Υποβιβάζεται μαθηματικά ο Ηρακλής Λάρισας

ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΛΕΥΚΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ - ΕΛΠΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΗ ΕΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΕΙ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ Ο ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2023 12:20

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Ηρωικά μαχόμενος έπεσε χθες στο γήπεδο της Φιλιππούπολης ο Ηρακλής Λάρισας, ο οποίος παραχώρησε λευκή ισοπαλία στον Μακεδονικό και μαθηματικά αποχαιρετά τη Super League 2, μία αγωνιστική πριν πέσει η αυλαία.


Η λαρισινή ομάδα εξακολουθεί όμως να ελπίζει ακόμη, καθώς εάν κερδίσει το ερχόμενο Σάββατο στη Βέροια, στο φινάλε του πρωταθλήματος, θα υποβιβαστεί και η «βασίλισσα» του Βορρά.
Σε αυτήν την περίπτωση αποχαιρετούν την κατηγορία Απόλλων Λάρισας, Θεσπρωτός, Ηρακλής Λάρισας και Βέροια.
Γιατί λέμε πως ελπίζουν οι «κυανόλευκοι» της Λάρισας; Διότι υπάρχει έντονη φημολογία, πως ο ΠΟΤ Ηρακλής λόγω χρεών είναι πιθανό να αποχαιρετήσει την κατηγορία.
Κατά πόσο ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες, πιθανότατα να το γνωρίζουμε εντός της εβδομάδας, καθώς το ερχόμενο Σάββατο 17 Ιουνίου θα διεξαχθούν τα παιχνίδια της 30ής αγωνιστικής, που είναι και η τελευταία στον Α’ Όμιλο της Super League 2 και λογικά δεν πρέπει να υφίστανται εκκρεμότητες.
Ο χθεσινός αγώνας, ενώ ξεκίνησε με ήλιο και υψηλή θερμοκρασία, ολοκληρώθηκε με καταρρακτώδη βροχή, που άρχισε να πέφτει μετά το 80’ της αναμέτρησης.

 

ΜΕΤΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Το πρώτο ημίχρονο του χθεσινού παιχνιδιού κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα και δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο, με τον Μακεδονικό να παίζει με διπλή ζώνη άμυνας και τον Ηρακλή να προσπαθεί, αλλά να δυσκολεύεται για να βρει διαδρόμους και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Γουναρίδη.
Η πρώτη καλή στιγμή του α’ μέρους καταγράφεται στο 34’, όταν ο Λαρισαίος Σάββας Σιατραβάνης του Μακεδονικού έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 38’, σε σέντρα του Λούκας Γκαρσία, ο Κάσας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 43’, σε κεφαλιά του Λισγάρα, ο Φαρμάκης μπλόκαρε την μπάλα.

 

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Στην επανάληψη είχαμε από την αρχή έναν διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης των δύο ομάδων, που προσπάθησαν για λογαριασμό τους να πάρουν νικηφόρο αποτέλεσμα.
Με το ξεκίνημα στο 46’, ο Κέρι έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά δεν πρόλαβε την μπάλα μετά τη σέντρα του Γκαρσία.
Στο 48’ σε μακρινό σουτ του Κάσας, ο Γουναρίδης μπλόκαρε την μπάλα.
Ο Σιμόνι στο 55’ σκόραρε για τον Μακεδονικό, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Ένα λεπτό μετά, στο 56’, ο Γκαρσία έβγαλε τη σέντρα, ο Κέρι έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκαλίτσιο, όμως στο σουτ που επιχείρησε εκείνος από πολύ καλή θέση, η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 81’ ο Ηρακλής Λάρισας απείλησε ξανά, αλλά στο σουτ του Λούκας Γκαρσία η μπάλα πέρασε άουτ.
Αμέσως μετά, στο 82′, ο Σιατραβάνης έβγαλε τετ-α-τετ τον Σιμόνι, αλλά ο Φαρμάκης απέκρουσε το πλασέ του.
Στο 86’ σε σουτ του Ουνγιαλίδη η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 90’ αρχικά ο Κέρι δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε και σε νέο σουτ του Λεσάι η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των φιλοξενούμενων και ουσιαστικά εκεί ολοκληρώθηκε ο αγώνας.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Αριστοτέλη Διαμαντόπουλου (Αρκαδίας), ο οποίος είχε συνεργάτες τους κ. Κωνσταντίνο Ψαρρή (Ζακύνθου), Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου (Αρκαδίας), ενώ 4ος ήταν ο κ. Λάμπρος Μπεκιάρης (Καρδίτσας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Μπόσιο (9’), Γιαννίτσης (76’), Λεσάι (83’), ενώ από τον Μακεδονικό οι Χασάνογλου (78’- ο διαιτητής θα μπορούσε ακόμη και να τον αποβάλει, καθώς ήταν σκληρό το τάκλιν), Γουναρίδης (89’).
Στο 80’ αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία από τον πάγκο ο Δημήτρης Καπετανόπουλος του Ηρακλή Λάρισας.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χρήστος Χατζηλιάδης): Φαρμάκης, Γιαννίτσης, Μπόσιο (88’ Συρεγγέλας), Γκαλίτσιος, Γκουγκούδης, Καμπέρης, Κέρι, Τασιούλης (61’ Λεσάι), Κάσας, Λούκας Γκαρσία, Λαγωνίδης.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Γουναρίδης, Σαραγιώτης, Σιμόνι, Χασάνογλου, Γαρύφαλλος (69’ Λεωνιδόπουλος), Σιατραβάνης (90’+3’ Λιούμης), Ουνγιαλίδης, Τσουκάνης (86’ Ζαφειράκης), Λισγάρας, Γκέντσογλου (90’+3’ Κοτταρίδης), Παναγιωτούδης.

 

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΟΡΑ
Συναρπαστικές ήταν οι «μάχες» για την παραμονή και στην 29η και προτελευταία αγωνιστική του Α’ Ομίλου της Super League 2.
Ο Διαγόρας σημείωσε τεράστιας σημασίας νίκη επί της Βέροιας με 1-0 στη Ρόδο χάρη στο γκολ του Γιανναράκη στο 5’, εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του κι έριξε τη «βασίλισσα του Βορρά» στα... σχοινιά, καθώς χρειάζεται νίκη στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Ηρακλή Λάρισας κι απώλειες βαθμών του Απόλλωνα Πόντου ή του Μακεδονικού.
Στη Νέα Ιωνία Βόλου η Νίκη συνέτριψε τον πρωταθλητή Πανσερραϊκό με 3-0, χάρη στα γκολ των Παναγιωτίδη (9’), Μιράντα (13’) και Κρητικού (80’), ενώ ο ΠΑΟΚ Β’ ανέτρεψε το σε βάρος του 1-0 απ’ τον Παναθηναϊκό Β’ (36’ Μπιλάλ) και με τρία γκολ στο δεύτερο 45λεπτο (57’ Πανίδης, 71’ πέναλτι Γκορντεζιάνι, 89’ Κώττας) έφτασε σε μία άνετη επικράτηση με 3-1.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής και η βαθμολογία του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2 έχουν ως εξής:
Ηρακλής Λάρισας-Μακεδονικός    0-0
Αναγέννηση Καρδίτσας-ΑΕΛ    2-2
Διαγόρας-Βέροια    1-0
ΠΑΟΚ Β’-Παναθηναϊκός Β’    3-1
Νίκη Βόλου-Πανσερραϊκός    3-0
Θεσπρωτός-Αλμωπός Αριδαίας    0-5
Απόλλων Λάρισας-ΠΟΤ Ηρακλής    0-3 ά.α.
*Ρεπό: Απόλλων Πόντου


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Α’ ΟΜΙΛΟΣ – 27 αγώνες)
1. Πανσερραϊκός    61
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
2. Α.Ε. Λάρισας    55
3. ΠΑΟΚ Β’    49
4. Νίκη Βόλου    48
5. Ηρακλής    47
6. Αναγ. Καρδίτσας    41
7. Αλμωπός Αριδαίας    36 - 28 αγ.
8. Διαγόρας    33
9. Παναθηναϊκός Β’    33
10. Μακεδονικός    30
11. Απόλλων Πόντου    29
………………………………………………….
12. Βέροια    28
13. Ηρακλής Λάρισας    26
14. Θεσπρωτός    20
15. Απόλλων Λάρισας    4
*Ο Απόλλων Λάρισας έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. * Αφαιρείται ένας (-1) βαθμός από τη Νίκη Βόλου με απόφαση του Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου για τον αγώνα της με την Α.Ε. Λάρισα, στο πλαίσιο του μεταξύ τους αγώνα για τη 18η αγωνιστική. * Αφαιρούνται οριστικά τρεις (3) βαθμοί από την ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής κατόπιν απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.


Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(30ή, 17/6, 17:00)
Απόλλων Πόντου-Αναγέννηση Κ.
ΠΟΤ Ηρακλής-Θεσπρωτός
Παναθηναϊκός Β’-Νίκη Βόλου
Μακεδονικός-ΠΑΟΚ Β’
Βέροια-Ηρακλής Λάρισας
ΑΕΛ-Διαγόρας Ρόδου
Πανσερραϊκός-Απόλλων Λ. 3-0 ά.α.
*Ρεπό: Αλμωπός Αριδαίας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass