Ο καύσωνας έφερε αναβολή του Πανελλήνιου Στίβου Κ-20

ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2023 11:10

Του Σωτ. Κέλλα

Η Λάρισα εν μέσω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιρού είχε βρει διέξοδο στον αθλητικό τουρισμό, αφού κάθε χρόνο γίνονταν μία ή δύο μεγάλες διοργανώσεις.

Δυστυχώς, φέτος, λόγω του αφόρητου καύσωνα, μία από τις πιο μαζικές διοργανώσεις που είχε προγραμματιστεί να γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ανδρών-γυναικών Κ-20, αναβλήθηκε, με αποτέλεσμα να απογοητευτούν τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης που πίστευαν ότι η διοργάνωση θα έφερνε μια μικρή οικονομική... δροσιά. Παρηγοριά ότι δεν χάθηκε από την πόλη και μέτρησε η ανθρώπινη συμπεριφορά.
Παράλληλα, αγωνιστικά δημιουργείται ένα θέμα με τις προκρίσεις για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-20 που διεξάγεται στις 7-10 Αυγούστου στην Ιερουσαλήμ (Ισραήλ). Το Πανελλήνιο ήταν ο αγώνας στόχος για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό για κάποιους αθλητές και αθλήτριες. Με την περίοδο πρόκρισης να κλείνει στις 27 Ιουλίου και με το Βαλκανικό Κ-20 και το Πανελλήνιο Κ-20 να έχουν αναβληθεί, κάποιοι ίσως να χάσουν τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό, καθώς δεν θα έχουν την ευκαιρία να πιάσουν το όριο πρόκρισης.
Ο ΣΕΓΑΣ με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε την αναβολή των αγώνων αναφέροντας τα ακόλουθα:
«Μετά από εισήγηση των Επιτροπών Αγώνων και Υψηλού Αθλητισμού της Ομοσπονδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών Κ-20, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει στη Λάρισα στις 22-23/7.
Οι δύο Επιτροπές συνεδρίασαν σήμερα και αποφάσισαν να προτείνουν στο Διοικητικό Συμβούλιο την αναβολή της διοργάνωσης, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επικρατούν το επόμενο διάστημα σε όλη τη χώρα και είναι πιθανό να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία αθλητών και αθλητριών.
Σημειώνεται ότι συστάσεις για λήψη προληπτικών μέτρων ακόμη και αναβολή αθλητικών διοργανώσεων, έκανε και η ΓΓΑ με σχετική επιστολή σε όλες τις Ομοσπονδίες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα στις 21.00 εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα να αποδεχθεί την πρόταση αναβολής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών Κ-20.
Η Επιτροπή Αγώνων αφoύ εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα θα εισηγηθεί στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων».
Πληροφορίες θέλουν οι αγώνες να διεξάγονται στις 9-10 Σεπτεμβρίου ή στις 16-17 του ιδίου μήνα. Η πρώτη ημερομηνία είναι μάλλον δύσκολη, αφού γίνονται τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης».
Υπενθυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι αγώνες θα ήταν τα πρώτα αγωνιστικά αποκαλυπτήρια του νέου ταρτάν που αποτέλεσε έργο – ορόσημο για το Εθνικό στάδιο Αλκαζάρ, αφού είχε να αλλαχθεί πολλές δεκαετίες.
Στο μεταξύ, το Υπουργείο Αθλητισμού εξέδωσε νέα ανακοίνωση λήψης μέτρων για τον επερχόμενο καύσωνα, η οποία αναφέρει τα εξής: «Κατά το προσεχές διάστημα, από την Πέμπτη 20 Ιουλίου έως την Κυριακή 23 Ιουλίου, συνιστάται η αποφυγή υπαίθριων αθλητικών δραστηριοτήτων (προπονήσεις ή αγώνες) εξαιτίας του επερχόμενου κύματος καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, ειδικά τις πρωινές, μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες. Παράλληλα, συνιστάται η λήψη κατάλληλων προληπτικών μέτρων από τις Ομοσπονδίες που έχουν αγωνιστικές δράσεις κατά το προαναφερόμενο διάστημα (αναβολή αγώνων, μετάθεση ώρας ή και αλλαγή χώρου διεξαγωγής).
Ειδικά για αγώνες που διεξάγονται σε ανοιχτά στάδια πεδινών περιοχών, συνιστάται να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο αναβολής τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass