Ερχεται για πρώτη φορά το βραδινό Run Greece

ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2023 11:20

Του Σωτ. Κέλλα

Για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στη Λάρισα με προτροπή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, νυχτερινό Run Greece μετά την επιτυχία που είχε πριν τρία χρόνια ο νυχτερινός αγώνας.

Ημερομηνία διεξαγωγής θα είναι στις 17 Ιουνίου, όπου εκατοντάδες Λαρισαίοι (και όχι μόνο) αναμένεται να βγούνε στους δρόμους για να συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή του δρομικού κινήματος.
Τον αγώνα διοργανώνουν ο ΣΕΓΑΣ και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας κα τον Δήμο Λαρισαίων.
Θα γίνουν οι αγώνες RUN GREECE 2023 των 10.000 μ., 5.000 μ. ανδρών-γυναικών και 800 μ. παιδιών.
Ώρα έναρξης: 19:15. Αφετηρία-Τερματισμός: Κεντρική πλατεία Λάρισας (οδός Κύπρου).
Περιγραφή Διαδρομών: Οι αγώνες 5 χλμ. και 10 χλμ. έχουν κοινό σημείο εκκίνησης και τερματισμού στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.
Διαδρομή: Εκκίνηση από την Κεντρική πλατεία, οδός Κύπρου (στο ύψος του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών), οδός Αμαλίας, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου (δεξιά του δρόμου Αρχαίο Θέατρο, Αγ. Αχίλλιος), οδός Κοζάνης, οδός Πάρνηθος, Νέα Περιφερειακή Οδός Κοζάνης, οδός Γρηγορίου Λαμπράκη, οδός Καλλιθέας, οδός Ταγματάρχου Βελησσαρίου, οδός Αριστείδου, οδός Κύπρου (Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων), Τερματισμός στην Κεντρική πλατεία (στο ύψος του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών). Οι δρομείς του αγώνα 10 χλμ. διατρέχουν τη διαδρομή δύο φορές.
Οι δρομείς του αγώνα 5 χλμ. διατρέχουν τη διαδρομή μία φορά.
Οι διαδρομές είναι επίσημα μετρημένες και πιστοποιημένες από τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. με βάση διεθνείς κανόνες και προδιαγραφές.
Η Εκκίνηση του Αγώνα Παιδιών 800 μ. δίνεται μπροστά στον Ιερό Ναό Αγ. Χαραλάμπους και ακολουθούν τη διαδρομή: Οδός Κοζάνης, πάνω από τη γέφυρα του Πηνειού στρίβουν στην οδό Καλλιθέας, συνεχίζουν στην Ταγματάρχου Βελλησσαρίου, στη συνέχεια στην οδό Αριστείδου και τέλος στην οδό Κύπρου (πλατεία Εβραίων Μαρτύρων). Ο τερματισμός πραγματοποιείται στην Κεντρική πλατεία.
Δικαίωμα Συμμετοχής: Συμμετοχή στους Αγώνες Δρόμου 10 χλμ. και 5 χλμ. επιτρέπεται σε όσους και όσες έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους (γεννημένοι/-ες το 2011 και μεγαλύτεροι/-ες). Στον Αγώνα Παιδιών συμμετέχουν μαθητές της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού (παιδιά γεννημένα το 2011, 2012 και 2013). Επιτρέπεται στους δρομείς η συμμετοχή σε δύο αγωνίσματα (10 χλμ. και 5 χλμ.), εκτός από τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2011, στα οποία επιτρέπεται η συμμετοχή σ’ ένα μόνο αγώνισμα.
Δηλώσεις Συμμετοχής: Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τον αριθμό συμμετοχών ανά κατηγορία ως εξής: Αγώνας 10 χλμ. (Όριο εγγραφών 500 δρομείς): Γεννημένοι/-ες το 2011 και μεγαλύτεροι/-ες). Αγώνας 5 χλμ. (Όριο εγγραφών 1.100 δρομείς): Γεννημένοι/-ες το 2011 και μεγαλύτεροι/-ες. Παιδικός Αγώνας (Όριο εγγραφών 400 παιδιά): Γεννημένοι/-ες το 2011, 2012 και 2013. Οι δηλώσεις συμμετοχής για τους δρόμους 5 χλμ., 10 χλμ. και 800 μ. παιδιών θα πρέπει να γίνουν έως την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 ηλεκτρονικά στη διεύθυνση
www.run-greece.gr.
Εγγραφές θα γίνονται, επίσης, την Παρασκευή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη στην είσοδο της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Παπαναστασίου και Κουμουνδούρου), από 9.00 μέχρι 15.00. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με τη συμπλήρωση των ορίων συμμετοχής ανά αγώνα το αργότερο την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, στον βαθμό που τα όρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass