Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2023 9:05

«Σκέτο» Conference League

Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2024/25

Αφαιρείται η λέξη «Europa» από το «Europa Conference League» από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2024/25, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA στη χθεσινή συνεδρίασή της.


Όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία «...η νέα διοργάνωση, που παρουσιάστηκε κάτω από την ομπρέλα «Europa» στην αρχή του εμπορικού κύκλου 2021-24, καθιερώθηκε γρήγορα σε ένα ευρύ κοινό μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν.
Έρευνα μεταξύ οπαδών και εμπορικών εταίρων έδειξε ότι η αφαίρεση του «Europa» από το όνομα θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξή της ως αυτόνομης διοργάνωσης κι αυτή η προτεινόμενη αλλαγή που εγκρίθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, θα τεθεί σε ισχύ στον νέο κύκλο, από τη σεζόν 2024-25.
Μαζί με το UEFA Europa League, το UEFA Conference League θα συνεχίσει να προσφέρει «ποδόσφαιρο την Πέμπτη το βράδυ, στους φιλάθλους σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν».

 

UEFA: Χρονικό όριο πενταετίας για την εξόφληση των μεταγραφών

Στα ζητήματα που έθιξε η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της στο House of European Football στη Νιόν, ήταν και ο νέος κανονισμός αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις και την οικονομική βιωσιμότητα των ευρωπαϊκών κλαμπ, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ απ’ την εκκίνηση της σεζόν 2023/24.
Η βασική αλλαγή που θα υπάρξει στο συνολικό πλαίσιο των αδειοδοτήσεων αφορά το όριο της αποπληρωμής μιας μεταγραφής, στην οποία μπήκε όριο 5 ετών.
Στην προηγούμενο κανονισμό προβλεπόταν η εξόφληση μίας μεταγραφής (με την καταβολή των χρημάτων από τον «αγοραστή» προς τον «πωλητή») το αργότερο μέχρι την ολοκλήρωση της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου που υπέγραφε ο κάθε παίκτης με τη νέα του ομάδα.
Αυτή η νομική «ντρίμπλα» την εκμεταλλεύτηκε σε απόλυτο βαθμό τον περασμένο χρόνο η Τσέλσι με τις πολύ δαπανηρές μεταγραφές των Μιχάιλο Μούντρικ και Έντσο Φερνάντες, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να «παρακάμψει» το Financial Fair Play και να «σπάσει» τα χρήματα της μεταγραφής σε 7 και 8 χρόνια, όσο δηλαδή διαρκούσε το συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δύο παίκτες. Πλέον το όριο σε μία τέτοια διαδικασία θα είναι τα 5 έτη, χωρίς να επηρεάζονται οι μεταγραφές που ολοκληρώθηκαν στο μεταγραφικό «παράθυρο» του περασμένου Ιανουαρίου.

 

«Τέλος εποχής» για Μπαράλες

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΘΗΤΕΙΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μετά από δύο θητείες και συνολικά έξι σεζόν με την κυανοκίτρινη φανέλα, ο Χερόνιμο Μπαράλες αποτελεί παρελθόν από τον Αστέρα Τρίπολης. Η αρκαδική ΠΑΕ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον υψηλόσωμο Αργεντινό επιθετικό, ο οποίος αγωνίστηκε στην ομάδα από το 2013 έως το 2015 και από το 2019 μέχρι σήμερα. Ο 36χρονος σέντερ φορ είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Αστέρα στις επαγγελματικές κατηγορίες, έχοντας σκοράρει συνολικά 59 τέρματα σε 195 αγώνες, σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη.
«Θα είμαι πάντα ευγνώμων στον Αστέρα Τρίπολης και στους ανθρώπους της ομάδας. Ο Αστέρας είναι το δεύτερο σπίτι μου, δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα περάσαμε μαζί. Το ξέρω ότι δεν θα χαθούμε» σημείωσε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο Μπαράλες. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους ιδιοκτήτες της ομάδας, τους ανθρώπους της διοίκησης, όλους τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου με τους οποίους συνεργάστηκα, καθώς και όλους τους εργαζόμενους στην ομάδα. Θα ήθελα επίσης να στείλω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους φιλάθλους του Αστέρα, για την αγάπη τους και τη στήριξή τους. Αυτά τα έξι χρόνια ήταν για εμένα τα καλύτερα χρόνια στην επαγγελματική μου διαδρομή και θα τα κρατήσω για μια ζωή στην καρδιά μου!» κατέληξε ο πολύπειρος επιθετικός.

 

ΕΣΑΚΕ: Συνάντηση με την Ομοσπονδία Διαιτητών

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου συνάντηση του προεδρείου του ΕΣΑΚΕ, του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελου Γαλατσόπουλου, του αντιπροέδρου κ. Μιχάλη Μελή, του Λαρισαίου γενικού γραμματέα κ. Νίκου Λεπενιώτη και του ταμία κ. Χρήστου Μήλα με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΔΚΕ κ. Παντελή Ελευθεριάδη και τον γενικό γραμματέα κ. Παναγιώτη Ντάβαρη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία των δύο θεσμικών φορέων για την καλύτερη λειτουργία της Basket League τη νέα σεζόν με δεδομένο ότι η διαιτησία αποτελεί βασικό συντελεστή για την ομαλή διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.

 

Αναλαμβάνει την Κηφισιά ο Γιάννης Αναστασίου

Σε αναζήτηση προπονητή, βρίσκονται οι διοικούντες την ομάδα της Κηφισιάς, καθώς ο Γιώργος Πετράκης αποτελεί παρελθόν από τους «νεοφώτιστους». Ο νεαρός τεχνικός ήταν ο «αρχιτέκτονας» της ιστορικής ανόδου στη Super League του ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο θα συνεχίσει σε άλλη ομάδα την καριέρα του. Νέος προπονητής αναμένεται να είναι ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Έλληνας τεχνικός έχει εργαστεί στο παρελθόν σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, ενώ την τελευταία διετία βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία του Παναιτωλικού.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE:
Οριστικά στην «OPAP Arena» ο τελικός της περιόδου 2023-24

Στην «OPAP Arena» θα διεξαχθεί οριστικά ο τελικός του Europa Conference League το 2024, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA. Το γήπεδο της ΑΕΚ πέρασε με επιτυχία τους σχετικούς ελέγχους και θα φιλοξενήσει τον τελικό της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 29 Μαΐου 2024».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass