Αρση Βαρών:

Τρία χρυσά και ρεκόρ Ευρώπης η Στρατουδάκη στο Ευρωπαϊκό Κ-15

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2023 10:14

Σάρωσε τα μετάλλια κάνοντας παράλληλα και ρεκόρ Ευρώπης η Μαρία Στρατουδάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών Νέων/Κορασίδων U-15 που διεξάγεται στο Κισινάου της Μολδαβίας.


Η 15χρονη πρωταθλήτρια ήταν καταπληκτική στον τελικό των 49 κ., κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια, ενώ κατέρριψε και το ρεκόρ Ευρώπης και στις δύο κινήσεις. Στο αρασέ σήκωσε 70 κιλά και πήρε το χρυσό, επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ Ευρώπης για τις ηλικίες Κ-15! Στην πρώτη προσπάθεια σήκωσε 64 κιλά και στην επόμενη 68.
Στο επολέ ζετέ ήταν το ίδιο συγκλονιστική. Με τα 90 κιλά εκτός από το χρυσό στην κίνηση και στο σύνολο, κατέρριψε και το Ευρωπαϊκό ρεκόρ. Νωρίτερα σήκωσε με επιτυχία τα 83 και τα 87 κιλά, που ήταν η πρώτη κατάρριψη του ρεκόρ Ευρώπης πριν σηκώσει τα 90 κιλά.
Ενδεικτικό της ολοκληρωτικής επικράτησής της είναι το γεγονός ότι η δεύτερη Ρουμάνα Σίπος, έμεινε 13 ολόκληρα κιλά πίσω στο σύνολο.
Στον ίδιο τελικό συμμετείχε και η Σταυρούλα Ευτυχία Παπαδόσιφου. Στο αρασέ είχε μόνο την πρώτη προσπάθεια επιτυχημένη στα 40 κιλά. Στο επολέ ζετέ σήκωσε 58 ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 98 κιλά και την 8η θέση.

 

«ΑΡΓΥΡΟΣ» Ο ΤΣΑΜΠΟΔΗΜΟΣ
Ο Γιώργος Τσαμποδήμος Λεωβάρης παρότι προηγήθηκε με 4-0 του Ιταλού Lanzilao έχασε τελικά με 11-8 στο Point Fighting στα -63 κ. του kickboxing και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.
Αυτό ήταν το τελευταίο μετάλλιο για την Ελλάδα, με τη χώρα μας να έχει συγκεντρώσει στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023» 17 μετάλλια, τα περισσότερα στην ιστορία της διοργάνωσης, καθώς ο προηγούμενος απολογισμός ήταν εννέα, στο Μπακού το 2015 αλλά και στο Μινσκ το 2019.
Με τα  δύο χρυσά, πέντε αργυρά και 10 χάλκινα, η Ελλάδα κατέλαβε την 27η θέση στον πίνακα των μεταλλίων σε σύνολο 48 χωρών.
Στην τελευταία ημέρα των Ευρωπαϊκών Αγώνων έγινε και η απονομή του χάλκινου μεταλλίου στη Σεμέλη Ζαρμακούπη του kickboxing, ενώ ακολούθησε η Τελετή Λήξης, όπου Σημαιοφόρος για την Ελλάδα ήταν ο πρωταθλητής του τζούντο Θοδωρής Τσελίδης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass