19 χρόνια από τον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδας

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ: ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ 4η ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2023 10:01

Συμπληρώνονται σήμερα Τρίτη 4/7/2023 19 χρόνια από την ημέρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο έζησε τη μεγαλύτερη στιγμή της Ιστορίας του με την κατάκτηση του EURO 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας, έπειτα από την επικράτηση της Εθνικής Ελλάδας επί των Πορτογάλων με 1-0 στον μεγάλο τελικό.


Με αφορμή την επέτειο της κατάκτησης του EURO 2004 ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Παναγιώτης Μπαλτάκος θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα, μιλώντας για μία ημερομηνία που γιορτάζουν οι απανταχού Έλληνες.
«Κάθε χρόνο η 4η Ιουλίου 2004 μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι. Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2004 από την Εθνική μας ομάδα, πέραν του ότι αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι μια ξεχωριστή στιγμή για όλο τον Ελληνισμό.
Κάθε χρόνο την 4η Ιουλίου οι απανταχού Έλληνες γιορτάζουν.
Κάθε χρόνο, όμως, η 4η Ιουλίου μας υπενθυμίζει το βάρος της ευθύνης και του χρέους της διαφύλαξης της κληρονομιάς του επιτεύγματος του 2004 που έχουμε και για την οποία δουλεύουμε αδιάκοπα. Ήδη τα σημάδια της δουλειάς αυτής είναι ορατά, αφού η Εθνική ομάδα των ανδρών επιστρέφει στον δρόμο των επιτυχιών.
Τόσο η άνοδος κατηγορίας στο UEFA Nations League και η δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024 που μας δίνει όσο και οι εμφανίσεις της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024 το αποδεικνύουν.
Όπως και η δουλειά που γίνεται στις μικρές Εθνικές ομάδες το δείχνουν, καθώς στις 4 Ιουλίου 2023, μια σημαδιακή ημερομηνία για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η Εθνική μας ομάδα νέων δίνει τον πρώτο της αγώνα στην τελική φάση του EURO U-19.
Έχοντας επίγνωση του βάρους της κληρονομιάς του 2004, γνωρίζουμε πως φέρουμε ιστορική ευθύνη να κάνουμε τα πάντα για να διαφυλάξουμε την κληρονομιά αυτήν και να την περάσουμε στις επόμενες γενιές ως παρακαταθήκη. Είναι χρέος εθνικό και ως τέτοιο το βλέπουμε και ως τέτοιο μας εμπνέει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass