ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΕ ΑΓΟΡΑΣΤΟ:

Ανυπομονούμε να δούμε το νέο ταρτάν του Αλκαζάρ…

*Στις 22-23 Ιουλίου θα είναι η γιορτή του στίβου στη Λάρισα *Ο Περιφερειάρχης βράβευσε Μίλτο Τεντόγλου - Μανώλη Καραλή

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2023 12:40

Στην πόλη του Βόλου έγιναν με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών και Κ-23 ανδρών/γυναικών, όπου ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. O «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο έκανε αυτό που έπρεπε και με άλμα στα 8,38 μ. (0,4) αναδείχθηκε νικητής στο μήκος με την τρίτη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, ενώ παράλληλα έπιασε και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (8.27 μ.), όντας ο δεύτερος αθλητής του στίβου, μετά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που κλείνει θέση για τη διοργάνωση του Παρισιού.


Στον Μίλτο Τεντόγλου την απονομή ως καλύτερου αθλητή των αγώνων έκανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός που βρέθηκε στους αγώνες και τις δύο μέρες. Την πρώτη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνεχάρη τον αγαπημένο του αθλητή του επί κοντώ Μανώλη Καραλή που μπήκε στον αγώνα στα 5,30 μ., τα οποία ξεπέρασε με την πρώτη, συνέχισε με επιτυχημένο άλμα στα 5,50 μ. και στη συνέχεια είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,72 μέτρα. Στέφθηκε πανελληνιονίκης και του έκανε την απονομή του χρυσού μεταλλίου.
Το ενδιαφέρον κομμάτι για τη Λάρισα ήταν όταν συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, τον αντιπρόεδρο, Κώστα Κεντέρη, και την εκπρόσωπο στην Ε.Ο.Ε., Τασούλα Κελεσίδου.
Η Σοφία Σακοράφα τον ρώτησε αν είναι έτοιμο το νέο ταρτάν για τους αγώνες που θα γίνουν στις  22-23 Ιουλίου και συγκεκριμένα το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ-20 ανδρών-γυναικών. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας δήλωσε ότι είναι απόλυτα έτοιμο και πως θα γίνουν οι αγώνες σε νέο ταρτάν ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το οποίο θα αξιολογηθεί για να φιλοξενήσει η Λάρισα διεθνείς αγώνες, με δεδομένο ότι υπάρχει βοηθητικό προπονητήριο στίβου στο Αλκαζάρ. Ο Κώστας Αγοραστός είπε ότι είναι σε καλό δρόμο και η κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στίβου που θα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα.
Η Σοφία Σακοράφα σημείωσε ότι ανυπομονεί να επισκεφτεί τη Λάρισα για να δει τους αγώνες, ενώ ο Κώστας Κέντερης που ήταν στο Run Greece τόνισε ότι η Λάρισα είναι μια πόλη που αγαπάει τον στίβο και στηρίζει όλες τις διοργανώσεις.
Το έργο του ταρτάν υπενθυμίζουμε είναι προϋπολογισμού 898.132 ευρώ και περιλαμβάνει τα εξής: Πλήρης επιμελής αποξήλωση, μεταφορά και απόρριψη του υφιστάμενου ελαστικού συνθετικού τάπητα συνολικής επιφανείας 7.300 τ.μ. του κεντρικού σταδίου και της αίθουσας χειμερινού στίβου μέχρι την αποκάλυψη του ασφαλτοτάπητα και του υπάρχοντος δαπέδου από σκυρόδεμα αντίστοιχα, καθώς και απόξεση της υφιστάμενης ασφαλτικής υπόβασης (φρεζάρισμα) συνολικής επιφάνειας 6.700 τ.μ. του κεντρικού σταδίου, σε βάθος έως 40 χλμ., μέχρι την επίτευξη των υφιστάμενων κλίσεων (ρύσεων), οι οποίες και διατηρούνται.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass