Συνεχίζεται η διαμάχη Κούγια και ΑΕΛ

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΠΕΝΤΕ ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ - ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΒΥΣΣΙΝΙ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΕΘΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΕ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2023 11:09

Σε έντονο βαθμό συνεχίζεται η διαμάχη ανάμεσα στον πρώην μεγαλομέτοχο της ΑΕΛ Αλέξη Κούγια και στην ΠΑΕ, που ανεβάζει σε μεγαλύτερο ακόμα επίπεδο την αντιπαράθεση των δύο πλευρών, κι ενώ η ομάδα προετοιμάζεται στο Καρπενήσι, για την καινούργια αγωνιστική περίοδο 2023-2024. Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού έχει καλέσει αύριο (σ.σ. σήμερα) τον πρόεδρο της ΠΑΕ, κύριο Νταβέλη, για να απολογηθεί για σοβαρότατες παραβάσεις, όπως ενημέρωσε o κ. Χάρης Γρηγορίου, με επαπειλουμένη ποινή την ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2 και με ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή την αφαίρεση 5 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα και διερωτώμαι αν η συκοφαντική εκστρατεία εις βάρος του έχει σκοπό να αποπροσανατολίσει την υγιή κοινωνία της Λάρισας και μάλιστα αν είναι αλήθεια ότι μία από τις παραβάσεις είναι η απόκρυψη χρεών της προηγούμενης σεζόν προς ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και ο δανεικός από την ΠΑΕ Λεβαδειακός (σ.σ. Τσιριγώτης). Τα υπόλοιπα θα διευκρινιστούν στα Δικαστήρια».
Επίσης επισήμανε πως:
1) Τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΛ προς το Ελληνικό Δημόσιο μετά από 7 χρόνια διαχειρίσεων, χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο λόγω κορονοϊού, αφού το κατήγγειλε η NOVA, και με πληρωμή 2.653.000 ευρώ προς το ΑΕΛ FC ARENA του Πηλαδάκη, για να αγωνίζεται στη Λάρισα η ΠΑΕ ΑΕΛ, και μετά από πληρωμή 600.000 ευρώ, για να ανακατασκευαστεί το Στάδιο Αλκαζάρ σε επίπεδο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ήταν 1.700.000 ευρώ ρυθμισμένα σε 120,72 και 48 δόσεις.
2) Τα χρέη προς τους ποδοσφαιριστές Στάνκοβιτς, Γκοΐκοβιτς και Μπαχά προέκυψαν, όταν οι εν λόγω ποδοσφαιριστές (οι οποίοι αγωνίστηκαν σε ελάχιστα παιχνίδια), επειδή τους οφείλονταν μόνο 2 μισθοί, ενώ στην Ελλάδα δεν υπήρχαν έσοδα και έτσι εισέπραξαν αντί των οφειλομένων 2 μισθών 3 χρόνια μισθούς από συμβόλαια συνολικού ύψους 280.000 ευρώ.
3) Το χρέος προς έναν προπονητή Πέτριτς, ο οποίος δεν κάθισε στον πάγκο της ΠΑΕ ΑΕΛ ούτε για έναν επίσημο αγώνα και απελύθη μετά από 3 φιλικά παιχνίδια στο Καρπενήσι, ήταν 80.000 ευρώ.
4) Τα χρέη προς τους ποδοσφαιριστές της προηγούμενης σεζόν και των προηγούμενων σεζόν, ανήρχοντο στα 250.000 ευρώ.
Ακόμη ανέφερε πως από την πώληση του Πινακά η ΠΑΕ εισέπραξε 500.000 ευρώ, 250.000 ευρώ από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και τα δικαιώματα του στοιχήματος της προηγούμενης σεζόν, 60.000 ευρώ από την πώληση στη Βολιβία του διεθνούς Αντράν Χουσίνο και 70.000 ευρώ ανείσπρακτα έσοδα από τη χορηγία της εταιρείας Υφαντής, χωρίς να εισπράξει ούτε 1 ευρώ, παρά μόνο τα 150.000 ευρώ της εγγυητικής επιστολής για τη συμμετοχή της ΠΑΕ στη Super League 2 και 150.000 ευρώ έναντι της αξίας του προπονητικού κέντρου, όπου η ομάδα προπονείται από 15ετίας και το οποίο με μέτριους υπολογισμούς κοστολογείται σε ποσό άνω του 1.000.000 ευρώ.
«Αυτή είναι η μοναδική αλήθεια για τα οικονομικά της ΠΑΕ ΑΕΛ και ας κοιτάξουν οι νέοι ιδιοκτήτες πώς αφενός θα διατηρήσουν τους μεγάλους παίκτες που τους άφησα, όπως ήταν ο Γκοτζαμανίδης, αφετέρου θα επαναφέρουν την ΠΑΕ ΑΕΛ στη Super League 1, εξασφαλίζοντας αδειοδότηση, όπως εγώ είχα, για διεθνείς οργανώσεις», κατέληξε ο κ. Κούγιας.
ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΠΑΕ ΑΕΛ
Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΛ δίνει απαντήσεις στον πρώην μεγαλομέτοχο της ομάδας επισημαίνοντας τα εξής:
«Ο κ. Κούγιας αντί να μεριμνήσει, έστω και όψιμα, για την αποκατάσταση της υστεροφημίας του, κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να διχάσει και να πλήξει την ομάδα μας, προσπαθώντας να μας πείσει ότι ο ήλιος ανατέλλει από τη Δύση και δύει στην Ανατολή. Προς αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας και της επιλεκτικά ασθενούς μνήμης του γνωστού ποινικολόγου, θα αναφέρουμε για πολλοστή όλα τα υπόλοιπα ποσά που παραλάβαμε και πληρώσαμε, είτε ολοσχερώς είτε ρυθμισμένα στο μεγαλύτερο μέρος τους, κατά την περίοδο του οφειλέτη κ. Κούγια:
Προς Εφορία 1.750.475,93€
Προς ΕΦΚΑ 56.520,40€
Σύνολο αυτών 1.806.996,33€
BAN-προσφυγές ξένων ποδοσφαιριστών και προπονητών 710.000€
Προς ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν 94.690€
Προς ποδοσφαιριστές που παρέμειναν στην ΑΕΛ 421.352€
Προς τρίτους υπόλοιπα προηγούμενων ετών περιόδου Κούγια 361.036,91€
Γενικό σύνολο οφειλών Κούγια κατά την αγορά των μετόχων στις 28/6/2022: 3.394.075,24€
Υπενθυμίζουμε στον κ. Κούγια ότι για τα εκατομμύρια των οφειλών που μας άφησε, πέραν του τιμήματος της αγοραπωλησίας των μετόχων της ομάδας, εάν εμείς δεν είχαμε πληρώσει τις πολύμηνες οφειλές του προς όλους τους ποδοσφαιριστές, τις περίφημες πρόσφυγες του ban για παίκτες, προπονητές και λοιπούς που άγγιξαν το 1.000.000€, την Εφορία και τον ΕΦΚΑ που παραλίγο θα άγγιζε τα 2.000.000€, τους απλήρωτους προμηθευτές που θέλουν και δεν μπορούν να τον ξεχάσουν, σήμερα προφανώς δεν θα υπήρχε η ΑΕΛ.
Εξάλλου, την προσφορά του κ. Κούγια έχουν κρίνει προ πολλού οι Λαρισαίοι και ανταπέδωσαν την «αγάπη» του προς την ΑΕΛ υποβαθμίζοντας στο ναδίρ τη δημοφιλία του.
Σε ό,τι αφορά το νέο του «πνευματικό παιδί» που ακούει στο όνομα Νίκος Γκοτζαμανίδης, μόνο κάποιος με «μνήμη χρυσόψαρου» ή με άπειρο θράσος θα μπορούσε να αγνοήσει ότι από τα 33.000€ που επικαλέστηκε εχτές ότι του οφείλαμε και γι’ αυτό συναινέσαμε στη λύση του συμβολαίου του, ποσό 25.000€ εξ’ αυτών ήταν η οφειλή Κούγια προς τον ποδοσφαιριστή Νίκο Γκοτζαμανίδη.
Επίσης, εάν οι ευσεβείς πόθοι του κ. Κούγια είναι στα μάτια του ο Νίκος Γκοτζαμανίδης να αξίζει 2.000.000€ και να παίζει οσονούπω βασικός στην εθνική Ελλάδος, στο έγκριτο transfermarkt υπολογίζεται ότι η αξία του εν λόγω ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή είναι στις 200.000€.
Η περίοδος Κούγια για την ΑΕΛ και τη Λάρισα έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass