Νίκη και καλό θέαμα υπόσχεται η ΑΕΛ

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ (17:00) - ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΥΛΗΣ: ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2023 11:15
Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις… Από αριστερά στη φωτογραφία (πάνω) ο Βασίλης Φλώρος, ο Μάρκο Σίσιτς, ο αείμνηστος Παναγιώτης Μπαχράμης, ο Σπύρος Χριστόπουλος,  ο Θωμάς Κυπαρίσσης (αρχηγός), (κάτω) ο Βαγγέλης Στουρνάρας, ο Ανδρέας Χατζηλιόντας,  ο Δημήτρης Τσιάτσιος, ο Άγγελος Διγκόζης, ο Παναγιώτης Κατσιαρός κι ο Ντένις Σέρμπαν Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις… Από αριστερά στη φωτογραφία (πάνω) ο Βασίλης Φλώρος, ο Μάρκο Σίσιτς, ο αείμνηστος Παναγιώτης Μπαχράμης, ο Σπύρος Χριστόπουλος, ο Θωμάς Κυπαρίσσης (αρχηγός), (κάτω) ο Βαγγέλης Στουρνάρας, ο Ανδρέας Χατζηλιόντας, ο Δημήτρης Τσιάτσιος, ο Άγγελος Διγκόζης, ο Παναγιώτης Κατσιαρός κι ο Ντένις Σέρμπαν

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Πέφτει σήμερα το απόγευμα η αυλαία στον Α’ Όμιλο της Super League 2 και η ΑΕΛ αντιμετωπίζει στις 17:00 στο στάδιο Αλκαζάρ τον Διαγόρα Ρόδου, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι και για τις δύο ομάδες.


Οι «βυσσινί», ανεξαρτήτως αποτελέσματος, τερματίζουν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η ομάδα από το «Σμαραγδένιο Νησί» εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία.
«Να χειροκροτήσουμε τα νέα παιδιά, να τα ενθαρρύνουμε, ώστε να νιώσουν άνετα στον αγωνιστικό χώρο και να θυμούνται τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, διότι πάντα η πρώτη φορά είναι δύσκολη για όλους μας», τόνισε ο Νίκος Αργυρούλης (φωτ.), παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, που έχει γράψει ιστορία και είναι τεράστια η προσφορά του.
Από αγωνιστικής πλευράς, δεν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι τραυματίες Κώστας Θεοδωρόπουλος και Νίκος Βλιώρας, ενώ για αγωνιστικούς λόγους εκτός έμειναν oι Μάρκος Νίνο, Νίκος Γκοτζαμανίδης, Δημήτρης Μαυριάς, Σπύρος Γλυνός και ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς που δεν υπολογίζεται.
Στην αποστολή από τον τεχνικό Παναγιώτη Γκουτσίδη συμπεριλήφθησαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Σουλούκος, Αντωνόπουλος, Καλουτσικίδης, Θ. Παπαγεωργίου, Κοσσονού, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Κόλα, Γωγουβίτης, Μιλτιάδης, Αντράντα, Ζησούλης, Κ. Παπαγεωργίου, Θωμαΐδης, Πλέγας, Νικολιάς, Πεντρόσο, Τσιριγώτης και Όγκμποε.

 

Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ
Ο τεχνικός του Διαγόρα Άγγελος Διγκόζης, ο οποίος δεν ανακοίνωσε επίσημα την αποστολή, δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους Δημήτρη Τάτση και Σεραφείμ Μανιώτη, τον τραυματία Μουμπάρακ Αντεσίνα, ενώ οι διαθέσιμοι 20 παίκτες του αγώνα είναι οι εξής: Αθανασόπουλος, Γαλάνης, Μπίντσης, Μαγκάκης, Πετράκης, Ξεπαπαδάκης, Γιανναράκης, Γκρόστανιτς, Καραμάνης, Τσιαντούλας, Μιχόπουλος, Καβαλιέρι, Λούκιτς, Παπαϊωάννου, Σταμένκοβιτς, Αρίας, Μπούμπας, Παραστατίδης, Μανιάς και Βουργουντζής. Η αποστολή διανυκτέρευσε χθες σε ξενοδοχείο της Καρδίτσας και σήμερα το μεσημέρι θα αναχωρήσει για τη θεσσαλική πρωτεύουσα.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο ρέφερι Ηλίας Κόκκορης, από την Ένωση Αρκαδίας, κλήθηκε να διαιτητεύσει την εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Διαγόρα Ρόδου, που θα γίνει σήμερα Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, στις 17:00, στο Στάδιο Αλκαζάρ. Συνεργάτες του θα είναι ο Γιώργος Χατζηνάκος (Δράμας) και ο Κωνσταντίνος Τσακίρης (Δράμας), 4ος ο Λάμπρος Μπεκιάρης από την Ένωση Καρδίτσας και, τέλος, παρατηρητής ορίστηκε η Στυλιανή Γκόγκου από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας.


ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΔΥΟ
Σήμερα μπορεί να μην υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως εμείς θα γυρίσουμε 18 χρόνια πίσω, όταν η ΑΕΛ επέστρεφε στην Α’ Εθνική, με γεμάτο το Αλκαζάρ και τις γύρω ταράτσες των σπιτιών. Σήμερα με την αφίσα που έκανε δώρο στο λαρισαϊκό κοινό ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» στις 25 Μαΐου του 2005, θα είναι ιδιαίτερη στιγμή για δύο, τον Θωμά Κυπαρρίση νυν γενικό αρχηγό της ΑΕΛ και τον Άγγελο Διγκόζη, προπονητή του Διαγόρα. Υπήρξαν τότε συμπαίκτες και ο δεύτερος, σε επικοινωνία που είχαμε, μας είπε: «Τι να πρωτοθυμηθώ; Το θρυλικό αυτό γήπεδο, τον υπέροχο κόσμο της ομάδας, που μας αγκάλιασε όλους τους ποδοσφαιριστές; Δυστυχώς μας λείπει ο Παναγιώτης… Η ΑΕΛ είναι ομάδα που ανήκει στη Super League 1, με τον κόσμο και τη δυναμική που έχει. Μακάρι να το πετύχει την επόμενη χρονιά. Εμείς που φορέσαμε τη βυσσινί φανέλα θα χαρούμε ιδιαίτερα, διότι δεν μπορούμε να βλέπουμε αυτήν την ομάδα να ταλαιπωρείται στα… επίπεδα της Super League 2».

 

ΑΓΩΝΙΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΕΤΩΠΑ
Σήμερα, τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, θα κριθεί ποια θα είναι η τελευταία ομάδα που θα «πιει το πικρό ποτήρι» του υποβιβασμού από τον Α’ Όμιλο. Με τον Πανσερραϊκό να έχει κατακτήσει τον τίτλο και την άνοδο και τους Απόλλωνα Λάρισας, Θεσπρωτό, Ηρακλή Λάρισας να έχουν ήδη... αποχαιρετήσει την κατηγορία κι ένας εκ των Μακεδονικού, Απόλλωνα Πόντου και Βέροιας θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στη Γ’ Εθνική.
Η Βέροια έχει το πιο δύσκολο έργο, καθώς αφενός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ηρακλή Λάρισας στην πρωτεύουσα της Ημαθίας, αφετέρου θα περιμένει ευχάριστα μαντάτα -δηλαδή να μην κερδίσουν οι γηπεδούχοι- από Ευκαρπία και Πολύκαστρο.
Στο Πολύκαστρο, ο Απόλλων Πόντου χρειάζεται απλά να φέρει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τη Βέροια, καθώς φιλοξενεί την Αναγέννηση Καρδίτσας.
Στην Ευκαρπία, σε ένα τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο Μακεδονικός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ Β’. Οι «πράσινοι» θα παραμείνουν στην κατηγορία ακόμη κι αν δεν κερδίσουν, αρκεί να γίνει το ίδιο και, τουλάχιστον, με μία από τις ομάδες που ακολουθούν στην κατάταξη


ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
(30ή αγωνιστική-17:00)
Απόλλων Πόντου – Αναγέννηση Κ.
ΠΟΤ Ηρακλής – Θεσπρωτός
Πανσερραϊκός – Απόλλων Λ. 3-0 ά.α.
Παναθηναϊκός Β’ – Νίκη Βόλου
Μακεδονικός – ΠΑΟΚ Β’
ΝΠΣ Βέροια – Ηρακλής Λ. (ΕΡΤ3)
ΑΕΛ - Διαγόρας
*Ρεπό: Αλμωπός Αριδαίας

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 27 αγώνες)
1. Πανσερραϊκός    40-13    61
2. Α.Ε. Λάρισας    46-18    55
3. ΠΑΟΚ Β’    50-30    49
4. Νίκη Βόλου    38-21    48
5. ΠΟΤ Ηρακλής    51-21    47
6. Αναγ. Καρδίτσας    34-20    41
7. Αλμωπός Αριδαίας 28 (αγ.)    23-17    36
8. Διαγόρας    38-37    33
9. Παναθηναϊκός Β’    39-39    33
10. Μακεδονικός    25-29    30
11. Απόλλων Πόντου    20-37    29
12. Βέροια ΝΠΣ    25-32    28
13. Ηρακλής Λάρισας    17-39    26
14. Θεσπρωτός    25-44    20
15. Απόλλων Λ.     8-82    4

 

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΑΕΛ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ
Επτά φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια η ΑΕΛ και ο Διαγόρας Ρόδου, στη θεσσαλική πρωτεύουσα. Την ΑΕΛ ευνοεί η μικρή προϊστορία στα παιχνίδια με την ομάδα της Ρόδου, όταν είναι γηπεδούχος. Οι «βυσσινί» μετρούν έξι νίκες, οι «κόκκινο-μπλε» καμία, ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ομάδα του Κάμπου με 7-0. Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων της ΑΕΛ με τον Διαγόρα Ρόδου έχει ως εξής:
17/04/1966    ΑΕΛ-Διαγόρας     0-0    Β’ Εθνική
31/03/1982    ΑΕΛ-Διαγόρας     1-0    Κύπελλο
28/12/1986    ΑΕΛ-Διαγόρας     1-0    Α’  Εθνική
14/02/1988    ΑΕΛ-Διαγόρας     1-0    Α Εθνική
26/03/1989    ΑΕΛ-Διαγόρας     1-0    Α’ Εθνική
09/09/1992    ΑΕΛ-Διαγόρας     2-0    Κύπελλο
08/01/2012    ΑΕΛ-Διαγόρας     1-0    Β’ Εθνική

 

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20/6 Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
Την ερχόμενη Τρίτη 20 Ιουνίου θα συνεχιστεί από το 50’, όπου διακόπηκε, ο αγώνας Νίκη Βόλου-ΑΕΛ 1-2, στη Νεάπολη του Βόλου. Σε σχετική ανακοίνωση της Super League 2 αναφέρονται τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια της υπ’ αρ. 52/2023 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, την Τρίτη 20.06.2023 και ώρα 17:00, και από το λεπτό στο οποίο διεκόπη (50’ λεπτό με σκορ 1-2 υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας) επανορίζεται ο αγώνας του Α’ Ομίλου ανάμεσα στις ΠΑΕ Νίκη Βόλου – ΠΑΕ ΑΕΛ, για τη 18η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Super League 2, αγωνιστικής περιόδου 2022 – 2023. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης Βόλου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass