ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Στόχος η αναγέννηση

*ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2023 12:30

Του Σωτ. Κέλλα
Ήταν το 1930 όταν φοιτητές της «Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής» της Λάρισας σε έναν αγροτικό συνοικισμό της πόλης, τη Φιλιππούπολη, ίδρυσαν μια ποδοσφαιρική ομάδα, τη Δήμητρα Λάρισας, που αργότερα έγινε Απόλλωνας Λάρισας, η οποία μετράει επτά συμμετοχές στη Β’ εθνική κατηγορία. Η πρώτη το 1964, τη χρονιά που ιδρύθηκε η ΑΕΛ, ενώ οι υπόλοιπες έξι ήταν συνεχόμενες από την περίοδο 2017-18, για να υποβιβαστεί την περσινή περίοδο αποχωρώντας από το πρωτάθλημα από τον πρώτο γύρο.


Μια χρονιά που τελείωσε άδοξα και πίκρανε τους φίλους της ιστορικής λαρισινής ομάδας.
Τελικά, άνθρωποι με μεράκι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον ερασιτέχνη Απόλλωνα Λάρισας και να μην τον αφήσουν στην τύχη του, κάτι που θεώρησαν χρέος προς την ποδοσφαιρική Λάρισα.
Χθες ξεκίνησε η προσπάθεια για την αναγέννηση του Απόλλωνα, όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο πρόεδρος Χρήστος Τερζούδης, που αποφάσισε να ηγηθεί της προσπάθειας αυτής που θα στηριχθεί κυρίως στην εξέλιξη νέων παιδιών και όχι στο να κάνει πρωταθλητισμό.
Και εμπιστεύτηκε για τον στόχο αυτόν ένα παιδί της ομάδας που ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα για να γίνει ο πρώτος Λαρισαίος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Νταντί Γιουνάιτεντ.
Ο λόγος για τον Τάσο Βενέτη που έχει συνεργάτη τον Γιάννη Μπαρλαγιάννη (επίσης πρώην παίκτης του Απόλλωνα Λάρισας) και γυμναστές τους Κώστα Δουίκα και Κώστα Λιάπη, ενώ προπονητής τερματοφυλάκων είναι ο Ευάγγελος Φαρμάκας.
«Ο Απόλλωνας Λάρισας είναι ένα σωματείο που πλησιάζει τα εκατό χρόνια ζωής και για μένα κομμάτι της ζωής μου. Αποφάσισα, λοιπόν, να συστρατευτώ στην προσπάθεια που κάνει η διοίκηση της ομάδας, ώστε να αποκτήσει ξανά η ομάδα το όνομα που έχει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της πόλης, συνδυάζοντας την εμπειρία με την ανανέωση. Νίκος Πατσιαβούρας, Κώστας Κολομητρούσης, Βάιος Αθανασίου, Νίκος Μιχόπουλος, Παύλος Αδάμος, Θανάσης Ντελόπουλος, Στέλιος Χασιώτης, Τάσος Κυριάκος είναι παίκτες που αναδείχθηκαν μέσα από την παραγωγική διαδικασία της ομάδας και αυτό έχουμε στόχο να κάνουμε και φέτος. Να αναδείξουμε πάλι σπουδαίους ποδοσφαιριστές» είπε χαρακτηριστικά ο Βενέτης και πρόσθεσε τα εξής: «Δεν είναι τυχαίο ότι προωθήσαμε παιδιά από την Κ-19, την Κ-16, μέχρι την Κ-14. Αναφέρω χαρακτηριστικά τους: Χρήστο Σκούπρα, Κούρτι Αντώνι, Βαγενά Χρήστο, Παπατσίμπα Στράτο, Τερζούδη Νίκο, Αγριόδημο Γιάννη, Ντόβα Βησσαρίων, Γκαντέλα Νίκο, Γαρυφάλλου Αλέξανδρο, Κεντερλίδη Κωνσταντίνο, Γάτσιο Χρήστο, Κοθρά Δημήτρη, Βλάχο Κώστα, Κλεισιάρη Μαρίνο και τον πιο νεαρό Χρήστο Μιχαλόπουλο».
Στο έμψυχο δυναμικό ανήκουν οι: Φαρμάκας Ευάγγελος, Βιλανάκης Γεώργος, Νικολακούλης Αθανάσιος Ραφαήλ, Μπουκουβάλας Δημήτριος, Καλαπανίδας Παναγιώτης, Σιάτρας Στυλιανός, Τσαπατόρης Απόστολος, Διβανές Παύλος, Τσιούτσιας Αλέξανδρος, Μπόρος Γεώργιος, Πασσιάς Γρηγόρης, Λάιος Κωνσταντίνος, Χαντζής Θεόδωρος, Βαγενάς Χρήστος, Βλάχος Κωνσταντίνος, Αγριόδημος Ιωάννης, Κοθράς Δημήτριος, Τερζούδης Νικόλαος, Κεντερλίδης Κωνσταντίνος, Ντόβας Βησσαρίων, Γάτσιος Χρήστος, Γαρυφάλλου Αλέξανδρος Ηλίας, Παπατσίμπας Ευστράτιος, Κούρτι Αντώνιο, Κλεισιάρης Μαρίνος, Μπουρονίκος Ιωάννης, Ξαφάρας Χρήστος, Μιχαλόπουλος Χρήστος, ενώ προπονήθηκαν και οι Γερεντές Θωμάς και Γερεντές Γιώργο που έπαιζαν στα Μετέωρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass