Με νέο σύστημα διεξαγωγής το EuroCup

*Ο ΑΡΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2023 10:20

Το EuroCup θα έχει την αγωνιστική περίοδο 2023-24 ένα νέο σύστημα διεξαγωγής, με σκοπό να επιβραβεύσει τις ομάδες που θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην κανονική περίοδο, αλλά και να... δυσκολέψει την προσπάθεια όλων να φτάσουν στα πλέι οφ.

Αρχής γενομένης από τη νέα σεζόν, μόνο έξι ομάδες από κάθε όμιλο προκρίνονται στα πλέι οφ, αντί για οκτώ, με τις τελευταίες τέσσερις από κάθε γκρουπ να αποκλείονται από τη συνέχεια. Επιπλέον, οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε γκρουπ περνούν χωρίς αγώνα τον πρώτο γύρο των πλέι οφ και παίρνουν απευθείας... θέση στους «8».
Στην α’ φάση των πλέι οφ οι τρίτοι της κατάταξης αντιμετωπίζουν τους έκτους και οι τέταρτοι τους πέμπτους από διαφορετικούς ομίλους της κανονικής περιόδου σε μονούς αγώνες, με τις ομάδες που κατετάγησαν πιο ψηλά στη βαθμολογία να έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Οι νικητές αυτών των ζευγαριών προκρίνονται στους νοκ άουτ προημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση των ομίλων στην κανονική περίοδο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ημιτελικοί και οι τελικοί του EuroCup, οι οποίοι υπό το προηγούμενο format ήταν μονά παιχνίδια, γίνονται τώρα σειρές «best-of-three» (σ.σ. στις δύο νίκες), με το πρώτο ματς να διεξάγεται στην έδρα της ομάδας με το καλύτερο ρεκόρ στη λήξη της κανονικής περιόδου.
Ο Άρης θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στο EuroCup. Στη νέα σεζόν του θεσμού θα μετάσχουν οι 17 από τις 20 ομάδες που έλαβαν και πέρυσι μέρος στη διοργάνωση, ενώ ντεμπούτο θα κάνουν, εκτός από τους Θεσσαλονικείς, η Μπεσίκτας και η Γουλβς Βίλνιους. Οι ομάδες που θα αγωνιστούν τη σεζόν 2023-24 στο EuroCup είναι (με αλφαβητική σειρά) οι Λιετκαμπέλις (Λιθουανία), Άρης (ΕΛΛΑΔΑ), Μπεσίκτας (Τουρκία), Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο), Τσεντεβίτα Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Τρέντο (Ιταλία), Γκραν Κανάρια (Ισπανία), Χάποελ Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Μπανταλόνα (Ισπανία), Λόντον Λάιονς (Μ. Βρετανία), Μπουρζ αν Μπρες (Γαλλία), Παρί (Γαλλία), Προμετέι (Ουκρανία), Ουλμ (Γερμανία), Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία), Τουρκ Τέλεκομ (Τουρκία), Κλουζ-Ναπόκα (Ρουμανία), Βενέτσια (Ιταλία), Χάμπουργκ Τάουερς (Γερμανία) και Γουλβς Βίλνιους (Λιθουανία).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass