Πρωταθλητής στην Κ-16 ο Ηρακλής Λάρισας (1)

Νίκησε στον χθεσινό συναρπαστικό τελικό τη Δήμητρα Γιάννουλης με 4-2 - Αφιερωμένος στον άτυχο Βαγγέλη Νταφόπουλο της Κ-14 ο χθεσινός τίτλος των «κυανόλευκων»

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2023 11:00

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Τον τίτλο του πρωταθλητή στην Κ-16 πανηγύρισε χθες ο Ηρακλής Λάρισας (1), ο οποίος επικράτησε στον τελικό, που διεξήχθη στο Στάδιο Αλκαζάρ, της Δήμητρας Γιάννουλης με 4-2.

Ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και πρόσφερε αρκετές συγκινήσεις, με τους «κυανόλευκους» να παίρνουν πανάξια τη νίκη, επισφραγίζοντας μια άκρως επιτυχημένη σεζόν. Μία νίκη που όπως ήταν φυσικό αφιερώθηκε στον Βαγγέλη Νταφόπουλο τον μεγάλο άτυχο της Κ-14 των «κυανόλευκων» που τραυματίστηκε σοβαρά στον τελικό της περασμένης Πέμπτης. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον Ηρακλή Λάρισας ήταν ο Βάιος Νταφόπουλος, αδελφός του άτυχου Βαγγέλη και ο Κώστας Κουτζαηλίας που πέτυχαν από δύο γκολ. Ο χθεσινός τίτλος ήταν ο τρίτος στην προπονητική του καριέρα για τον Θάνο Τριανταφυλλόπουλο και πρώτος με την ομάδα του Ηρακλή Λάρισας (οι άλλοι δύο ήταν με τη Νίκαια και την Ακαδ. Ολύμπικ).

 

ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ Α’ ΜΕΡΟΣ
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε εξ ολοκλήρου στον Ηρακλή, ο οποίος κινήθηκε επιθετικά και έθεσε από πολύ νωρίς τις βάσεις για τη νίκη. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ο Νταφόπουλος άνοιξε το σκορ και έστειλε το μήνυμα της νίκης στους συμπαίκτες του, ενώ στο 10’ ο Κουτζαηλίας διπλασίασε τα τέρματα των «κυανόλευκων» κάνοντας ακόμα πιο εύκολη τη συνέχεια.
Στο 23’ ο Κουτζαηλίας με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0, εξέλιξη η οποία έδειχνε ότι η νίκη για τους «κυανόλευκους» θα ήταν απλή διαδικαστική υπόθεση στη συνέχεια.

 

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ
Στην επανάληψη ωστόσο το σκηνικό του αγώνα άλλαξε, καθώς μέσα σε πέντε λεπτά η Δήμητρα Γιάννουλης όχι μόνο μπήκε ξανά στο παιχνίδι, αλλά πάλεψε για την ανατροπή της εις βάρος της κατάστασης. Συγκεκριμένα στο 46’ ο Φωτιάδης μείωσε σε 3-1, ενώ στο 51’ ο Τσαναχτσίδης έγραψε το 3-2 και έδωσε άλλη εξέλιξη στο παιχνίδι. Η Δήμητρα Γιάννουλης που είχε το τάιμινγκ με το μέρος της θέλησε να το εκμεταλλευτεί, προσπαθώντας να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Από την άλλη πλευρά ο Ηρακλής Λάρισας με κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Νταφόπουλο έψαχνε το γκολ για να σιγουρέψει το αποτέλεσμα και το βρήκε στις καθυστερήσεις με τον προαναφερόμενο παίκτη να διαμορφώνει στο 80’+2’ το τελικό 4-2, σφραγίζοντας έτσι τον τίτλο για την ομάδα του.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Αντωνίου, με βοηθούς τους κ. Νίκζα και Δεδικούση.
Μετά το τέλος του τελικού έγιναν οι απονομές κυπέλλων και μεταλλίων σε νικητές και ηττημένους από τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Υποδομής κ. Έξαρχο και τους διοικητικούς κ. Καρκατσέλα και Καρυώτη, ενώ μετάλλια απονεμήθηκαν και στους διαιτητές του τελικού.
Με τη διεξαγωγή του χθεσινού τελικού στη μεγαλύτερη ηλικιακή κατηγορία των πρωταθλημάτων υποδομής της ΕΠΣΛ έπεσε η αυλαία της φετινής περιόδου.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Αχ. Μανάκας): Κοντογιάννης, Δαούλας Θ/Χ, Μπλιάμπλιας, Φίκης, Τσεκούρας, Γκονέλας, Αρσένης, Μανάκας, Τάχος, Δαούλας Θ/Γ, Τσαναχτσίδης (Φωτιάδης, Τζήκας, Καλογιάννης, Αγγελακόπουλος).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (1) (Θ. Τριανταφυλλόπουλος-Π. Καραναστάσης): Στεργιούλης Ι., Ράπτης, Αναγνώστου, Παπαγεωργίου, Δάσκαλος, Πατσιαντζής, Νταφόπουλος, Κουτζαηλίας, Μεσσής, Καμέας, Δρόσος (Κουφοζήσης, Στεργιούλης Φ., Τσότσος, Κοτρούτσιος).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass