ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΕΡΟΛΙΑΤΣΟΣ

Ο …Χρούμπες του Απόλλωνα Λάρισας

*ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΤΩΝ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΩΝ» *ΤΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 16 ΕΤΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2023 12:10

«Χρήστο αν μπορούσες να γράψεις κάτι γι’ αυτό το παιδί, θα σου ήμουν ευγνώμων. Το αξίζει και πολλοί θα σε συγχαρούν…». Τα λόγια του Βασίλη Τρακάλα, ενός ανθρώπου που ζει στη Φιλιππούπολη και είναι γνωστά τα αισθήματα που τρέφει για τον Απόλλωνα Λάρισας και την ΑΕΛ, δεν με άφησαν αδιάφορο και στο επόμενο ραντεβού που δόθηκε, συναντήσαμε τον Στράτο Νερολιάτσο, ο οποίος είχε το παρατσούκλι …Χρούμπες.


Για πολλούς ίσως γνωστός, προσωπικά δεν τον γνώριζα και αυτό που διαπίστωσα πάνω στη συζήτηση, είναι πως αυτός ο άνθρωπος έχει φιλότιμο και ήθελε πολλά να πει, ανοίγοντας την καρδιά του: «Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνετε. Αγάπησα από μικρό παιδί το ποδόσφαιρο. Τρελαινόμουν όταν έβλεπα την μπάλα στα δίχτυα και δεν μου άρεσε να χάνω. Πήγα να δοκιμαστώ και στην ΑΕΛ, αλλά δεν θα ήθελα να πω περισσότερα, γιατί δεν μου αρέσει να δημιουργώ θέματα. Εξάλλου έχουν περάσει πολλά χρόνια και αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ΑΕΛ να επιστρέψει και πάλι στην Α’ Εθνική.
Στον Απόλλωνα έζησα μεγάλες στιγμές, και η Φιλιππούπολη πάντα μου θυμίζει τις μάχες που δίναμε, τις όμορφες, αλλά και δύσκολες, καταστάσεις που βιώσαμε με τους συμπαίκτες μου.
Όμως, πάντα θα έχω έναν άνθρωπο στην καρδιά μου και αυτός είναι ο Μάκης Πετρόπουλος, πρόεδρος της Θύελλας Λάρισας, ο οποίος διετέλεσε και προπονητής και γενικός αρχηγός της ομάδας (1969).
Θυμάμαι μια σκηνή που θα μου μείνει αξέχαστη. Παίζαμε αγώνα μπαράζ στη Νίκαια με τη Δόξα Βλαχογιαννίου και χάναμε στο ημίχρονο 1-0. Είδα στα αποδυτήρια τον Μάκη να κλαίει, σαν μικρό παιδί. Τον αγκάλιασα και άρχισα να κλαίω μαζί του. Του είπα προεδράρα, ο αγώνας δεν τελείωσε ακόμη, μη με στεναχωρείς. Θα δεις τι θα κάνω στο δεύτερο ημίχρονο. Πήγα στην τουαλέτα και ξέσπασα σε λυγμούς. Είπα στον εαυτό μου: Αν είσαι μάγκας, μπες μέσα και γύρισε τον αγώνα, μόνο και μόνο γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Πέτυχα τρία φοβερά γκολ και το ματς τελείωσε 3-1. Δεν μπορώ να περιγράψω τι επακολούθησε και αυτόν τον άνθρωπο, δεν θα τον ξεχάσω ποτέ γιατί του έδωσα τόσο μεγάλη χαρά, που ακόμη από τότε τρώω σουβλάκια…».
ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 16 ΕΤΩΝ
Ο Στράτος Νερολιάτσος ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά με το ποδόσφαιρο, σε ηλικία 16 ετών στη Θύελλα Λάρισας.
Επόμενος ποδοσφαιρικός σταθμός ήταν η Α.Ε. Τυρνάβου, κατόπιν αγωνίστηκε στον Αμπελωνιακό και μεταπήδησε στον Α.Ο. Απόλλωνα Λάρισας, μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις.
Εκεί αγωνίστηκε για μια τριετία με μεγάλη επιτυχία, ήταν το βαρύ πυροβολικό του Απόλλωνα, σκοράροντας κατά …ριπάς.
Το παρατσούκλι του «Χρούμπες» επικράτησε λόγω των ενεργειών του, που θύμιζαν τον γνωστό ποδοσφαιριστή του Αμβούργου.
Εν συνεχεία έπαιξε και στον Α.Ο. Μεταξοχωρίου, κλείνοντας την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Φιλοκτήτη Μελιβοίας.

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass