ΛAμπρος ΙωακεIμ:

Ηπια το νέκταρ, αλλά και το κώνειο του ποδοσφαίρου

*ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 2 *«Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΝΤΑΛΑΒΕΡΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ» *«ΑΝΑΖΗΤΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ, ΕΙΔΑΛΛΩΣ Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ Α’ ΤΟΠΙΚΗ»

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2023 12:18

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Για το ποδοσφαιρικό του ταξίδι με τον Ηρακλή Λάρισας τα τελευταία 7 χρόνια

και ιδιαίτερα για τη φετινή χρονιά στη Super League 2 μίλησε χθες ο πρόεδρος των «κυανόλευκων» Λάμπρος Ιωακείμ. Όπως επισήμανε, ήταν ένα ταξίδι «με συνέπεια, αξιοπρέπεια και σεβασμό, με στιγμές ασύλληπτης χαράς και στιγμές απίστευτης στενοχώριας, λύπης και δακρύων». Ο κ. Ιωακείμ αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Super League 2 λέγοντας «ότι η κατηγορία αυτή δεν θέλει ομάδες καθαρές που παλεύουν, αλλά νταλαβερτζήδες και λαμόγια», τόνισε ότι εάν η ομάδα ήξερε από τον Αύγουστο ότι θα έπαιζε στη Super League 2 δεν θα υποβιβαζόταν, μίλησε για την απόφασή του να πάει κόντρα στο ρεύμα στις εκλογές της Λίγκας που είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα να κυνηγηθεί, για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β’ που κόστισε στην ομάδα αγωνιστικά αλλά και εξωαγωνιστικά, αναφέρθηκε στις Ακαδημίες του συλλόγου και τα βήματα προόδου που έχουν γίνει και αποκάλυψε ότι αναζητά ανθρώπους «που θα ήθελαν να βοηθήσουν είτε από κοινού μαζί με τον ίδιο, είτε να αναλάβουν μόνοι τους την ομάδα στη Γ’ Εθνική, ειδάλλως ο Ηρακλής Λάρισας θα παίξει στην Α’ τοπική».
Παράλληλα, ο κ. Ιωακείμ ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθειά του από οποιοδήποτε πόστο (χορηγούς, εξωδιοικητικούς, διοικητικούς, προπονητές, γενικούς αρχηγούς, φροντιστές, υπαλλήλους κ.ά.), ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στην οικογένειά του και ειδικότερα στη σύζυγό του Μαρία, τη μεγαλύτερη οπαδό του Ηρακλή, όπως τη χαρακτήρισε.
«Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για μένα που ενώ κανονικά θα έπρεπε να πανηγυρίζουμε γιατί η ομάδα μας πήρε αδειοδότηση για τη νέα χρονιά στη Super League 2, δυστυχώς θα πρέπει να χωνέψουμε τον υποβιβασμό. Ένας υποβιβασμός που δεν ήρθε αγωνιστικά, αλλά κυρίως οφείλεται σε εξωαγωνιστικούς παράγοντες και διαδικασίες που έχουν να κάνουν με το αν είσαι αρεστός στους διοικούντες τη Λίγκα ή όχι» είπε ο πρόεδρος του Ηρακλή Λάρισας και πρόσθεσε:
«Ένας κύκλος 7 ετών κλείνει σήμερα για μένα, έχοντας πιει και το νέκταρ, αλλά και το κώνειο του ποδοσφαίρου. Στιγμές ασύλληπτης χαράς και στιγμές απίστευτης στενοχώριας, λύπης και δακρύων.
Δεν μετανιώνω όμως για τίποτα σ’ αυτό το ταξίδι. Ένα ταξίδι που έγινε με συνέπεια, αξιοπρέπεια και με σεβασμό σε όλους όσοι ήρθαν στον Ηρακλή είτε ήταν ποδοσφαιριστές, προπονητές, προμηθευτές, διάφοροι άλλοι, αφού καταφέραμε να μην υπάρχει κανένας που να μας πει ότι του χρωστάμε».


Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ
«Η προσπάθεια ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 και θέλω πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Νίκο Φιλίππου που μου έδωσε τότε την ομάδα χωρίς καμία απαίτηση. Η ομάδα ανέβηκε στην Α’ ΕΠΣΛ, το 2018 χάσαμε την άνοδο στη Γ’ Εθνική στο τελευταίο ματς με τον Δωτιέα, το 2019 όμως κερδίσαμε την άνοδο με τεράστια διαφορά από τις άλλες ομάδες, το 2020-21 η ομάδα παρέμεινε στη Γ’ Εθνική τερματίζοντας 3η και το 2022 πήραμε το πρωτάθλημα στον 3ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής για πρώτη φορά στην ιστορία του Ηρακλή. Στα μπαράζ μετά τη δικαστική διαμάχη του Αγροτικού Αστέρα με τον Πανδραμαϊκό η ομάδα ευνοήθηκε και ανέβηκε στη Β’ Εθνική».


Η ΣΕΖΟΝ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 2
«Η φετινή χρονιά ήταν μία χρονιά απίστευτα δύσκολη αφού συσταθήκαμε σαν ΠΑΕ την τελευταία στιγμή στις 20 Οκτωβρίου και έπρεπε αρχές Νοεμβρίου να παίξουμε το πρώτο μας παιχνίδι. Καταφέραμε μέσα από τεράστιες δυσκολίες να συγκεντρώσουμε 26 πραγματικά ματωμένους πόντους, χωρίς καμία βοήθεια από κανέναν και σε κανένα επίπεδο. Αντίθετα, ήμασταν μάρτυρες ενός απίστευτου κυνηγητού σε όλα τα επίπεδα είτε από το Δ.Σ. της Λίγκας είτε από τη διαιτησία και από άλλους εξωγενείς παράγοντες που υπήρχαν. Η επιλογή μας να πάμε αντίθετα στο ρεύμα κυνηγήθηκε όσο τίποτε άλλο. Εμάς μας μένει ότι η κατηγορία αυτή δεν θέλει ομάδες καθαρές που παλεύουν, αλλά νταλαβερτζήδες και λαμόγια».


Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ
«Η Ακαδημία του Ηρακλή ξεκίνησε πριν 7 χρόνια από το μηδέν και έχει σημειώσει κάποιες ασύλληπτες επιτυχίες. Έχουμε 170 παιδιά, δύο γηπεδικές εγκαταστάσεις, έχουμε συμμετοχή με πληθώρα ποιοτικών παιδιών στις Μικτές της ΕΠΣΛ -ο Ηρακλής αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια των Μικτών της ΕΠΣΛ- φέτος είχαμε 1η θέση στην Κ-16, 2η θέση στην Κ-14 και 4η θέση στην Κ-12 στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ, πέντε παίκτες του Ηρακλή σε διαφόρους περιόδους έχουν κληθεί για προπονήσεις στην Εθνική ομάδα -μπορεί να είναι ρεκόρ για ένα ερασιτεχνικό σωματείο- έχουμε έναν ποδοσφαιριστή τον Χρήστο Παπαδόπουλο που αποτελεί την πρώτη μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού τη Τζένοα, έχουμε αρκετά δοκιμαστικά παιδιών σε ομάδες του εξωτερικού και ήδη αναμένουμε πρόταση για έναν παίκτη τον Μιχάλη Γαργάλα από τη Βενέτσια».


ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ Α’ ΕΠΣΛ
«Το μεγαλύτερο παράπονό μου από αυτήν τη διαδρομή είναι αυτό που έγραψε ο γιος μου στο fb: Αυτοί που σε στήριξαν χωράν χαλαρά στο γήπεδο της Νεάπολης και αυτοί που ήταν απέναντι χωράν στο AEL FC Arena.
Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω δύο ανακοινώσεις. Η πρώτη αφορά την Ακαδημία, η εμπορική διαχείριση της οποίας θα περάσει στα χέρια του Δ. Καπετανόπουλου και του Θ. Τριανταφυλλόπουλου. Βεβαίως θα είμαι δίπλα τους σε ό,τι χρειάζεται.
Δεύτερον, προκειμένου η ομάδα να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, αναζητώ κάποιους ανθρώπους που θα ήθελαν να βοηθήσουν είτε από κοινού με εμένα είτε να αναλάβουν την ομάδα μόνοι τους στη Γ’ Εθνική, ειδάλλως η ομάδα θα παίξει στην Α’ τοπική με παιδιά της ακαδημίας και άλλους ταλαντούχους παίκτες του νομού. Δεν θα εγκαταλείψω τον Ηρακλή. Ο Ηρακλής είναι παιδί μου θα συνεχίσω να είμαι εκεί, απλά αυτήν τη στιγμή νιώθω πολύ κουρασμένος και θεωρώ ότι πρέπει να ξεκουραστώ λίγο».
***
Στη συνέχεια της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Ηρακλή Λάρισας απάντησε σε ερωτήσεις λέγοντας μεταξύ άλλων:
-Μετανιώσατε για την απόφασή σας τον περασμένο Οκτώβριο να μετέχει η ομάδα στη Β’ Εθνική;
«Τώρα μπορεί να πω ότι μετάνιωσα, αλλά τότε η απόφασή μου ήταν μονόδρομος γιατί ή θα έπρεπε να δώσω την ευκαιρία στον Ηρακλή για πρώτη φορά στην ιστορία του να αγωνιστεί σε επαγγελματική κατηγορία ή να πω ότι δεν μπορώ να τρέξω μια ομάδα επαγγελματικά. Ήταν μια απόφαση που μπορεί οικονομικά να μου στοίχησε, αλλά δεν με κατέστρεψε οικονομικά.
-Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή σας στη Β’ Εθνική;
«Η καλύτερη στιγμή ήταν ότι έριξα τον Λεουτσάκο και η χειρότερη ότι γι’ αυτό το πράγμα κυνηγήθηκα. Ο Ηρακλής όταν υπήρξε η αναγκαιότητα για αλλαγή στη διοίκηση της Λίγκας αποφάσισε και πρόκρινε την υποψηφιότητα Ροκάκη. Δυστυχώς στις εκλογές χάσαμε 13-12».
-Μπορεί μία ομάδα στη Super League 2 να πορευτεί μόνη της ανεξάρτητη;
«Ενδεχομένως ο Ηρακλής να το είχε καταφέρει αυτό αν ήξερε τον Αύγουστο ότι θα παίξει στη Super League 2, διότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν με τους παίκτες που ήθελαν να έρθουν και ρωτούσαν σε ποια κατηγορία θα παίξουμε. Αν ξέραμε τον Αύγουστο πού θα παίζαμε, η ομάδα θα ήταν πολύ πιο δυνατή και δεν θα έπεφτε».
-Η ΑΕΛ ή μια άλλη ομάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει χωρίς να είναι σε κάποιο «άρμα»;
«Δύσκολη απάντηση. Θεωρώ όμως ότι μία ομάδα με τη δυναμική της ΑΕΛ, με τον κόσμο της Λάρισας και με ανάλογο ρόστερ ενδεχομένως να μπορούσε να το καταφέρει. Νομίζω ότι τη νέα χρονιά θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ να πετύχει την άνοδο».
-Ενισχύθηκε στον βαθμό που έπρεπε η ομάδα τον Ιανουάριο;
«Η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά, ωστόσο η διακοπή του πρωταθλήματος μάς κόστισε γιατί κάναμε «κοιλιά» αγωνιστικά, αλλά πολύ περισσότερο μας επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών. Το κακό είναι ότι με αυτά που έγιναν στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β’ η ομάδα το πλήρωσε και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά γιατί είχε 7 κίτρινες, 4 κόκκινες οπότε δεν μπόρεσε σχεδόν ποτέ στη συνέχεια να παίξει με τους 11 βασικούς».
-Υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθείτε στην ΑΕΛ ως παράγοντας;
«Θεωρώ ότι αν έχω να προσφέρω κάτι και πιστεύει κάποιος ότι μπορώ να το προσφέρω στην ΑΕΛ θα ήταν το λιγότερο ντροπή για μένα να μην το προσφέρω. Όλοι μας πρέπει να είμαστε στρατιώτες με την ΑΕΛ από οποιοδήποτε μετερίζι, αρκεί να μπορούμε πραγματικά να προσφέρουμε».
-Το μεγαλύτερο λάθος που κάνατε;
«Το μεγαλύτερό μας λάθος ήταν ότι θεωρήσαμε όλοι όσοι ήμασταν στην ομάδα ότι με ερασιτεχνική νοοτροπία μπορεί να λειτουργήσεις επαγγελματικά. Κι αυτό φάνηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β’».
-Πού οφείλονταν όλη αυτή η ένταση που υπήρχε στο ματς με τον ΠΑΟΚ Β’;
«Εάν μιλήσουμε για τα παιχνίδια με τις Β’ ομάδες θα ήθελα πολύ περισσότερο να σταθώ στο ματς με τον Παναθηναϊκό Β’, που είδα ότι ένας προπονητής που είναι από τη Λάρισα δεν είπε ούτε μία καλησπέρα στους Λαρισαίους, να ουρλιάζει στον πάγκο λες και θα κέρδιζε τον Θεό, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική είχε φάει τέσσερα μέσα στον Διαγόρα. Αλλά εκεί δεν τον πείραξε. Θεωρώ ότι οι παρουσία των Β’ ομάδων ήταν καταστροφική για τις υπόλοιπες ομάδες και φάνηκε και στο τελευταίο παιχνίδι του Μακεδονικού με τον ΠΑΟΚ Β’».
* Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων και υποψήφιος δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δημήτρης Παπαλέξης και ο αντιπρόεδρος του Απόλλωνα Λάρισας Χρήστος Μπουχουρίδης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass