Γνωριμία με το Teqball

ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΚΕΛ

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2023 11:15

Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΗΚΕΛ έδωσαν μια ευκαιρία οι νέοι να γνωρίσουν ένα νέο άθλημα, το Teqball.

Ένα υβριδικό άθλημα που θυμίζει πολλά άλλα αθλήματα, αλλά δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Κατ’ αρχάς γιατί παίζεται σε ένα τραπέζι που - όπως οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με το Teqball - θυμίζει τραπέζι του πινγκ-πονγκ. Αλλά είναι «κατηφορικό» και κυρτό στις άκρες.
Η μπάλα είναι μια μπάλα ποδοσφαίρου. Και κυκλοφορεί όπως στο ποδόσφαιρο: με τα πόδια. Αλλά υπάγεται στους κανονισμούς του πινγκ - πονγκ. Με δύο λόγια, οι παίκτες έχουν δικαίωμα να ακουμπάνε την μπάλα μόνο με τα πόδια, το κεφάλι ή το στήθος και τους ώμους (όπως στο ποδόσφαιρο) και υποχρέωση να τη στέλνουν στην αντίπαλη πλευρά του τραπεζιού. Χωρίς προηγουμένως να «σκάσει» στη δική τους (όπως στο πινγκ πονγκ). Απαγορεύεται να την πιάσουν με τα χέρια (όπως στο ποδόσφαιρο και στο πινγκ πονγκ) και απαγορεύεται να ακουμπήσει στο φιλέ.
Το Teqball επινοήθηκε από τον Γκόνταρ Μπορσανί και τον Βίκτορ Χούτσζαρ, δύο πολύ καλούς φίλους, και συνιστά ένα εξαιρετικό σύστημα προπόνησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass