Ο Γουεμπανιαμά γνώρισε την αποθέωση στο Σαν Αντόνιο

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2023 9:27

Ο Βίκτορ Γουεμπανιαμά, ο οποίος επιλέχθηκε στο Νο 1 του ντραφτ στο ΝΒΑ και θα συνεχίσει την καριέρα του στους Σαν Αντόνιο Σπερς, γνώρισε την αποθέωση στο αεροδρόμιο της πόλης του Τέξας, από περίπου 300 ενθουσιώδεις φιλάθλους, που αψήφησαν την αφόρητη ζέστη (σ.σ. 38 βαθμοί Κελσίου) κι έσπευσαν να γνωρίσουν από κοντά το νέο αστέρι του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη.


Το ιδιωτικό τζετ με το οποίο ταξίδεψε ο Γουεμπανιαμά από τη Νέα Υόρκη, προσγειώθηκε στις 15:55 τοπική ώρα στο αεροδρόμιο, όπου περίμεναν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ και οι φίλοι της ομάδας. Βλέποντας το αεροσκάφος να φτάνει, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, όπως συνέβη και την προηγούμενη ημέρα κατά τη διάρκεια της βραδινής μετάδοσης του προσχεδίου στο AT&T Center, παρουσία περίπου 12.000 θεατών.
«Wemby!» φώναζαν οι φίλαθλοι των Σπερς, κυματίζοντας γαλλικές σημαίες και νέες φανέλες της ομάδας του Τέξας. Και όταν εμφανίστηκε ο Γουεμπανιαμά, φορώντας μια λευκή φανέλα της ομάδας του Τέξας, έγινε... πανδαιμόνιο. Μόνο που... δεν ήταν αυτός, αλλά ο αδελφός του Όσκαρ, αιφνιδιασμένος απ’ όσα συνέβαιναν μπροστά στα μάτια του.
Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε ο θηριώδης (2.24 μ.) Γουεμπανιαμά, ο οποίος δέχθηκε μία θερμή αγκαλιά από το κογιότ-μασκότ της ομάδας του Σαν Αντόνιο.
«Έχω αυτόγραφο» έλεγε με υπερηφάνεια ένας φίλαθλος κλαίγοντας και πρόσθεσε: «Αυτός ο τύπος θα αλλάξει το ΝΒΑ»!
Φορώντας λευκό μπλουζάκι, σαγιονάρες και κάλτσες, με στυλ που απείχε πολύ από τα Louis-Vuitton που φορούσε την προηγούμενη ημέρα, ο 19χρονος άσος χαιρέτησε διά χειραψίας τους αστυνομικούς ποδηλάτες, που περίμεναν για να τον συνοδεύσουν. Και τελικά, έφυγε από το αεροδρόμιο μέσα σ’ ένα μεγάλο μαύρο βαν, υπό τις ιαχές των παρευρισκόμενων φιλάθλων.
Η γαλλική ομάδα Μετροπολιτάν έγινε η πρώτη ομάδα, μετά από 19 χρόνια και συνολικά η έκτη, που είχε δύο καλαθοσφαιριστές στον πρώτο γύρο του NBA Draft.
Πριν από 24 χρόνια ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που είχε δει δύο δικούς της παίκτες να επιλέγονται στον πρώτο γύρο του ντραφτ.
Το 1996 ο Πέτζα Στογιάκοβιτς είχε επιλεγεί από τους Σακραμέντο Κινγκς στο Νο14 και ο Ευθύμης Ρεντζιάς ήταν η επιλογή των Ντένβερ Νάγκετς στο Νο23.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass