Αλλαγή στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΛ

*Λόγω του ιταλικού διαβατηρίου του Σάρατε *Αλλάζει και η ημερομηνία μετάβασης στο Καρπενήσι* Φιλικό και με τον Ηρακλή

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2023 12:00

Αλλαγές στον μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΛ λόγω… Σάρατε. Μια καλή είδηση ήρθε για την ΑΕΛ, καθώς ο Σάρατε μπορεί να είναι χιλιανής καταγωγής λόγω του παππού του Τζουβενάλ, να γεννήθηκε στην Αργεντινή, αλλά έχει και ιταλικό διαβατήριο!


Αυτό σημαίνει ότι ο ποδοσφαιριστής θα παίξει ως κοινοτικός και με την ηλικία των 23 χρονών και ενός μήνα δεν λογίζεται ως ξένος. Αυτό δίνει το δικαίωμα στην ΑΕΛ να πάρει έναν ακόμα παίκτη άνω των 25 ετών και ήδη έχει βολιδοσκοπήσει συγκεκριμένο Ελληνα ποδοσφαιριστή γνώριμο στο λαρισινό κοινό με τον οποίο βρίσκεται σε επαφή και πέρυσι βοήθησε σημαντικά ομάδα, η οποία αγωνιζόταν στην ίδια κατηγορία με την ΑΕΛ.
Το δώρο του Τομπίας Ζοέλ Σάρατε είναι σημαντικό καθώς δεν το περίμεναν στη λαρισινή ομάδα και της δίνει το δικαίωμα για περαιτέρω ενίσχυση.
Ο συγκεκριμένος ήρθε στη λαρισινή ομάδα με στόχο να αποδείξει την αγωνιστική του αξία, αφού το πέρασμά του από τη Χιλή για ένα εξάμηνο μάλλον ήταν πολύ άσχημο.
Συγκεκριμένα με την Κογκίμπο Ούτινο έκανε πέντε συμμετοχές και γύρισε στη χώρα του.
Σε μια συνέντευξή του στο La 94 Sport, ο Τομπίας Σάρατε αφηγήθηκε μέρος της εμπειρίας του στο ποδόσφαιρο της Χιλής. «Στη Χιλή δυσκολεύουν λίγο τους Αργεντινούς. Από ποδοσφαιρική άποψη δεν υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά, ίσως δεν υπάρχει τόση ένταση», είπε.
Είναι γιος του Ρολάντο Σάρατε που έπαιξε κυρίως στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης (33 παιχνίδια), αφού στην πρώτη ομάδα αγωνίσθηκε μόλις έξι. Τώρα ο πατέρας του είναι μάνατζερ παικτών. Στα αξιοσημείωτα ότι έχει και τρεις θείους(!) ποδοσφαιριστές, τους: Μάουρο, Σέρχιο και Άριελ.
Στο μεταξύ εξετάζεται το ενδεχόμενο της απόκτησης του Πολύκαρπου Κατσαβάκη, αλλά είναι άγνωστο αν θα αποκτηθεί. Ο νεαρός δοκιμάστηκε στο φιλικό με την Α.Ε. Κιλελέρ (3-0) και πέτυχε ένα τέρμα. Είναι γεννημένος στις 25 Ιουνίου 2002 στη Θεσσαλονίκη, έχει ύψος 1.87, είναι αριστεροπόδαρος και αγωνίζεται ως αμυντικό και επιθετικό χαφ. Ξεκίνησε από την Ακαδημία “Ντίνος Κούης” στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια πήγε στην Ακαδημία του Ολυμπιακού (U-17 και U-19), ενώ αγωνίστηκε και σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ με την U-19. Μετά πήγε στην Τεράσα που αγωνιζόταν στην τέταρτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Επέστρεψε στην Ελλάδα και υπέγραψε στις 29 Οκτωβρίου 2021 για την ΑΕΠ Κοζάνης της Γ’ Εθνικής και είχε 20 συμμετοχές με 3 γκολ, ενώ τη σεζόν 2022-2023 βρέθηκε στον Πιερικό και είχε 26 συμμετοχές και 7 γκολ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (αγωνίσθηκε αντίπαλος με τον Δωτιέα Αγιάς). Τέλος έχει χρισθεί διεθνής, μετρώντας μία συμμετοχή με την Εθνική U-17.

ΣΤΙΣ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Άλλαξε ο σχεδιασμός και της προετοιμασίας της ΠΑΕ ΑΕΛ καθώς θα μεταβεί τελικά στο Καρπενήσι αντί για 17 Αυγούστου στις 21 Αυγούστου και για λιγότερες μέρες. Θα επιστρέψει στις 31 Αυγούστου και θα δώσει τρία φιλικά παιχνίδια με ΠΑΟ Β, Χανιά και Ηρακλή. Στη Λάρισα θα παίξει με τη Λαμία και το ΝΠΣ Βόλου στη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League 1.
Ουσιαστικά στο Καρπενήσι θα γίνει το μοντάρισμα της ομάδας μέσω των φιλικών αγώνων, αφού τελικά το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας θα γίνει στη Λάρισα, αλλά από σήμερα λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας θα είναι λίγο πιο δύσκολα, παρότι κάποιες προπονήσεις γίνονται πολύ νωρίς το πρωί...

ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι μπήκαν στο ταμείο της συνολικά 1,4 εκατομμύρια ευρώ από τη FIFA. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η παγκόσμια συνομοσπονδία ποδοσφαίρου έδωσε στην ΕΠΟ 800.000 ευρώ για τις αμοιβές των διαιτητών της Super League 2 και άλλες 600.000 ευρώ ως μέρος της ετήσιας επιχορήγησης της Ομοσπονδίας.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass