Η ΑΕΛ στο Ael Fc Arena το 2023-24

* ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥMΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗN ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ * ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΘΕΣ Η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2023 10:45

Η ΠΑΕ ΑΕΛ τη νέα αγωνιστική χρονιά 2023-24 θα παίζει στο Ael Fc Arena μετά από συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΛ και της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» που έχει στην κατοχή της την αθλητική εγκατάσταση και δόθηκε παραχωρητήριο για τη συγκεκριμένη χρονιά. Το τίμημα δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες είναι εξαψήφιο και θα δοθεί σε δέκα μηνιαίες δόσεις μαζί με το ΦΠΑ.


Σήμερα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος υπάρχει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την αθλητική εγκατάσταση με δύο θέματα που αφορούν τη μίσθωση πέντε γραφείων αντί 55.000 ευρω ετησίως στο Ael Fc Arena για 34 χρόνια. Το ποσό αυτό αποτελεί εγγύηση για να δυναμώσει η συμφωνία της ΑΕΛ μετά από συζητήσεις που έγιναν μεταξύ του Δημάρχου Λαρισαίων με τη Γήπεδο Λάρισας Α.Ε. και την εισπρακτική εταιρεία Intrum που διαχειρίζεται τα χρέη του δανείου που έχει πάρει η ιδιοκτήτρια του γηπέδου. Θα μεταφερθεί η ΔΗΚΕΛ και κάποιες άλλες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων.
Τα πρώτα δώδεκα χρόνια θα τα νοικιάσει ο Δήμος Λαρισαίων, ενώ θα δημιουργηθεί εταιρεία ειδικού σκοπού όπου στη συνέχεια θα συνεχίσει την ενοικίαση των χώρων για να συμπληρωθούν τα 34 χρόνια, όπου μετά επιστρέφει η εγκατάσταση στη ΓΓΑ μέσω ερασιτεχνικής ΑΕΛ.
Υπενθυμίζουμε τα δύο θέματα:
1ο «Έγκριση μίσθωσης γραφείων και αθλητικού χώρου για τις ανάγκες του Δήμου Λαρισαίων».
Σύμφωνα με το άρθρο 65, παρ. 1, του Ν. 3852/2010, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο, εκτός από εκείνα που ανήκουν εκ του νόμου στην αρμοδιότητα του Δημάρχου ή άλλου οργάνου του Δήμου ή το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο μεταβίβασε σε Επιτροπή του.
Ο Δήμος Λαρισαίων προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανάγκες στέγασης μίσθωσης γραφείων και αθλητικού χώρου για τις ανάγκες του, θα αναζητήσει προς ενοικίαση χώρο που να πληροί τις παρακάτω προδιαγραφές:
Πέντε (5) γραφεία και χώρους για τις ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών, όπου:
α) Το κτιριακό συγκρότημα πρέπει να βρίσκεται στην περιοχή του Μεζούρλου, πλησίον Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και γηπέδου ΑΕΛ FC ARENA, να διαθέτει πέντε (5) γραφεία, χώρο - διάδρομο και γραμματεία σύνολο 150-300 τ.μ.
β) Δυνατότητα χρήσης εκμετάλλευσης του χώρου εκδηλώσεων ανάλογο με ποδοσφαιρικό γήπεδο για τέλεση εκδηλώσεων που προάγουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, υπό την εποπτεία του Δήμου Λαρισαίων.
γ) Πρόσβαση με ασανσέρ για ΑμεΑ.
δ) Ισόγειο ή και πρώτο όροφο.
ε) Κλιμακοστάσιο.
στ) Δύο (2) τουαλέτες WC και μία (1) τουαλέτα ΑμεΑ.
Ζητείται το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει τη δημοπρασία με μειοδοτικό διαγωνισμό της μίσθωσης ακινήτων και να εξουσιοδοτήσει την Οικονομική Επιτροπή να καταρτίσει τους όρους διακήρυξης και να διεξάγει τη δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτων για τη στέγαση υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων.
Οι μισθώσεις θα βαρύνουν τον Κ.Α. 10.6232.10007 (Μισθώματα Δημοτικών Υπηρεσιών) του προϋπολογισμού του Δήμου Λαρισαίων.
2ο :
Παροχή εξουσιοδότησης στον δήμαρχο Λαρισαίων για την κατάρτιση αναλυτικής και εμπεριστατωμένης επενδυτικής πρότασης και υποβολή αυτής στη Διεύθυνση Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΥΠ.ΕΣ.
Όπως είναι γνωστό, από τις σημαντικότερες υποδομές που βρίσκονται στην πόλη της Λάρισας και παραμένουν είτε ανενεργές είτε ανεκμετάλλευτες και σε κάθε περίπτωση δεν επιτελούν τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν, είναι το γήπεδο AEL FC ARENA.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής περί εξεύρεσης τρόπου για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση μιας τόσο σημαντικής υποδομής, προτείνεται η σύσταση Αναπτυξιακής Εταιρείας με τη συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων με αντικείμενο την αξιοποίηση της αθλητικής αυτής εγκατάστασης εισηγούμαστε τη λήψη απόφασης με την οποία θα εξουσιοδοτείται ο Δήμαρχος να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την κατάρτιση αναλυτικής και εμπεριστατωμένης επενδυτικής πρότασης, συνοδευόμενης από επιχειρηματικό σχέδιο και οικονομοτεχνική μελέτη και υποβολή αυτής στη Διεύθυνση Αναπτυξιακής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών».
ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ
Χθες συνεδρίασε η Διαπαραταξιακή Επιτροπή παρουσία του δημάρχου κ. Αποστόλη Καλογιάννη και παρόντος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Τάχου.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

 

Θανάσης Μαμάκος:
Με απόλυτη διαφάνεια
«Να επιστρέψει στο AEL FC Arena με έναν βασικό γνώμονα: Τη διαφάνεια και το συμφέρον όλων των Λαρισαίων πολιτών». Αυτό τόνισε σε χθεσινή του δήλωση ο υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος. Αναλυτικά η δήλωσή του: «Όλοι μαζί, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και διαφορών, πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε η αγαπημένη μας ομάδα να επιστρέψει στο AEL FC Arena με έναν βασικό γνώμονα: Τη διαφάνεια και το συμφέρον όλων των Λαρισαίων πολιτών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass