρισα. Στο πλαίσιο αυτής, έγινε η παρουσίαση ομάδων, ενώ νωρίτερα προηγήθηκαν οι εγγραφές αναβατών και η συνάντηση των Team Managers.
Συνολικά 10 ομάδες από τα Βαλκάνια με 190 αθλητές και αθλήτριες θα διανύσουν επτά διαδρομές συνολικού μήκους 565 χιλιομέτρων, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας, με «αιχμή του δόρατος» το Βαλκανικό Περιφερειακό Ποδηλατικό Πρωτάθλημα Δρόμου 2023 Ελίτ Ανδρών και Γυναικών (Elite+U23), Κατηγορίες Junior και Cadet».
Από τον δημοσιογράφο Χρήστο Νέζο παρουσιάστηκαν οι ομάδες: Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Κόσσοβου, Μαυροβονίου, Σκοπίων, Ρουμανίας, Σερβίας, Τουρκίας, Ελλάδας, ενώ τιμήθηκαν οι χορηγοί: Exalco Aluminium Systems (μέγας χορηγός), THEONI Natural Mineral Water, Intercomm Foods, Kronos, Καθάριος ΑΤΕΒΕ, Lariplast, PFS Papageorgiou Food Service, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Κλιάφα, DΕ-ΤΟΧ.
Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν, εκτός των προαναφερομένων, οι: αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Πινακάς, Κώστας Καλαμπάκας, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάνια Δόκου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Λιούπας, Στέλιος Δημότσιος, Αποστόλης Κομνός, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θανάσης Νασιακόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Τάχος, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος (με τον Κώστα Αγοραστό) Γιώργος Καρανίκας, ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Θωμάς Καρανάσιος, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Κατσικονούρης, ο αντιπρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Επαμεινώντας Σαρρής, ο ταμίας της ΕΟΠ Σάββας Τσοπούρογλου κ.ά.
Οι διαδρομές που θα ακολουθηθούν:
Παρασκευή 25 Αυγούστου Τρίκαλα - Καλαμπάκα (ατομική χρονομέτρηση)
Σάββατο 26 Αυγούστου Καρδίτσα - Λίμνη Πλαστήρα (αγώνες αντοχής)
Κυριακή 27 Αυγούστου Βόλος - Λάρισα (αγώνες αντοχής)
Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 (Σαρακήνα Δήμου Μετεώρων)
Εκκίνηση/Τερματισμός: Σαρακήνα
16:00 Χρονομέτρηση όλων των κατηγοριών
Men Elite/U23 30 χλμ. Ανδρών Junior/Γυναικών Elite 20 χλμ.
και Ανδρών Cadet/Γυναικών Junior/Γυναικών Cadet 12 χλμ.
20:00: Τελετή Βράβευσης (Κεντρική πλατεία Καλαμπάκας)
Σάββατο 26 Αυγούστου 2023
Εκκίνηση/Τερματισμός: Καρδίτσα, Δημοτικό Στάδιο
09:30: Αγώνας Δρόμου Cadet Ανδρών 79 χλμ.
09:40: Αγώνας Δρόμου Γυναικών 60 χλμ.
12:00: Τελετή Απονομής (Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας)
16:00: Αγώνας Δρόμου Εφήβων Ανδρών 119 χλμ.
20:00: Τελετή Απονομής (Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας)
Κυριακή 27 Αυγούστου 2023
Εκκίνηση: Βόλος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/ Τερματισμός: Λάρισα
Πάρκο Χρωμάτων
09:30: Ανδρών Elite/U23 Αγώνας Δρόμου 155 χλμ.
09:40: Γυναικών Elite/U23, Αγώνας Δρόμου Νεανίδων Γυναικών 90 χλμ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass