Κοσμοπλημμύρα στην έναρξη του Φεστιβάλ Πηνειού

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΡΕΥΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2023 11:10

Το σύνθημα το έδωσαν τα κρουστά... Οι μαθητές κι οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Λάρισας ξεσήκωσαν την πόλη στην έναρξη του Φεστιβάλ Πηνειού, παρελαύνοντας στο κέντρο της πόλης και απευθύνοντας μουσικά την πρόσκληση για συμμετοχή στη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού στην πόλη.


Μίλτος Πασχαλίδης, Nightstalker και Ορχήστρα Λαϊκής Μουσικής, σε συνδυασμό με δεκάδες δράσεις φορέων και συλλόγων της πόλης, έκαναν τη χθεσινή έναρξη μαγική. Όλοι ήταν εκεί.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας καλωσόρισαν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ, ευχαρίστησαν όλους όσοι εργάζονται και κάθε φορά ανεβάζουν τον πήχη ψηλότερα και αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ που περιλαμβάνει ένα εξαιρετικά πλούσιο και ποικίλο μουσικό πρόγραμμα με 19 συναυλίες σε τρεις σκηνές με μεγάλα ονόματα, πραγματικά για όλα τα γούστα και δεκάδες καλλιτεχνικές κι εκπαιδευτικές δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες.
Μέχρι και το Σάββατο 24 Ιουνίου η Λάρισα θα ζει στον ρυθμό της μουσικής, της χαράς, της δημιουργίας, της ζωής.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη κυρίως στην ξένη μουσική και στα νέα ρεύματα, με σπουδαίους ξένους καλλιτέχνες, όπως ο διάσημος Dub FX από την Αυστραλία στη Σκηνή Α’ και ο Dj Guy Mantzur από το Ισραήλ στη Σκηνή Β’. Στη Σκηνή Γ’, όσοι/-ες επιμένουν ελληνικά θα βρουν την αγαπημένη Λαϊκή Κομπανία, από τη Λάρισα. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
ΣΚΗΝΗ Α’
21:00 ZF Moody | Seza | Brain Damage
22:00 Dub FX (AU)
O DUB FX δημιούργησε την dubstep ως μουσική και όρο στην Παγκόσμια μουσική σκηνή.

ΣΚΗΝΗ Β’
19:00 Dualism aka Spyros Lourgiotis | Special guest: Pixie.Flow performance
22:00 Guy Mantzur (IL)

ΣΚΗΝΗ Γ’
21:00 Λαϊκή Κομπανία (Λ. Νούτσου, Π. Κράιας, Γ. Παπαβασιλείου, Γ. Κολτσίδας, Κ. Παππάς, Μ. Ντάλλας) Η «Λαϊκή Κομπανία» είναι μια παρέα φίλων μουσικών από τη Θεσσαλία. Αγαπούν τα σμυρναίικα, τα ρεμπέτικα και τα παλιά λαϊκά τραγούδια, και σε κάθε ευκαιρία παίζουν μαζί! Τα μέλη της είναι οι: Λίνα Νούτσου (τραγούδι), Πάνος Κράιας (κιθάρα – φωνή), Κωνσταντίνος Παππάς (κοντραμπάσο – κιθάρα), Μανώλης Ντάλλας (ακορντεόν), Γιώργος Κολτσίδας (μπουζούκι) και Γιώργος Παπαβασιλείου (μπουζούκι).
Οι καλλιτεχνικές και αθλητικές δράσεις ξεκινούν μετά τις 6 το απόγευμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass