Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελίνα Τζένγκο στο ακόντιο

Δεύτερη η Δόση, τρίτη η Εμμανουηλίδου

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2023 9:40

Η Ελίνα Τζένγκο πρόσθεσε στο πλούσιο βιογραφικό της μία ακόμα σπουδαία διάκριση, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στις γυναίκες Κ-23 με βολή στο ακόντιο στα 60,73 χαρίζοντας στην Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο στη 14η στάση στην Ιστορία του θεσμού.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ, έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών (Μόναχο) και δύο χρόνια μετά τα μετάλλια στο Παγκόσμιο Κ-20 και το Ευρωπαϊκό Κ-20 πρόσθεσε στο ενεργητικό της μία ακόμα σημαντική διάκριση στο Έσπο της Φινλανδίας.
Η Τζένγκο χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της χρυσό στη διοργάνωση και το 13ο στο σύνολο.
*Η Παναγιώτα Δόση πέτυχε το ζητούμενο και στον κορυφαίο αγώνα της για το 2023 ξεπέρασε το ατομικό της ρεκόρ με άλμα στα 1,89 μ. κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο ύψος. Η Δόση ήταν εξαρχής από τις αθλήτριες που θα διεκδικούσαν ένα καλό πλασάρισμα, όχι μόνο γιατί μέσα στη χρονιά είχε ξεπεράσει το 1,88 μ., αλλά γιατί στους αγώνες που προηγήθηκαν είχε συνέπεια σε καλές προσπάθειες. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Κύπρια Έλενα Κουλιτσένκο με 1,91 μέτρα.
*Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου με ένα εξαιρετικό φίνις στα τελευταία μέτρα κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass