Νυχτερινή γιορτή του δρομικού κινήματος

ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ RUN GREECE ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΩΣΤΑ ΚΕΝΤΕΡΗ - Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΑ 10 χλμ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 21:00 ΣΤΑ 5 χλμ. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2023 11:35

Πιστή στο ραντεβού της με τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις η Λάρισα υποδέχεται σήμερα το «Run Greece» που διοργανώνουν ο ΣΕΓΑΣ, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας κι ο Δήμος Λαρισαίων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δρομική διοργάνωση στην Ελλάδα, η οποία αποκτά ιστορικές διαστάσεις, καθώς για πρώτη φορά θα διεξαχθεί τη νύχτα. Η Κεντρική πλατεία της πόλης θα μετατραπεί σε …αγωνιστικό χώρο, αφού στις 19.30 θα δοθεί η εκκίνηση στα 10 χλμ., ενώ στις 21.00 θέση θα πάρουν οι αθλητές και αθλήτριες των 5 χλμ., αγώνισμα που θα έχει μεγάλη συμμετοχή. Τόσο στο 10άρι όσο και στο 5άρι οι τερματισμοί θα είναι στην Κεντρική πλατεία.
Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει και παιδικό αγώνα 800 μέτρων για μαθητές και μαθήτριες Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, με αφετηρία μπροστά στον Ιερό Ναό Αγ. Χαραλάμπους και τερματισμό στην Κεντρική πλατεία.
«Η Θεσσαλία ήταν η πρώτη Περιφέρεια που αγκάλιασε του αγώνες «Run Greece» και το δρομικό κίνημα σε ολόκληρη τη χώρα. Για πρώτη φορά φέτος διοργανώνουμε νυχτερινό αγώνα «Run Greece» και είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία και τις πολλές συμμετοχές.
Η πόλη έχει ανάγκη από διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού. Αθλητισμός σημαίνει συμμετοχή, προσφορά, συνεργασία, άμιλλα, πολιτισμός», επισήμανε στο μήνυμά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Ο σημερινός 8ος αγώνας «Run Greece» στη Λάρισα είναι ο τελευταίος του καλοκαιριού, αφού η συνέχεα θα δοθεί στις 17 Σεπτεμβρίου στην Καστοριά. Έπειτα θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Πάτρα και Αλεξανδρούπολη στις 24 Σεπτεμβρίου, με τους οποίους θα κλείσει η σειρά αγώνων για το 2023.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Ώρα εκκίνησης αγώνα 10 χλμ.: 19.30.
Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού για τον αγώνα 10 χλμ. λήγει στις 20.45. Οι δρομείς έχουν, δηλαδή, στη διάθεσή τους συνολικό χρόνο 1 ώρα και 15’.
Ώρα εκκίνησης Αγώνα 5 χλμ.: 21.00.
Το ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού για τον αγώνα 5 χλμ. λήγει στις 22.15. Οι δρομείς έχουν, δηλαδή, στη διάθεσή τους συνολικό χρόνο 1 ώρα και 15 λεπτά.
Στους αγώνες εφαρμόζεται η πρακτική της εκκίνησης «κατά κύματα» (wave start). Οι δρομείς τοποθετούνται σε blocks εκκίνησης με βάση τις επιδόσεις τους, όπως δηλώθηκαν στην αίτηση συμμετοχής που υπέβαλαν και οι οποίες ελέγχθηκαν και διασταυρώθηκαν από την αρμόδια επιτροπή του αγώνα.
Μετά το πέρας του επίσημου χρονικού ορίου λήξης των αγώνων, στις 22.15, οι δρομείς που δεν έχουν τερματίσει οφείλουν να εγκαταλείψουν τον αγώνα και τη διαδρομή. Σε διαφορετική περίπτωση συνεχίζουν με δική τους ευθύνη πάνω στο πεζοδρόμιο, αφού η διαδρομή θα δοθεί για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ
Οι αγώνες 5 χλμ. και 10 χλμ. έχουν κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.
Διαδρομή: Εκκίνηση από την Κεντρική πλατεία, οδός Κύπρου (στο ύψος του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών), οδός Αμαλίας, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου (δεξιά του δρόμου Αρχαίο Θέατρο, Αγ. Αχίλλιος), οδός Κοζάνης, οδός Πάρνηθος, Νέα Περιφερειακή Οδός Κοζάνης, οδός Γρηγορίου Λαμπράκη, οδός Καλλιθέας, οδός Ταγματάρχου Βελησσαρίου, οδός Αριστείδου, οδός Κύπρου (Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων), τερματισμός στην Κεντρική πλατεία (στο ύψος του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών).
Οι δρομείς του αγώνα 10 χλμ. διατρέχουν τη διαδρομή δύο φορές.
Οι δρομείς του αγώνα 5 χλμ. διατρέχουν τη διαδρομή μία φορά.

 

Στο Run Greece ο Κεντέρης

Ο «γιος του ανέμου» ο Κώστας Κεντέρης θα βρεθεί σήμερα στο Run Greece της Λάρισας και θα είναι η παρουσία έκπληξη της φετινής διοργάνωσης. Ως γνωστόν ο Κεντέρης αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ στις 28 Σεπτεμβρίου του 2000 στα 200 μέτρα, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2001 και πρωταθλητής Ευρώπης το 2002.
Στη Λάρισα έχει συνδέσει το όνομά του με την εκκλησία του Οσίου Συμεών στο Γερακάρι, όπου βοήθησε στην ανέγερση της εκκλησίας, δίνοντας το «παρών» στα Θυρανοίξια ως Ολυμπιονίκης λόγω ενός τάματος που είχε στον Οσιο Συμεών τον Ανυπόδητο και Μονοχίτωνα.
ΣΩΤ. ΚΕΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass