ΑΕΛ: Ερχεται εβδομάδα μεταγραφών και ανακοινώσεων

ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ΠΑΕ *ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΟΥ, ΔΥΟ ΝΕΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΙ ΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2023 12:26

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι η ερχόμενη για την ΑΕΛ, κυρίως ως προς τα μεταγραφικά. Ήδη οι «βυσσινί» αρχίζουν να διαμορφώνουν το έμψυχο δυναμικό της νέας αγωνιστικής περιόδου, σύμφωνα με τις εισηγήσεις του προπονητή Παναγιώτη Γκουτσίδη. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα πάρουν τη σκυτάλη για τις τελευταίες κινήσεις που έγιναν και αφορούν ανανεώσεις, αλλά και αποκτήσεις παικτών.
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η ανανέωση της συνεργασίας με τον Μαξίμ Μαξιμένκο, καθώς οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε όλα. Ο Ουκρανός κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε τον Ιανουάριο 2021 και μετρά 46 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας.
Δίπλα του στο κέντρο της άμυνας θα βρίσκεται τη νέα σεζόν ο 32χρονος Δημήτρης Στάμου, που θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Νίκου Γκοτζαμανίδη και ο οποίος την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε στον Ο.Φ. Ιεράπετρας, ενώ κατά το παρελθόν έχει παίξει σε ΠΑΟΚ, Πλατανιά Χανίων, Ηρακλή, Βέροια, Κέρκυρα και Ολυμπιακό Βόλου, με συμμετοχές και στην Εθνική Κ-21.
Επίσης δύο ακόμα παίκτες που αναμένεται να ντυθούν -εκτός απροόπτου- στα «βυσσινί» είναι οι Παρασκευάς και Ρούσης.
Ο μεν πρώτος είναι 22 χρονών, αγωνιζόταν στον Αλμωπό Αριδαίας και παίζει στη θέση του δεξιού μπακ, ενώ ο δεύτερος είναι επίσης 22 χρονών φόρεσε τη φανέλα του Θεσπρωτού και παίζει στη θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού.
Για τους τέσσερις προαναφερόμενους παίκτες αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις προκειμένου να κλείσει τυπικά το θέμα.
Από κει και πέρα, θα εξεταστεί το θέμα της παραμονής των δανεικών στη λαρισινή ομάδα, Αντράντα και Τσιριγώτη, όπως εισηγήθηκε ο κ. Γκουτσίδης. Τα δικαιώματα του μεν πρώτου τα έχει η Ρασίγκ Κλουμπ από την Αργεντινή και του δεύτερου ο Λεβαδειακός, που σημαίνει ότι για να συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα της ΑΕΛ θα πρέπει να συναινέσουν οι ομάδες τους. Ο 22χρονος Αντράντα πέρυσι αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια (τα 10 ξεκίνησε βασικός) και πέτυχε δύο τέρματα, ενώ ο Τσιριγώτης που ήρθε τον Ιανουάριο αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια και πέτυχε 7 γκολ.
Παράλληλα, οι προσπάθειες των ανθρώπων της ΠΑΕ ΑΕΛ εντείνονται σχετικά με τον 25χρονο Κόστα Άλεξιτς από τον ΠΟΤ Ηρακλή (19 γκολ και 8 ασίστ σε 26 παιχνίδια). Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ δύσκολη, καθώς ο παίκτης λόγω των πολύ καλών αριθμών που είχε στο περσινό πρωτάθλημα έχει μπει στο «στόχαστρο» ομάδων της Super League, αλλά και του εξωτερικού, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα στις διαπραγματεύσεις είναι πολύ καλό, καθώς ο Σέρβος επιθετικός βλέπει με θετικό μάτι την παραμονή του στην Ελλάδα.
Σε γενικές γραμμές στις πρώτες προτεραιότητες της ΠΑΕ ΑΕΛ είναι η ενίσχυση της ομάδας με έναν σέντερ φορ, έναν πλάγιο επιθετικό και έναν επιτελικό μέσο. Η ουσία είναι ότι μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί οι στόχοι και γίνονται οι σχετικές επαφές, καθώς σκοπός των υπευθύνων της λαρισινής ομάδας είναι να έχουν ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των κινήσεων πριν την έναρξη της προετοιμασίας η οποία προγραμματίζεται για τις 25 του μηνός με δεδομένο ότι το νέο πρωτάθλημα της Super League 2 θα ξεκινήσει στις 24 Σεπτεμβρίου.
Το βασικό στάδιο θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στο Καρπενήσι και εκεί θα δοθούν μια σειρά από φιλικά παιχνίδια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass