38 χρόνια από τον πρώτο τίτλο...

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2023 12:00

Σαν χθες, η ΑΕΛ κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο συντρίβοντας τον ΠΑΟΚ

με 4-1 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΑΚΑ. Καλοκαίρι 1985 και η Αθλητική Ένωση Λάρισας ετοιμάζεται να πάρει μέρος στον τρίτο της τελικό Κυπέλλου. Παρούσα σε αυτούς, τόσο το 1982 όσο και το 1984, δεν είχε καταφέρει να πάρει τον πρώτο της τίτλο. Αντίπαλός της στους δύο προηγούμενους τελικούς ο Παναθηναϊκός, παίζοντας ουσιαστικά εκτός έδρας στην Αθήνα. Η πόλη δεν αλλάζει ούτε στον τρίτο τελικό, αλλά ο αντίπαλος είναι ουδέτερος ως προς την πρωτεύουσα. Σάββατο 22 Ιουνίου και στο Ολυμπιακό Στάδιο διεκδικούν την κούπα η ΑΕΛ και ο ΠΑΟΚ που μόλις έχει στεφθεί πρωταθλητής. Πέρασαν 38 χρόνια από την ημέρα που η ΑΕΛ στέφθηκε για πρώτη φορά, Κυπελλούχος Ελλάδας.
38 χρόνια από την ιστορική στιγμή των «βυσσινί», που παίζοντας ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, συνέτριψαν τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ με 4-1 στον τελικό του Ολυμπιακού Σταδίου και έφεραν το πρώτο Κύπελλο στον Πηνειό.
Το πρώτο αστέρι της ομάδας μας ράφτηκε εκείνη την ημέρα στη «βυσσινί» φανέλα και 38 χρόνια μετά συνεχίζει να «φωτίζει» τη διαδρομή των επιτυχιών, αλλά και να ξυπνά μνήμες των θριάμβων της ομάδας μας, οδηγώντας σε αντίστοιχες στο μέλλον.
Γκολ: Ζιώγας 39’, 73’, Κμίετσικ 47’, Βαλαώρας 75’ - Σκαρτάδος 55’.
ΑΕΛ (Αντρέι Στρεϊλάου): Πλίτσης, Παραφέστας, Κολομητρούσης, Μητσιμπόνας, Γκαλίτσιος, Βουτυρίτσας, Ζιώγας, Ανδρεούδης (87’ Τσιώλης), Άνταμτσικ, Κμίετσικ, Βαλαώρας.
ΠΑΟΚ (Βάλτερ Σκότσικ): Στεργιούδας, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης (18’ Αρ. Καρασαββίδης), Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Βασιλάκος, Σίγγας, Πάπριτσα, Κωστίκος (63’ Δαμανάκης).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass