Run Greece: Ενα αθλητικό νυχτερινό πάρτι στη Λάρισα

*Η θεσσαλική πρωτεύουσα απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι ξέρει να αγκαλιάζει αθλητικές διοργανώσεις μεγάλης εμβέλειας

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2023 12:20

Το δρομικό κίνημα έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια βίωμα και τρόπος ζωής κι αυτό αποδείχτηκε περίτρανα για μία ακόμα φορά προχθές στη Λάρισα στο Run Greece που διοργάνωσαν ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων.


Ένα αθλητικό νυχτερινό πάρτι στη Λάρισα, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού ο αγώνας διεξήχθη τη νύχτα και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ η παρουσία του χρυσού Ολυμπιονίκη, παγκόσμιου πρωταθλητή και πρωταθλητή Ευρώπης Κώστα Κεντέρη γέμισε με ενθουσιασμό τον κόσμο.
Η Κεντρική πλατεία της Λάρισας μετατράπηκε σε αγωνιστικό χώρο, καθώς υπήρχαν παντού δρομείς για τους αγώνες των 10 και 5 χιλιομέτρων, αλλά και του παιδικού αγώνα των 800 μέτρων, όπου έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες της 4ης, της 5ης και της 6ης τάξης του Δημοτικού. Η διοργάνωση έδωσε την ευκαιρία σε ανθρώπους όλων των ηλικιών να πάρουν μέρος στη γιορτή είτε ως δρομείς είτε ως θεατές και παράλληλα απέδειξε ότι η Λάρισα ξέρει να αγκαλιάζει αθλητικές διοργανώσεις μεγάλης εμβέλειας.
Από την πλευρά τους, τόσο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός όσο και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης εξήραν το μεγάλο κοινωνικό μήνυμα που εκπέμπει ο συγκεκριμένος αγώνας που δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε όλους τους ανθρώπους, χωρίς μάλιστα η κατάκτηση της πρώτης θέσης να είναι αυτοσκοπός.
Στο αγωνιστικό μέρος, την πρώτη θέση στα 10 χλμ. πήρε ο Γιάννης Ηλίας με 35.07, ακολούθησε ο Αποστόλης Κατσαβριάς με 36.09 και στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Βλιόρας με 36.48. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών το νήμα έκοψε πρώτη η Ιωάννα Πέτρου με 40.07, δεύτερη ήταν η Μαρία Λουκίδου με 40.50 και την τριάδα ολοκλήρωσε η Λουίζα Παπαντωνάτου με 43.20.
Στα 5 χλμ. νικητής ήταν ο Δημήτρης Αρδάλης με 16.09, με τον Νίκο Γιώργο Παρθένη να ακολουθεί με 16.19 και ο Βασίλης Μουρελάτος έκλεισε την πρώτη τριάδα με 17.11.
Στην απόσταση των 5 χλμ. την πρωτιά στις γυναίκες πήρε η Ελένη Οικονόμου (του Πελασγού Λάρισας) με 20.12, ακολούθησε η Ειρήνη Βαλεροπούλου με 21.01 και στην τρίτη θέση ήταν η Άννα Πέγκια με 22.25.
Ο νυχτερινός αγώνας στη Λάρισα ήταν ο τελευταίος του καλοκαιριού, αφού η συνέχεια θα δοθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στην Καστοριά. Έπειτα θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Πάτρα και Αλεξανδρούπολη στις 24 Σεπτεμβρίου, με τους οποίους θα κλείσει η σειρά αγώνων για το 2023.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass