ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ:

Κατασκευάσαμε χώρο για την «καλλιέργεια» πρωταθλητών στίβου

*Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ *ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ *ΙΚΑΝΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ *Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΒΟΥ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2023 11:30

Του Σωτ. Κέλλα
«Κατασκευάσαμε χώρο για την «καλλιέργεια» πρωταθλητών» είπε χθες ο Λευτέρης Αυγενάκης κατά την επίσκεψή του στο ΕΑΚ Λάρισας με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της ανακαίνισης του Αλκαζάρ, συνδυάζοντας την ιδιότητα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την προηγούμενη του υφυπουργού Αθλητισμού.


Η ανακαίνιση έγινε χάρη στην άριστη συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, για τον οποίο ο κ. Αυγενάκης υποστήριξε πως έχει αλλάξει όλη την Περιφέρεια, αποδεικνύει την ικανότητά του και κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να τον ψηφίσουν ώστε ο τόπος να συνεχίσει την ανάπτυξή του.
Παράλληλα, στη λιτή εκδήλωση που ετοίμασε η διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας αναφέρθηκε στο έργο του στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, λέγοντας ότι ήταν ο μακροβιότερος σε συνεχή θητεία και πιο παραγωγικός όπως έχει ειπωθεί. Τόνισε ότι καθημερινά μαζί με τους συνεργάτες του «έπιναν το νερό» της παραγωγικότητας, αλλά χωρίς να ξεδιψάσουν, αφού ήθελε να ανεβάσουν ψηλά τον πήχη. Και κλείνοντας είπε: «Αποδείξαμε αυτό που μου είχε πει ο πατέρας μου που είναι περήφανος από ψηλά. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω».
Επί των ημερών του, έγιναν 90 έργα του στίβου από το οποία αρκετά ολοκληρώθηκαν, ενώ μιλώντας για τον νέο αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση είπε ότι θα ανεβάσει τον αθλητισμό ψηλότερα γιατί γνωρίζει τις ικανότητές του.
Έκλεισε λέγοντας ότι η πολιτική καρδιά του είναι στον αθλητισμό που, παρότι όταν ξεκίνησε δεν γνώριζε τους ανθρώπους του, τώρα τους αισθάνεται όλους σαν μια οικογένεια.
Παρών στην εκδήλωση ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που είπε μεταξύ άλλων: «Όταν έγιναν τα Θυρανοίξια του Αγίου Νέστορα και δείξαμε στον Λευτέρη Αυγενάκη τις μακέτες του νέου Αλκαζάρ, δεν περίμενε ούτε ο ίδιος να τα καταφέρουμε. Τελικά, η άριστη συνεργασία που υπήρχε έφερε αυτό το έργο. Ένας χώρος από εστία μόλυνσης έγινε εστία πρωταθλητών στίβου. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κινήθηκε γρήγορα, η χρηματοδότηση υπήρξε και θέλω να ευχαριστήσω και τον εργολάβο που δέχτηκε να πληρωθεί μετά την ολοκλήρωση του έργου.
Τώρα επόμενος στόχος είναι το προπονητήριο κλειστού στίβου και περιμένω από τον δήμαρχο Λαρισαίων την παραχώρηση του χώρου.
Εύχομαι η συνεργασία με τον κ. Αυγενάκη να συνεχιστεί από οποιαδήποτε θέση του και να μπορεί να βοηθήσει τον αθλητισμό και από το υπουργείο που είναι».
Πριν από τους δύο μίλησε ο πρόεδρος του ΕΑΚ που έκανε λόγο για επίσκεψη του Αυγενάκη στο... «σπίτι» του, με βάση τις φορές που έχει επισκεφτεί τον χώρο και την περιοχή, για να απαντήσει ο Αυγενάκης ότι, μετά την Κρήτη, η δεύτερη περιφέρεια που αγαπάει είναι η Θεσσαλία.
Στην εκδήλωση που παρουσίασε η ταμίας του ΕΑΚ Φωτεινή Τουρσουνίδου-Καλόγηρου, εκτός των προαναφερθέντων, μεταξύ άλλων παρόντες ήταν οι βουλευτές κ. Χρήστος Καπετάνος, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος, ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κ. Καλαμπάκας, ο περιφερειακός σύμβουλος Στ. Δημότσιος, ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Δριστέλλας, ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ Κώστας Φιλιππούλης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές, ο υποψήφιος δήμαρχος Αγιάς Θόδωρος Ριζούλης με τον Βαγγέλη Μανίκα (πρόεδρο παραγωγών Σκήτης-Ποταμιάς Δήμου Αγιάς), ο γραμματέας του ΕΑΚ κ. Αντώνης Ζήλος, ο ταμίας της Ε.Ο. Ποδηλασίας Σάββας Τσοπούρογλου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΑΚ Αποστόλης Γούλας, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Σοφολόγης (με τον Κώστα Αγοραστό), η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Εύη Λίτσιου (με τον Θανάση Μαμάκο), διοικητικοί συλλόγων, αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και άλλοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass