Συναρπαστική νίκη για την 110 Π.Μ. με υπογραφή Νίκου Γούτου

Ο ΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΧΑΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΜΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΣΕ 2-2 ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ 5-4

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2023 11:00

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Σ’ έναν τελικό με συναρπαστικό φινάλε, η 110 Π.Μ. νίκησε με 5-4 στα πέναλτι την 116 Π.Μ. (2-2 κ.α.) και κέρδισε για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον τίτλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το μεγάλο πρόσωπο του χθεσινού τελικού στο γήπεδο Φιλιππούπολης ήταν ο Νίκος Γούτος, ο οποίος με δύο γκολ στις καθυστερήσεις ισοφάρισε σε 2-2 και ευστοχώντας στο τελευταίο πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 5-4. Φυσικά τη δική του συμβολή στη νίκη είχε και ο τερματοφύλακας Μπαρμπαγιάννης, ο οποίος απέκρουσε το πρώτο πέναλτι και παράλληλα έκανε σωτήριες επεμβάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Έτσι, η ομάδα των Κ. Κουτσούκη-Αχ. Κατσούλη συνέχισε την παράδοση και αποτελεί τον πολυνίκη του θεσμού.
Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος, η 116 Π.Μ. (περσινή φιναλίστ) πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες (Καραμαλίκης 60’, Σαμίκος 70’, Χατζηπαπάς 74’, Τελέγκος 75’), ωστόσο αν και έφτασε στην πηγή, καθώς προηγήθηκε με 2-0 στο 87’, τελικά νερό δεν ήπιε.
Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα, για να φτάσουμε στο 76’, όταν η 116 Π.Μ. άνοιξε το σκορ με τον Χατζηπαπά (0-1), ενώ στο 87’ ο Καραμαλίκης με φάουλ πέτυχε το 0-2.
Η 110 Π.Μ. που στην επανάληψη απείλησε με τους Καρακίτσιο, Γκαμπούρα και Κουτσουκέρα, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο ο Νίκος Γούτος ως από μηχανής θεός έφερε τα πάνω κάτω. Στο 90’+1’ μετά από κόρνερ του Μανάκα μείωσε σε 1-2, ενώ στο 90’+4’ μετά από νέο κόρνερ του Μανάκα με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε το ματς στα πέναλτι. Εκεί από τη μία πλευρά τα σωστά αντανακλαστικά του τερματοφύλακα Μπαρμπαγιάννη και από την άλλη η ψυχραιμία στις εκτελέσεις των παικτών του Κ. Κουτσούκη και του Αχ. Κατσούλη έγειραν την πλάστιγγα προς τη μεριά της 110 Π.Μ. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν φυσικά από τον μεγάλο πρωταγωνιστή του τελικού Νίκο Γούτο που ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι διαμορφώνοντας το τελικό 5-4.
Η διαδικασία των πέναλτι:
Λιάκος-απέκρουσε ο Μπαρμπαγιάννης    0-0
Μανάκας    0-1
Τελέγκος    1-1
Καρακίτσιος    1-2
Κοτσίνης    2-2
Κουλουκτσής    2-3
Δίκαιος    3-3
Λιόγκας    3-4
Χατζηπαπάς    4-4
Γούτος    4-5
*Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Τράντας με βοηθούς τους κ. Μπαζακούλα και Γεωργιτσόπουλο, ενώ χρέη 4ου διαιτητή εκτέλεσε ο κ. Παντέλης.
*Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν οι απονομές κυπέλλων και μεταλλίων σε νικητές και ηττημένους από τον Σμχο κ. Σαμαρίνο.
*Η διοίκηση της 110 Π.Μ. ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Απόλλωνα Λάρισας κ. Τερζούδη και τον φροντιστή του γηπέδου κ. Δοξαριώτη, για την παραχώρηση του γηπέδου της Φιλιππούπολης και την εξαιρετική κατάσταση του χλοοτάπητα.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
110 Π.Μ. (Κ. Κουτσούκης-Αχ. Κατσιούλης): Μπαρμπαγιάννης, Παύλου, Δημήρης, Γκαμπούρας, Καρακίτσιος, Μανάκας, Παυλίδης, Λιόγκας, Χριστοδούλου, Γούτος, Κουλουκτσής (Κουτσουκέρας, Λαμπράκης, Κουτίνας, Γκούρλας).
116 Π.Μ. (Σ. Βαρέλης): Χασανδρινός, Δίκαιος, Μαρούντας, Τσίτσαρης, Τελέγκος, Σαμίκος, Λιάκος, Χατζηπαπάς, Καραμαλίκης, Αναστασίου, Κοτσίνης (Νάκας, Σέχου, Μυλωνάς, Καρμακόλιας, Παναγιωτόπουλος).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass