Μπλόκο σε Super League 1 και Super League 2;

*ΔΥΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ * ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΛΟΜΠΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ ΤΟΥ ΟΤΟΡΜΙΝ, ΤΟΝ 8ο ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2023 13:00

Του Σωτ. Κέλλα
Καταγγελία προς του υπουργούς Δικαιοσύνης και Αθλητισμού, προς τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς και προς συγκεκριμένους φορείς έκανε η Κίνηση Ελευθέρων Ποδοσφαιριστών, ζητώντας, μεταξύ άλλων, να μην αρχίσουν τα πρωταθλήματα Super League 1 και Super League 2, αν σε επίπεδο ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης δεν ξεκαθαρίσει η υπόθεση των «χειραγωγημένων αγώνων».


Αναφέρει ότι «αποκαλύφθηκε ένα τεράστιο κύκλωμα με διεθνείς προεκτάσεις που χειραγωγούσε ποδοσφαιρικούς αγώνες των επαγγελματικών πρωταθλημάτων των SUPER LEAGUE 1-2, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη από τον παγκόσμιο παράνομο στοιχηματισμό, με τη συμμετοχή 5 ΠΑΕ της SL 1,13 ΠΑΕ της SL 2 (εκ των οποίων οι 4 έχουν υποβιβαστεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο), παραγόντων, μάνατζερ, ποδοσφαιριστών κ.λπ.» και καταλήγει: «Επειδή είναι αδιανόητο να επιτρέψει η Πολιτεία την έναρξη των πρωταθλημάτων, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει σε αθλητικό επίπεδο η υπόθεση, καθώς θα πληγεί ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία και φερεγγυότητα των αγώνων και των διοργανώσεων, ενώ διατρέχουμε τον κίνδυνο να αποβληθεί από τη FIFA το ελληνικό ποδόσφαιρο, ακόμη κι από τις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις!».
Μάλιστα, φέρονται ως εμπλεκόμενες στην υπόθεση δύο θεσσαλικές ομάδες, χωρίς να κατανομάζονται, που αγωνίζονταν στη Super League 2, ενώ αυτήν τη στιγμή βρίσκονται στο μικροσκόπιο αρκετοί ποδοσφαιριστές και παράγοντες.
ΣΤΙ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ
Με διά περιφοράς απόφασή του, το Δ.Σ. της Super League 2 έλαβε την κάτωθι απόφαση:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, με απόφασή του μετέθεσε την έγκριση της προκήρυξης αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 του πρωταθλήματος SL2 για την 1η/8/2023, λαμβάνοντας και σχετική έγκριση προς τούτο από την Ε.Π.Ο.
Για τον λόγο αυτόν και οι δηλώσεις συμμετοχής των ΠΑΕ θα πρέπει να παραταθούν για τις 2/8/2023, αφού προαπαιτούμενο της δήλωσης συμμετοχής είναι και η αποδοχή εγκεκριμένης προκήρυξης από το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2».

 

otorminnn.jpg


ΗΡΘΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ Ο ΟΤΟΡΜΙΝ
Ήρθε χθες το βράδυ, το νέο απόκτημα της ΑΕΛ, ο 27χρονος Ουρουγουανός Λέα Οτορμίν. Ο παίκτης από την Παρασκευή που έφθασε στην Ελλάδα έμεινε σε ξενοδοχείο περιοχής της Αθήνας και χθες το βράδυ ήρθε στη Λάρισα, όπου δείπνησε σε εστιατόριο του «Φρουρίου».
Ο Οτορμίν είναι ο 8ος Ουρουγουανός που θα φορέσει τη φανέλα της ΑΕΛ. Πριν τον Σέρτζιο Νούνιες που αγωνίστηκε πέρυσι και έχει γίνει πρόσωπο της επικαιρότητας με συνεντεύξεις που έχει δώσει το τελευταίο διάστημα, ήρθαν από τη συγκεκριμένη χώρα και οι Σεμπάστιαν Βιέρα, Φαμπιάν Κανόμπιο (το πιο ηχηρό όνομα), Αλεξάντερ Καστίγιο, Σέζαρ Βαρέλα, Ματίας Ακούνια και Αντριάν Κολομπίνο.
Μιλήσαμε με τον τελευταίο και μας είπε ότι γνωρίζει την άφιξη του Οτορμίν, είναι ένας καλός παίκτης και ελπίζει να αναδείξει την τέχνη του στην ΑΕΛ και οι φίλαθλοι να απολαύσουν το παιχνίδι του.
Σήμερα θα γίνει η παρουσίασή του από τη λαρισινή ομάδα.

 

franisssss.jpg

«Εφυγε» από τη ζωή ο «γνώριμος» Τρέβορ Φράνσις...

Έφυγε χθες σε ηλικία 69 ετών από τη ζωή, από καρδιακή προσβολή, ο Άγγλος ποδοσφαιριστής Τρέβορ Φράνσις που έμεινε στην ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος Βρετανός ποδοσφαιριστής που «έσπασε» το φράγμα του 1 εκατ. λιρών για να πάρει το 1979 μεταγραφή από την Μπέρμιγχαμ στη Νότιγχαμ Φόρεστ, με την οποία είχε κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1979 και το 1980. Οι Λαρισαίοι τον γνώρισαν όταν έπαιξε με τη Σαμπντόρια στο Αλκαζάρ κόντρα στην ΑΕΛ στις 18 Σεπτεμβρίου 1985 (1-1) για το Κύπελλο κυπελλούχων. Στη φωτογραφία κάτω δεξιά...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass