Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΑΕΛ: Επιστρέφει με όραμα και προοπτική

*Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ *ΜΠ. ΣΑΚΑΡΗΣ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΠΕΡΝΑΜΕ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2023 12:00

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Σε μια χρονική συγκυρία που το λαρισινό μπάσκετ βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, η ΑΕΛ έρχεται να δώσει την ελπίδα που λείπει και την αισιοδοξία που χρειάζεται για το μέλλον. Οι «βυσσινί» κέρδισαν φέτος πανάξια την άνοδο στη Γ’ Εθνική (National League 2), στον 4ο Όμιλο της οποίας θα πάρουν μέρος τη νέα αγωνιστική σεζόν, και αποτελούν τον μοναδικό εκπρόσωπο του νομού σε εθνική κατηγορία. Με όραμα και προοπτική να βάλουν ξανά τη δική τους σφραγίδα στον χώρο και να κρατήσουν όσο πιο ψηλά μπορούν τη σημαία του λαρισινού μπάσκετ, οι «βυσσινί» ευελπιστούν να δημιουργήσουν ένα σύνολο ισχυρό και άκρως ανταγωνιστικό και παράλληλα ικανό να επαναλάβει τις επιτυχίες του παρελθόντος.


Με τον Μπάμπη Σάκαρη στο «τιμόνι», ο οποίος ανανέωσε τη συνεργασία του και για τη νέα σεζόν, η ομάδα της ΑΕΛ κατάφερε μέσα από μία σκληρή προσπάθεια τα τέσσερα τελευταία χρόνια και με συγκεκριμένους στόχους να διαγράψει μία ανοδική πορεία, την οποία θέλει να διατηρήσει και στο μέλλον.
«Πριν από 4 χρόνια, μου έγινε μία πρόταση-πρόκληση από τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, κ. Γεώργιο Νάκα, να αναλάβω το τμήμα καλαθοσφαίρισης. Η ομάδα ήταν ήδη έναν χρόνο στο τοπικό πρωτάθλημα. Η πρόκληση ήταν -και συμφωνήσαμε όλοι σ’ αυτό- ότι η ομάδα θα πρέπει να προσεγγίσει παίχτες έμπειρους για την κατηγορία, να πλαισιώσουμε τους έμπειρους με ταλαντούχους νέους παίχτες, να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο και βήμα-βήμα η ομάδα να επανέλθει στις εθνικές κατηγορίες. Όλο αυτό επιτεύχθηκε σε τρεις μπασκετικές χρονιές, μιας και μία χρόνια δεν ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα λόγω Covid-19» επισήμανε ο Μπάμπης Σάκαρης και πρόσθεσε τα εξής:
«Η φετινή χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία. Σίγουρα, ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι και τόσο εύκολος. Έχει μεγάλες δυσκολίες, αλλά όλοι μαζί, σαν μία «οικογένεια», καταφέρναμε να τις ξεπερνάμε. Οδηγός σε αυτήν την επιτυχία ήταν η περσινή χρονιά, όπου η ΑΕΛ τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Σαν ομάδα διατηρήσαμε τον βασικό κορμό και με κάποιες προσθήκες δημιουργήσαμε ένα δυνατό σύνολο, χωρίς να βάλουμε στις σκέψεις μας το «πρέπει» και να γεμίσουμε τους παίχτες με άγχος, αλλά πιστεύω ότι ο καθένας μας ήξερε τις ευθύνες του απέναντι στον σύλλογο».
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
«Η άνοδος κρίθηκε σίγουρα στη δίψα των παιχτών μας για διάκριση και στη διάρκεια της απόδοσής τους. Τα παιδιά ακόμη και την περίοδο των εορτών ήταν στο γήπεδο. Αν και όπως ξέρουμε δεν είναι επαγγελματίες, κάνουν κάτι που αγαπούν, κι όμως άπαντες ήταν στο γήπεδο για προπόνηση. Η άνοδος ήρθε σε μία χρόνια που η ΑΕΛ είναι η μοναδική ομάδα του νομού σε εθνική κατηγορία».
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ
«Η επόμενη ημέρα μάς βρίσκει στον σχεδιασμό της ομάδας. Βασικός στόχος είναι να κρατήσουμε κάποιους παίχτες από τη φετινή χρονιά, να γίνουν κάποιες προσθήκες παιχτών που θα βοηθήσουν ώστε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο δυνατό, υγιές και να υλοποιήσουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να ευχαριστιόμαστε κάνοντας αυτό που αγαπάμε. Αγωνιστικά αυτό που επιδιώκουμε είναι η άνετη παραμονή μέσα από μία αξιοπρεπή πορεία με φόντο την ανοδική πορεία της ομάδας.
Κλείνοντας, να ευχαριστήσω τους παίχτες μου και τον συνεργάτη μου Αθανάσιο Αμδίτη για την υπέροχη χρόνια που ζήσαμε εντός, αλλά και εκτός των 4 γραμμών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass