ΑΕΛ

Μικρή νίκη μεγάλης αξίας

*Κέρδισε τον Απόλλωνα Πόντου με 1-0, χάρη σε τέρμα του Τσιριγώτη (89’) και τερμάτισε οριστικά στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2023 13:15

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Μια νίκη μικρή σε έκταση, χάρη σ’ ένα γκολ του Τσιριγώτη στο 89’, πήρε η ΑΕΛ προχθές στο Αλκαζάρ επί του Απόλλωνα Πόντου με 1-0, ήταν όμως μια νίκη μεγάλης αξίας όχι μόνο γιατί τερμάτισε οριστικά στη δεύτερη θέση (έχει αρχίσει ήδη τον σχεδιασμό για τη νέα αγωνιστική περίοδο που όλα δείχνουν ότι θα έχει στον πάγκο της πάλι τον Παναγιώτη Γκουτσίδη), αλλά κυρίως γιατί δεν χαρίστηκε σε κανέναν αντίπαλο που είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον στη μάχη της παραμονής. Αν αυτό που έκανε η ΑΕΛ το έκαναν όλες οι ομάδες, σίγουρα θα βλέπαμε καλύτερα πρωταθλήματα.
Σχετικά με τον αγώνα, η ΑΕΛ ξεκίνησε με το γνωστό 4-3-3 έχοντας: Σουλούκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα: Καλουτσικίδη (δεξιά), Ηλιάδη, Μαξιμένκο (σέντερ μπακ), Κοσσονού (αριστερά), στη μεσαία γραμμή: Πλέγα, Παπαγεωργίου Κ., Αντράντα και στην επίθεση: Τσιριγώτη (κέντρο), Πεντρόσο, Μαυριά (πλάγια).
Στο πρώτο μέρος οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες. Τρία σουτ από τους γηπεδούχους (22’ φάουλ του Κ. Παπαγεωργίου δεν πιάνει κεφαλιά ο Μαξιμένκο, 38’ σουτ του Μαυριά έξω από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει άουτ και στο 45’ σουτ του Μαυριά αποκρούει ο Πίτκας και το νέο σουτ του Πεντρόσο μέσα από την περιοχή καταλήγει άουτ) και δύο από τους φιλοξενούμενους (11’ Νάσερ και 30’ Ντοναλντόνι μέσα από τη μεγάλη περιοχή που καταλήγουν άουτ).
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ ήταν πολύ καλή και ειδικά όταν μπήκαν Νικολιάς και Μιλτιάδης οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη. Απαριθμούμε: 51’ σουτ Αντράντα έξω από την περιοχή αποκρούει ο Πίτκας, 52’ σουτ του Τσιριγώτη από το σημείο του πέναλτι καταλήγει άουτ, 57’ σουτ του Μαυριά από δεξιά έξω από την περιοχή καταλήγει άουτ.
Ο Απόλλων Πόντου είχε μια φάση στο 66’ όταν ο Μετέκεμπεργκ σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα άουτ.
Από κει και πέρα, στο 70’ σε σέντρα του Νικολιά από δεξιά ο Μαξιμένκο πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ στο 71’ ο Πεντρόσο κάνει σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και αποκρούει ο Πίτκας.
Στο 75’ ο Σουλούκος, με μια εξαιρετική μακρινή μπαλιά, βρίσκει τον Καλουτσικίδη που, μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μόνος προ του τερματοφύλακα, στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ στο 77’ το σουτ του Μιλτιάδη αποκρούει ο Πίτκας σε κόρνερ.
Και τελικά στο 89’ σε μια φάση διαρκείας, ο Πεντρόσο κάνει σέντρα και ο Τσιριγώτης με έξυπνη κεφαλιά κάνει το 1-0.
***
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι Πεντρόσο, Τσιριγώτης, Μαξιμένκο και Μιλτιάδης, Νικολιάς όσο έπαιξαν.
***
Ο διαιτητής Γρηγόρης Ρηγόπουλος (Ηλείας), που όλα δείχνουν ότι θα πάρει προαγωγή στη μεγάλη κατηγορία, δέχτηκε διαμαρτυρίες στο 18’ από την ΑΕΛ που ζήτησε πέναλτι, όταν ο Καλογέρης φάνηκε να ανατρέπει τον Τσιριγώτη. Επίσης ανέχθηκε τις καθυστερήσεις των φιλοξενούμενων και οι φίλαθλοι μετά το 1-0 φώναζαν το γνωστό «πέσε κάτω» ρυθμικά για να τρολάρουν τον Απόλλωνα Πόντου. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Καλουτσικίδης, Μαξιμένκο, Κοσσονού, Νάσερ.
Σωστοί οι βοηθοί: Γιάννης Καραλής (Ηλείας), Θεόδωρος Τζιουβάρας (Κοζάνης).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης (90’+2’ Παπαγεωργίου Αθ.), Κοσσονού, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Πλέγας, Παπαγεωργίου Κ. (58’ Μιλτιάδης), Αντράντα (58’ Θωμαΐδης), Τσιριγώτης, Πεντρόσο, Μαυριάς (67’ Νικολιάς).
Απόλλων Πόντου (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Μουμίν, Καλαϊτζίδης, Νάσερ, Μετέκεμπεργκ, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Τσαγκαλίδης, Ντοναλντόνι (79’ Μπελεβώνης), Ντιαλόσι, Εσαλό (81’ Αραβίδης).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass